ماجرای اختلاس در سامانه نیما حقیقت دارد؟
مدیراداره صادرات بانک مرکزی با رد شایعات درباره اختلاس در سامانه نیما به بیان پشت پرده انتشار این شایعات پرداخت و گفت: نه تنها اختلاسی صورت نگرفته، بلکه موضوع عدم ایفای تعهدات طرفین معامله است که با ورود بانک مرکزی و دستگاه قضایی مشکل حل شده است.
گسترشنیوز: سوژهای که امروز به عنوان ابزار دلالان و سوداگران ارزی برای فشار به بانک مرکزی و در نتیجه افزایش قیمت ارز استفاده شده، فیلمی است که از تجمع عدهای از فعالان اقتصادی در اعتراض به سامانه نیما مقابل بانک مرکزی در شبکههای اجتماعی دست بهدست میشود.
رسانههای معاند از این تجمع با عنوان اعتراض به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در سامانه نیما نام میبرند، اما خبرنگار تسنیم برای کسب اطلاع از اصل ماجرا با مسئولان مربوطه تماس گرفت و مشخص شد که اولا ارقام اعلامی از سوی این شبکهها اصلا صحت ندارد و رقم به مراتب کمتر است، ضمن اینکه نه تنها اختلاسی صورت نگرفته است، بلکه موضوع عدم ایفای تعهدات طرفین معامله است.
صمد کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با رد شایعات درباره اختلاس و غیره به خبرنگار تسنیم گفت: صادرکنندگان منابع ارزی خود را در بازار دوم عرضه و بانکها و صرافیها نسبت به خرید آن اقدام مینمایند. در این فرآیند اغلب صرافیها ریال را از واردکننده دریافت و به صادرکننده پرداخت مینماید. صادرکننده نیز نسبت به پرداخت ارز بر اساس رویههای متعارف اقدام مینماید. در مورد اخیر صادرکننده مدنظر نتوانسته بموقع تعهدات خود را به صورت کامل انجام دهد.
وی اعلام کرد: بانک مرکزی به محض تشخیص تخلف صادرکننده وارد ماجرا شده و با ورود نهادهای انتظامی، اطلاعاتی و قضایی، صادرکننده مکلف به پرداخت تعهدات خود در یک زمان بندی مشخص شده است.
کریمی درخصوص پشت پرده اتفاقات امروز بازار ارز گفت: این خط خبری که امروز از سوی برخی دلالان پشتیبانی شده به منظور فشار به بانک مرکزی و تشدید نوسان در بازار ارز بوده است. چرا که تمام مشکل پرونده حل شده و صادرکننده متخلف نیز با ورود دستگاه قضایی مکلف به پرداخت تعهدات است و از امروز نیز این پرداختها را آغاز کرده است.
مدیراداره صادرات بانک مرکزی تأکید کرد: بر اساس سیاستهای ارزی، واردکنندگان و صادرکنندگان جهت خرید و فروش ارز به صورت حواله در بازار دوم از طریق کارگزاران بازار مزبور (بانکها و صرافیهای مجاز) اقدام میکنند.
وی افزود: برهمین اساس معاملات در بازار دوم براساس قواعد و ضوابط مشخص انجام پذیرفته و سامانه نیما نقشی در پوشش ریسکهای مالی و غیرمالی ناشی از رفتار کارگزاران، واردکنندگان و صادرکنندگان ندارد. به طوری که طرفین معامله باید پس از اطمینان صحت و سقم اطلاعات موضوع معامله مبلغ نرخ ارز معادل ریالی و نحوه تسویه ارزی مبادرت به انجام معامله نمایند به عبارت دیگر بانک مرکزی مسئول عدم ایفای تعهدات طرفین معامله در بازار دوم نیست.
منبع: تسنیم
ارسال نظر