|

نکات مهم برای افرادی که در بورس ضرر کردند

با رفتن صالح آبادی به بانک مرکزی، افزایش نقدینگی و تورم ۵۸ درصدی ماهانه به نظر می رسد سرمایه ها از بانک بیرون آمده و بورس یکی از گزینه های جذاب شود. با این اوصاف چه کنیم که ضررهای قبلی تکرار نشود؟

 با افزایش نقدینگی در امسال و بر مسند نشستن علی صالح آبادی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی  به نظر می رسد که افراد بیشتری به سمت سرمایه گذاری در بازار سهام هدایت شوند. این را می توان از زیان برخی بانک ها مبنی بر افزایش  پرداخت سود به نسبت سود تسهیلات  دریافت. همچنین مردم بر اساس تجربه ای که کسب کرده اند به خوبی می دانند که نه بانک ها دیگر توان افزایش قابل تامل نرخ سود را دارند و نه با ثبت تورم ۵۸ درصدی ماهانه عقلانی است که سرمایه خود را  در بانک و با سودهای کم نگه داشت؛ لذا به نظر میرسد که سیاست گذار پولی به دنبال هدایت منابع به بخش مولد برود و چه جایی بهتر از بورس برای تامین سرمایه های فعالیت های جدید؟ اما این موضوع اگر چه خوب و مفید به نظر می رسد با این حال نگرانی هایی هم وجود دارد مبنی بر تکرار تجربه تلخ سال گذشته و ذوب شدن دارایی های مردم در بورس.   برای این که گذشته تکرار نشود چه باید کرد؟  

ما در این  یادداشت سعی می کنیم به شما یادآوری کنیم که چگونه با رعایت چند قانون ساده، دیگر گرفتار تجربه تلخ سال گذشته نشوید و پول زیادی را از دست ندهید. شاید اگر اکنون از کسانی که سرمایه سنگینی از دست داده اند بپرسید که چه اشتباهاتی را مرتکب شده اید، به خوبی این موارد زیر را برای شما بازگو کنند.

۱- استفاده از اهرم بالا ممنوع

اهرم استراتژی استفاده از پول قرض گرفته شده برای سرمایه گذاری در سهام خاصی است که اصطلاح انگلیسی آن لوریج است. به منظور افزایش بازده بالقوه سرمایه گذاری نباید پول قرض گرفت. زیرا انتظار سود بالاتر همراه با ریسک بالاتر است و اهرم بیشتر ممکن است منجر شود هزینه ها و ضررهای بالاتر را متحمل شوید. موارد زیادی ب از طریق تلفن به خبرگزاری بازار گزارش شده است که فرد اکنون نه تنها یک مقروض بانکی است بلکه زندگی  مشترکش نیز از هم پاشیده است.

کارشناسان توصیه می کنند از اهرم با احتیاط استفاده کنید و فقط پولی را برایتان از دست دادنش خیلی مهم نیست را به خطر بیاندازید و سرمایه گذاری های معقول را در دستور کار قرار دهید.

۲- تمام پول خود را در یک دارایی سرمایه گذاری نکنید

سرمایه گذاری در بازار سهام خطرناک است، بنابراین سرمایه گذاران عاقل تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن ریسک ها انجام می دهند. وقتی فردی تمام پول خود را در یک شرکت سرمایه گذاری می کند، نه تنها خطر از دست دادن آن را افزایش می دهد، بلکه فرصت کسب درآمد بیشتر را نیز با سرمایه گذاری در صنایع مختلف از دست می دهد، بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که پول را در دارایی های مختلف سرمایه گذاری کنید.   حتی امروزه با توجه به تجربیات گذشته پیشنهاد می شود سبد دارایی های خوود را در صنایع و بخش های مختلف سرمایه گذاری کنید.

۳- از استراتژی زمان بندی بازار اجتناب کنید

اگر به به عنوان یک حرفه ای و تریدر دربلازار بورس فعال نیستید اسیر جو ها و بالا و پایین بودن بازار نشوید. بسیاری از سرمایه گذاران منتظر زمانی هستند که قیمت سهام افزایش یا کاهش یابد، برای فروش یا خرید، اما بازار سهام بسیار بی ثبات است و آنچه پیش می آید غیرقابل پیش بینی است، بنابراین اتکاء سرمایه گذاران به این استراتژی فرصت های زیادی را از دست می دهد.

۴- از خرید سهام صرفاً به دلیل سودآوری اجتناب کنید

بسیاری از سرمایه گذاران به خرید سهام در زمانی که  قیمت ها رو به افزایش است توجه بسیار دارند. اما خریداران باید بدانند که اگر یک سهام مثلا ۲۰ درصد در یک ماه ویا  سه ماه گذشته سود داده الزاما این روند سود دهی دائمی نیست و نباید انتظار سود فوری از ان داشت؛ بلکه به این معنی است که احتمالا این سهام اماده تثبیت و یا حتی افت شده است.

کارشناسان به سرمایه گذاران توصیه می کنند که در صورت کاهش قیمت، سهام بیشتری خریداری کنند و سهام سودآور بلند مدت را حفظ کنند.

۵- از سرمایه گذاری در کوتاه مدت خودداری کنید

اگر فردی پول خود را در شرکتهایی با ترازنامه قوی، سابقه عملکرد عالی و بدون هیچ گونه اهرم مالی سرمایه گذاری می کند، باید سهام خود را حفظ کند و حتی در صورت کاهش قیمت آنها را نفروشد، زیرا اغلب سهام ممتاز همیشه بازیابی می شوند. لذا برای این کار همیشه در خرید سهام به شاخص هایی مانند سود شرکت، و نسبت P/E  توجه کنید.

۶- زیاد به تحلیلگران اعتماد نکنید

بسیاری از تحلیلگران مالی و مدیران صندوق ها هستند که توصیه های خود را در مورد بازار سهام به اشتراک می گذارند و اگرچه توصیه های تحلیلگران مفید است، اما کاملاً دقیق نیستند و ممکن است این توصیه ها برخاسته از تمایلات شخصی و یا خدای ناکرده حتی نجات سهام سرمایه گذاری شده وی باشد.

کارشناسان به مردم توصیه می کنند که خود بازار را تحلیل کنند، از شاخص های فنی برای انتخاب سهام مناسب استفاده کنند و بر حرکت قیمت سهام نظارت کنند.

۷- محرک های بازار سهام را نادیده نگیرید

اگر چه افرادی در جهان با تکیه بر تحلیل های تکنیکال بسیار موفق عمل کرده اند اما بازار سرمایه در ایران بسیار متاثر از محرک های اطلاعات و اخبار است. این محرک های اطلاعاتی می توانند بر حرکت قیمت سهام تأثیر بگذارند، از جمله اخبار فوری، توصیه های تحلیلگران، گسترش شرکت، تغییر مدیریت و رویدادهای جهانی.

هر چند ثابت شده که مشوق های بازار سهام در بیشتر موارد مدت زیادی دوام نمی آورند، اما ممکن است سرمایه گذار از آنها سود ببرد، فرصت های معاملاتی خوبی پیدا کند و از ضرر پول در بازار سهام جلوگیری کند.

۸- از فروش وحشت زده خودداری کنید

اکثر سرمایه گذاران وقتی بازار سهام پایین می آید یا قیمت سهام کاهش می یابد وحشت می کنند و در سریع ترین زمان سهام خود را می فروشند و به همین دلیل پول زیادی از دست می دهند. این  جمله به قدری  برای افرادی که پارسال در بازار بورس ورود کرده اند قابل درک  است که نیازی به هیچ توضیح اضافه نیست.   ریزش های متناوب و نمادهای بسته تجربه ای تلخ درسال قبل بود که به راحتی آن را نمی توان از یاد برد. از همین رو است که کارشناسان به سرمایه گذاران توصیه می کنند هنگام کاهش بازارها آرامش خود را حفظ کنند، زیرا وحشت تمرکز خود را از دست می دهد و در عوض بهتر است وضعیت را ارزیابی کرده و سعی کنید از آن به بهترین نحو استفاده کنید.

بسیاری از فعالان بازار بر ای نباور بودند که اگر  رفتار گله ای وحشت زده در سال گذشته رخ نمی داد، شاخص تا این اندازه ریزش نداشت.

۹- وقتی نمی توانید ریسک کنید، از معامله بپرهیزید

اگرچه بازار سهام دارای پتانسیل عظیمی برای سود است، اما از سوی دیگر با عدم قطعیت مواجه شده و خصلت اصلی ان است. بنابراین کارشناسان به سرمایه گذاران توصیه می کنند در صورت عدم تحمل خطرات، از معاملات خودداری کنند. درپایان لازم است یادآوری کنیم که  برای  حضور در بازار سهام هدف تعیین کنید. یعنی حد ضرر و حدسود در نظر بگیرید تا دچار سو گیری های متعدد نشوید.


 

منبع: تسنیم
کدخبر: 206939

ارسال نظر

 

آخرین اخبار