|

ترس بورس بازان از ریزش بازار / علت چیست؟

ریزش پرشتاب بازار در ماه‌های گذشته موجب افزایش فشار فروش در روزهای انتهای آذرماه و در پی آن ریزش شاخص بورس شده است که به نظر نمی‌رسد پایدار باشد.

احسان رضاپور تحلیلگر بازار سرمایه درباره علت ریزش‌های پی در پی شاخص بورس در روزهای اخیر، اظهار کرد: ریزش پر شتاب بازار در ماه‌های گذشته باعث شد قیمت سهام شرکت‌ها به قیمت‌های ارزنده برسد و با افزایش جذابیت سهام شرکت‌ها در هفته‌های اخیر شاهد وضعیت بهتر تقاضا و برگشت قیمتی سهام شرکت‌ها بودیم و از زمان محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی شاخص سهام بسیاری از شرکت‌ها بازدهی بیش از ۲۰ درصد را در روزهای اخیر تجربه کردند.

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: ابهاماتی نظیر بودجه وضعیت سیاست بین‌الملل تعرفه‌ها و مسائل اقتصادی پایان سال باعث شد بسیاری از تحلیلگران پیش بینی کنند که افزایش قیمت‌ها پایدار نخواهد ماند و فرصت خرید در قیمت‌های پایین‌تر مجدد به سرمایه‌گذاران داده می‌شود.

ترس سرمایه گذاران

وی گفت: به خصوص که ریزش‌های پرشتاب بسیاری از سرمایه گذاران را ترسانده و به این نتیجه رسانده است که با هر رشد مقطعی ترجیح می‌دهند با عرضه سهام‌های خود به شناسایی سود اقدام کنند این موضوع در گردش بیشتر بازار کمک کننده است.

رضاپور با بیان اینکه اخبار شرکت‌ها متفاوت است و نمی‌توان روند واحدی را برای کل بازار پیش بینی کرد، گفت: بسیاری از شرکت‌ها به واسطه اخباری که از بهبود وضعیت بنیادی، نرخ‌های فروش، تولید، صادرات و کم شدن هزینه‌های مالی منتشر کرده‌اند اکنون وضعیت مناسبی دارند.

وی افزود: همچنین برخی شرکت‌ها منتظر دریافت تاییدیه‌های گزارشات افزایش سرمایه‌هایشان هستند خبرهای مختلفی ارائه می‌دهند که تأثیرات متفاوتی در بازار دارد.

افزایش فروش ها

این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: به دنبال روند رشد کوتاه مدت بازار رسیدن قیمت سهام شرکت‌ها به محدوده‌های مقاومتی، قرار گرفتن سرمایه‌گذارهای کوتاه مدت در سود جذاب باعث شد در هفته آخر آذرماه با افزایش فشار فروش مواجه شویم که در کنار عرضه اولیه‌هایی که در بازار اتفاق افتاد، هیجان فروش تقویت شد.

رضاپور افزود: بنابراین شاهد فشار فروش بیشتری در بازار بودیم به نظر نمی‌رسد این وضعیت اگر خبر سیاسی یا اقتصادی منفی به بازار مخابره نشود ادامه دار باشد، علاوه بر این در هفته آتی گزارشات آذرماه شرکت‌ها ارائه می‌شود که با توجه به نرخ دلار نیمایی بیش از ۲۴ هزار تومانی و وضعیت خوب قیمت‌های جهانی می‌تواند تأثیر خوبی بر تقویت وضعیت بنیادی کشورها و تأثیر مثبت در چشم‌انداز سهام شرکت‌ها داشته باشد.

وی ادامه داد: در نیمه دوم دی ماه نیز گزارشات ۹ ماهه شرکت‌ها مخابره می‌شود که انتظار می‌رود حاکی از اتفاقات مثبت و خوبی در بسیاری از شرکت‌ها باشد، این عوامل در کنار یکدیگر می‌تواند موجب افزایش کف‌های قیمتی بازار و بهتر شدن وضعیت بازار در ماه‌های آینده شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: در بازار سرمایه ما در کوتاه مدت سهام داران در بازدهی جذابی قرار گرفتند و شاهد افزایش عرضه‌ها بودیم و همزمان با فرارسیدن زمان عرضه اولیه اپال همراه بود که فشار فروش را تشدید کرد و بازار نیز هنوز اعتماد اصلی را جذب نکرده است تقویت عرضه در روزهای اخیر هیجانات بازار را افزایش داد و شدت روند نزولی را بیشتر کرد.

رضاپور تاکید کرد: به نظر نمی‌رسد این وضعیت ادامه دار باشد و افرادی که در روزهای اخیر فروش داشته‌اند در روزهای آینده در قیمت‌های پاینده سهم‌های ارزنده‌تر را خریداری کرده که موجب برگشت بازار و بهتر شدن معاملات خواهد شد.

منبع: جهان نیوز
کدخبر: 142380

ارسال نظر

 

آخرین اخبار