|

راهکاری برای رونق بورس در نیمه دوم سال

دولت باید امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از محل فروش سهام کسب درآمد کند. اما سیاست‌های انقباضی و تمایل دولت به انتشار اوراق مانع فروش سهام نمی‌شود؟

بازار سرمایه در هفته‌های گذشته تحت تاثیر اخبار منفی اقتصادی و سیاسی مرتبط با نرخ دلار و مذاکرات برجام روند منفی را داشت و در بیشتر روزها عمده‌ گروه‌های بورسی با افت قیمت همراه شدند. اما کدام عوامل در روند بازار سرمایه موثر است؟

محمد آرام بنیار کارشناس بازار سرمایه می‌گوید، در شش ماه ابتدایی امسال محدودیت‌های کرونا، آسیب به اقتصاد، قطعی‌های مکرر برق و اثرات آن بر صنایع پرمصرف برقی و علاوه بر همه این عوامل تغییر دولت در روند کلی بازار سرمایه تاثیر بسیار زیادی را گذاشت.

اما در شش ماه دوم سال جاری با اوج گرفتن روند واکسیناسیون و استقرار کامل دولت و مشخص شدن سیاست‌ها به نظر می‌رسد جو هیجانی هم در بورس کمتر شود.

این کارشناس بازار سهام معتقد است با افزایش قیمت کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی و افزایش قیمت نفت، تحرکات نمادهای کامودیتی محور و پالایشی بازار سهام هم تغییرات مهمی را می‌کنند. همچنین به نظر می‌رسد درآمد ریالی شرکت‌ها هم در نیمه دوم سال افزایش پیدا کند.

آرام بنیار می‌گوید طبق آمار منتشر شده دولت باید امسال ۱۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق بفروشد و حدود دو برابر این میزان یعنی تقریبا ۲۵۰ میلیارد تومان هم باید از محل فروش سهام کسب درآمد کند.

این کارشناس بازار در این باره توضیح داد: به نظر می‌رسد دولت در ابتدا و در وهله اول اقدام به فروش اوراق کند و زمانی که فروش اوراق به سقف خود رسید اقدام به فروش سهام کند که این اتفاق احتمالا در نیمه دوم پاییز بیافتد.

وی افزود: دولت قبل در فروش سهام چندان موفق عمل نکرد و حالا باید دولت جدید در این باره جبران کند تا کسری بودجه خود را تا حدی پوشش دهد.

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 204559

ارسال نظر