|

تیر، ماهی طلایی برای فرابورس

فرابورس ایران در ادامه رکوردشکنی‌های خود از آغاز سال ۹۹، یک ماه طلایی دیگر را در تیرماه پشت سر گذاشت و به ترتیب با رشد ۳۸ و ۳۳ درصدی شاخص کل و ارزش بازار روبه رو شد و در همین حال افزایش چشمگیر معاملات را نیز در این ماه تجربه کرد.

بورس تیر، ماهی طلایی برای فرابورس

در ماه گذشته( تیر) عرضه اولیه سهام دو شرکت جدید به نام‌های سرمایه‌گذاری پویا و رایان هم‌افزا به ترتیب در بازار اول و دوم فرابورس رقم خورد. همچنین نماد معاملاتی شرکت بیمه زندگی خاورمیانه که از بازار پایه زرد به بازار اول ارتقا یافته بود، با موفقیت در بازار جدید گشایش یافت.

همچنین در ادامه پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری اعتماد داریک و صندوق سرمایه‌گذاری آوای معیار نیز در بازار سوم در تیرماه انجام شد.

ماه گذشته شاخص کل فرابورس با ایستادن بر قله ۱۹ هزار و ۵۴۴ واحد در آخرین روز کاری تیرماه، به بازدهی ۱۹۷ درصدی از آغاز سال رسید، همزمان ارزش بازار فرابورس افزایش ۱۷۵ درصدی را از ابتدای سال ۹۹ تجربه کرد.

علاوه براین در ۲۳ روز کاری ماه گذشته، روزانه سه هزار و ۲۲۳ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۸۰ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال دادوستد شد.

نگاهی به معاملات تیرماه فرابورس

 تیرماه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در مجموع ۷۴ هزار و ۱۲۸ میلیون ورقه بهادار را به ارزش بیش از یک میلیون و ۸۴۵ هزار و ۶۷۲ میلیارد ریال دادوستد کردند که این میزان دادوستد در ۲۵ میلیون و ۴۷۲ هزار نوبت رقم خورد. حجم معاملات در مقایسه با تیرماه ۹۸ رشد ۱۰۲ درصدی را تجربه کرد و ارزش این دادوستدها با افزایش ۹۲۰ درصدی روبه‌رو شد.

تمامی بازارهای فرابورسی نیز اعم از سهام و اوراق عملکرد سبز و مثبتی را در ماه گذشته شاهد بودند. بیشترین افزایش حجم و ارزش معاملات به بازار SME در این ماه اختصاص یافت و پس از آن بازار ابزارهای نوین مالی با ۴۴۴ درصد افزایش حجم معاملات در جایگاه دوم قرار گرفت و بازار دوم نیز با رشد یکهزار و ۴۶۷ درصدی ارزش دادوستدها، بالاترین میزان رشد ارزش معاملات را پس از بازار SME به ثبت رساند.

چه خبر از صنایع فرابورسی؟

ماه گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات در بازارهای اول، دوم، پایه، اختیار معامله و SME به رقم یک میلیون و ۳۴۰ هزار و ۱۳۳ میلیارد ریال رسید. گروه فلزات اساسی با مبادلاتی به ارزش ۱۵۹ هزار و ۸۸۹ میلیارد ریال ۱۲ درصد از ارزش کل معاملات بازار سهام را در اختیار گرفت و در جایگاه نخست ایستاد. صنعت سرمایه‌گذاری‌ها نیز سهم ۱۰ درصدی را به خود اختصاص داد و در مرتبه دوم نشست. به ترتیب صنعت «بانک‌ها و موسسات اعتباری»، «محصولات شیمایی» و «عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم» نیز در رتبه‌های سوم تا پنجم قرار گرفتند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 112535

ارسال نظر