|

در گفتگوی گسترش نیوز باکارشناس بورس مطرح شد:

اثر متفاوت برجام بر بورس

مذاکرات هسته ای ایران و امریکا امری است که آثارش در اقتصاد ما مثبت است اما اثر آن بر روی شرکت‌های بورسی متفاوت است.

بورس اثر متفاوت برجام بر بورس

در خبرها شنیدیم که روز سه شنبه در وین طرفین «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به «برجام» در خصوص بازگشت دوجانبه ایران و امریکا به برجام تصمیم گیری خواهند کرد، در پی این خبر نرخ دلار وارد کانال جدید ۲۴ هزار تومانی شد و در حدود ۱۰۰۰ تومان نزول کرد که سبب افزایش عرضه در بازار سهام (بورس و فرابورس) مخصوصا سهم‌های دلاری شد.

کدیور

از یک سو در این نشست قرار است در گام نخست مذاکراتی در خصوص راه‌های بازگشت طرفین به توافق صورت گیرد و از سوی دیگر نیز با پیشینه‌ای که از بدعهدی‌های امریکا وجود دارد، هر گونه اقدامی نیازمند راستی آزمایی از سمت ایران است، در نتیجه به نظر می‌رسد دو طرف فرآیندی زمانبر در پیش داشته باشند.

پیش‌بینی می‌شود در صورت پیشرفت این مذاکرات، تاثیر این اتفاق بر بازار باعث تشدید فضای مبهم و بلاتکلیف فعلی شده و در کوتاه مدت شاهد هیجانات مقطعی و نوسانی پیرامون اخبار این مذاکرات باشیم در همین راستا گفت‌وگویی با علیرضا کدیور کارشناس بورس داشتیم نظر وی را درباره تاثیر مذاکرات برجام بر بورس پرسیدیم؛ می‌توانید در ادامه این گزارش گسترش نیوز را بخوانید:

علیرضا کدیور کارشناس بورس در گفت‌وگو با خبرنگار گسترش نیوز درباره مذاکرات هسته‌ای احتمالی ایران و امریکا و تاثیر آن بر بورس اظهار کرد: این موضوع می‌تواند از چند جنبه بر روی بازار سرمایه اثرگذار باشد، یک از آثاری که که این موضوع می‌تواند داشته باشد، در‌ وهله اول بر روی متغییرها کلان اقتصادی می‌تواند تاثیرگذار باشد، همانند نرخ ارز و تورم موجود در کشور، که می‌تواند جنبه مثبتی داشته باشد. اگر مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد، گشایش هایی در مبادلات تجاری کشور اتفاق خواهد افتاد، بطور مثال کشور می‌تواند نفت خام بیشتری تولید و صادر کند و در محصولات پتروشیمی و فلزی نیز صادرات بیشتری داشته باشند که در مجموع سبب دسترسی بیشتر کشور به منابع ارزی می‌شود.

اثر مذاکرات بر نرخ ارز

وی ادامه داد: اگر این اتفاق رخ دهد شاهد کاهش نرخ دلار در کوتاه مدت خواهیم بود و‌ این اثری است که در کوتاه مدت بر روی متغییرهای کلان اجرا می‌شود اما در میان مدت و بلند مدت نرخ ارز صعودی خواهد شد.

کدیور افزود: اما موضوع بعدی که مهم است. درباره سهولت دسترسی شرکت‌های فعال در صنایع مختلف به مواد اولیه، قطعات، تجهیزات و فناوری آسان‌تر و ارزان تر است که سبب کاهش بهای تمام شده محصولات خواهد شد، ضمن اینکه با ورود تجهیزات جدید به کشور، شرکت‌ها می‌توانند تولید خود را افزایش دهند و با هزینه کمتر بهره‌وری را بالا ببرند.

مذاکرات برجام به نفع بورس است یا ضرر آن

این کارشناس بورس در ادامه بیان کرد: علاوه بر دو موضوع مطرح شده، مذاکرات می‌تواند بر روی یکسری از شرکت‌ها و صنایع از نظر آثار درآمدی آثار منفی و بر ر‌وی برخی اثر مثبت داشه باشد؛ یعنی اگر نرخ ارز کاهش یابد برای برخی از شرکت‌ها که درآمد آنها ارزی است می‌تواند سبب رشد منفی شود و برای شرکت‌هایی که هزینه‌های آنها ارزی است می‌تواند مثبت باشد.

این موضوع امری است که آثارش در اقتصاد ما مثبت است اما اثر آن بر روی شرکت‌های بورسی متفاوت است، زیرا بستگی به درآمد و هزینه‌ شرکت‌ها دارد، بطور مثال برای شرکت‌های معدنی در بورس می‌تواند سبب نزول نرخ شود و بر روی برخی از نمادهای بورسی همانند نمادهای غذایی و خودرویی سبب افزایش سود شود.

سخن پایانی: تاثیرات بازگشت به برجام بر بازار سهام را باید از سه دیدگاه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت بررسی کرد.

از منظر کوتاه‌مدت می‌تواند در مقطعی به ضرر بورس بازان باشد اما در میان‌مدت، مذاکره می‌تواند شرایط برخی از شرکت‌ها را بهبود دهد. در این میان شرکت‌هایی که به دلیل تحریم به سختی قادر به تامین مواد اولیه هستند و یا در فروش صادراتی خود با مشکل مواجه بوده‌اند در صدر لیست ارزندگی نماد قرار خواهند گرفت

اما در بلندمدت، اوضاع بورس وابسته به سیاست‌های کلان اقتصادی است که می‌تواند بر شرایط بورس اثرگذار باشد البته نباید این امر را فراموش کرد که با بازگشت به برجام، فروش نفت ایران افزایش می‌یابد و این امر سبب کاهش کسری بودجه دولت می‌شود و در نتیجه دولت، اوراق قرضه کمتری در بازار سهام می‌فروشد و کسری بودجه را از راه نفت تامین می‌کند ضمن اینکه افزایش نرخ سود بانکی نیز کمتر از گذشته می‌شود در نتیجه بورس می‌تواند همچنان گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاری باشد.

کدخبر: 163166 شهریار خادمی
  • محمود ارسالی در

    این نشان میده که حتی بازارهای داخلی ما هم تمایلی بلوک شرق.مثل چین و روسیه نداشته و ندارند و علی الرغم انعقاد قرار داد ۲۵ ساله بین ایران و چین هیچ در یری فعلا در روند بازار ندارد و همچنان بازار تحت تاثیر بلوک غرب میباشد.از جایی که فشارها از خارج از کشور بیشتر بر روند برجام متمرکز است و با کوچکترین خبرها تکانی به بازار داخلی وارد میگردد با تتیجه گرفت در صورت برگشت آمریکا به برجام میتواند بازار را به سیل نزولی بسیاری منجر نماید .این نتیجه حاصل بیشترین تمایل سرمایه داران به غرب است و در این میان هیچ نیرویی فعلا نمیتواند جلو دار بازار مالی ارزهای سایر کشور باشد و بدترین وضعیت برای کانون ایران و ایرانیهاشت

  • ناشناس ارسالی در

    مردحسابی چه تحلیلی میکنی دیگه گوی اسبی خ رسی تمام شدحالادیگه کوتاه مدت بلند مدت م یان مدت ماازروزی که سهام خریدیم فقط ضرر دیدم بیشترهشتاد درصد ضررکردم چی داری میگ ی دست ازسرمردم بردارید دزد بورس ومملکت غ ارت کرده شماها هنوزاز دفاع دست برنمیداری د بگو مردم فکری به حال خودتان بکنید

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین