|

پیش بینی بورس برای فردا (۳۰ شهریور)

در پایان بازار امروز ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به حدود پنج هزار میلیارد تومان رسید و بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی در بازار اتفاق افتاد.

در پایان بازار شاخص کل بورس با هفت هزار واحد مثبت در محدوده یک میلیون و ۴۲۷ هزار واحد قرار گرفته است. شاخص کل امروز ۰٫۵۱ درصد رشد را ثبت کرد همچنین شاخص هم‌وزن هم با  حدودا ۱۶۰۰ واحد رشد در کانال  ۴۳۲ هزار واحد قرار گرفت.

شاخص‌سازان بازار امروز با تحرکات نسبتا متعادلی همراه شدند و فملی، مبین و فارس امروز بیشترین تاثیر را ر روند بازار داشتند. همچنین پربیننده‌ترین نمادهای بازار هم کیمیاتک، برکت و شستا بودند.

در پایان بازار امروز بیشترین حجم معامله برای پارند، خساپا و خودرو ثبت شد. برترین گروه‌های صنعتی هم در بازار گروه خودرو، فلزات اساسی و شیمیایی‌ها بودند.

ارزش معاملات بورس امروز به چهار هزار و ۳۵۴ میلیارد تومان رسید که این رقم در یک ماه گذشته کمترین میزانی است که ارزش معاملات داشته است.

همچنین ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به حدود پنج هزار میلیارد تومان رسید و بیش از ۳۰۰میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی در بازار اتفاق افتاد. در پایان بازار امروز رشد بیش از سه درصد ۱۲۵نماد و افت بیش از سه درصد ۱۳۹نماد شکل گرفت.

در جریان معاملات امروز بازار سهام وآذر، لوتوس و خموتور متوقف شدند و نمادهای کاما، شدوص، لپارس، دسبحان و ثاخت بازگشایی شدند.

پیش‌بینی بازار فردا ۳۰ شهریور

مصطفی محبی مجد، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار فردا گفت: بازار سرمایه فردا هم متعادل و مثبت است. البته باید توجه کرد که اگر روند بازار مثبت هم باشد مقطعی و اندک است.

همچنین روز گذشته یوسف هاشمی، کارشناس بازار سهام هم درباره روند بازار سهام گفت: با توجه به این مساله که بازار سهام چند روز متوالی با افت شاخص‌ها مواجه شده  است به نظر می‌رسد در دو روز آینده تحرکات بازار متعادل‌تر شود.

وی در این باره تشریح کرد: چند روز آینده اگر بازار منفی هم باشد از شدت افت آن کم می‌شود و اگر مثبت هم باشد ضعیف و مقطعی خواهد بود.

 چه عواملی در ریزش بازار سهام نقش داشتند؟

از ریزش بازار سهام دو هفته‌ای می‌گذرد و شاخص کل سطح مقاومت قبلی خود را از دست داده است. در این دو هفته سیگنال‌های منفی که از سمت دولت به بورس رسید بیشتر از سیگنال‌های مثبت بود.

اما واگرهای زیادی درباره قیمت‌گذاری سیمان به گوش سهامداران می‌رسد چند روزی هم هست که دوباره زمزمه قطعی برق در زمستان و کاهش تولیدات این کارخانه‌ها شنیده می‌شود.

فعالان انبوه‌سازی در کشور می‌گویند، قیمت مصالح ساختمانی از سال گذشته تا به حال بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصضد تغییر قیمت داشته و حالا مسئولان اگر بخواهند فقط یکی از مصالح ساختمانی را به صورت دستوری ارزان نگه دارند تبعات جبران ناپذیری برای بازار به وجود می‌آید البته با وجود آنکه وزیر صمت روز گذشته خبرداده بود قیمت هر پاکت سیمان به ۲۵ هزار تومان رسیده است اما در بازار آزاد آمارها نشان می‌دهد هر پاکت سیمان به ۹۰ هزار تومان هم رسیده است.

بنابراین گمانه‌های قیمت‌‍گذاری دستوری در صنایع مختلف در حال حاضر تبعات منفی برای بازار سهام داشته است. همچنین چند روز گذشته در صحن علنی مجلس با آزادسازی واردات خودرو موافقت شد اما زمانی که این طرح به تشخیص مصلحت نظام رسید رد شد و حالا امید برای واردات خودرو کم شده است.

کارشناسان بر این نظر هستند که با آزادسازی و ورود خودروهای خارجی به کشور رقابت در بازار داخلی کم نمی‌شود و قیمت خودرو در داخل به سمت واقعی شدن حرکت می‌کند. این روزها جز مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با این موضوع، شورای رقابت هم سنگ‌اندازی‌های زیادی در این مورد می‌کند اما باید دید نتیجه این طرح چه می‌شد.

عامل مهم و تاثیرگذار دیگر در تحرکات منفی بورس، سیاست نامشخص دولت در انتشار اوراق است. نرخ سود اوراق و مشخص نبودن طرح‌های ضد تورمی دولت باعث شده است تا این عامل نقش پررنگ‌تری را نسبت به دلار در بازار بازی کند و به کاهش تقاضا در بازار سهام منجر شود.

همچنین دو روز گذشته نام علی طیب‌نیا به عنوان رئیس بانک مرکزی به گوش فعالان بازار سهام رسید و به نظر می‌رسد با توجه به اظهارات ضد بورسی او هیجان مضاعفی به سهامداران وارد شده است.

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 202431
  • ناشناس ارسالی در

    اقایان دولت و مجلس دارید به سادگی ریشه ک شور را با ایجاد ترس و بی اعتمادی نابود م ی کنید یعنی واقعا نمی فهمید مردم تمام دا رای شان را طی دو هفته گذشته از دست دادند و قبلا هم دزد قبلی جیبشان را تا ته ربود ه بود /b>

ارسال نظر

 

آخرین اخبار