|

پیش بینی مهم از آینده بورس در کوتاه مدت

با بررسی روند بازار و عوامل تاثیرگذار بر آن، به نظر می‌رسد روند نوسانی شاخص کل ادامه یافته و شاخص در همین محدوده سرگردان باشد. اما از طرفی دیگر اگر سیگنال جدیدی در اقتصاد سیاسی کشور و خصوصا مذاکرات هشتم آذر ماه رخ دهد، بازار سرمایه همچون سایر متغیرهای اقتصادی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

با توجه به شرایط دیروز بازار که در ساعات پایانی، شدت منفی‌ها و صف فروش‌ها زیاد شد و قیمت های آخرین معامله زیر قیمت پایانی، مورد معامله قرار گرفتند، نوید بازگشایی منفی در معاملات امروز وجود داشت. به نحوی‌که در پیش گشایش، بیش از ۴۰۰نماد صف فروش و حدود ۶۰ یا۷۰نماد صف خرید بودند اما با رسیدن به ساعات پایانی بازار، شاهد افزایش تقاضا بودیم.

خودروسازان باز هم لیدر هستند

امیرمحمد گلوانی، کارشناس و فعال بازار سرمایه روند معاملات بازار را بررسی کرده و گفت: لیدر امروز بازار مجددا خودرویی‌ها بودند و به نظر می‌رسید خودرویی‌ها امیدوارهستند تا افزایش قیمت گرفته و در پی این اتفاق قطعه‌سازان نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. زیرا به دنبال افزایش قیمت خودرویی‌ها، قطعه‌سازان نیز با افزایش قیمت همراه شده و از طرفی دیگر بدهی ۹۰میلیارد تومانی قطعه سازان از خودرویی‌ها، احتمالا تسویه خواهد شد.

وی افزود: گروه فلزات اساسی نیز در نیمه دوم بازار، با افزایش تقاضا همراه شدند. برای مثال نمادی مثل فولاد، با توجه به گزارش خیلی خوبی که در ۶ماهه اول سال داشت، با وارد به کانال هزار تومان، واکنش نشان داد و ارزندگی آن حفظ شد. همچنین رشد فولاد بر سایر نمادهای فلزی که آنها نیز در قیمتهای ارزنده‌ای قرار گرفته بودند، تاثیر گذاشت.

بنابراین بازار به سمتی پیش رفت که تعداد صفهای فروش با کاهشی چشمگیر به حدود ۳۰۰نماد رسید و تعداد صف‌های خرید نیز با افزایش همراه شدند و حدود ۳۰۰نماد به صف خرید نشستند. به طور کلی روند معاملات امروز نشان می‌دهد، که فردا معاملات مثبتی خواهیم داشت یا با اطمینان بیشتر می‌توانیم بگوییم، بازگشایی فردا حتما مثبت خواهد بود.

گلوانی عنوان کرد: جدای از مسائل دیگر، مسئله مهم امروز در بازار، رسیدن شاخص به نقطه حمایتی بود که با توجه به اصلاح خوب معاملات دیروز، پیش آمد. گفتنی است شاخص طی دو سه ماه اخیر بارها به این حمایت واکنش نشان داده بود. به طور کلی بین محدوده یک میلیون و ۳۷۰هزار واحد تا یک میلیون و ۳۸۰هزار واحد محدوده خوبی بنظر می‌رسد که با حمایت نیزهمراه شده است. تنها یک بار در اوایل آبان ماه این محدوده از دست رفت و شاخص تا محدوده یک میلیون و ۳۴۰هزار واحد پایین آمد.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: کلیت شاخص کل بنظر من این موضوع را نشان می‌دهد که با توجه به قله‌ای که بعد از رشد خرداد ماه در محدوده یک میلیون و ۵۸۰هزار واحد ثبت شد، شاخص کل دیگر نتوانست به این محدوده برسد. بعد از آن نیز قله یک میلیون و ۴۸۰هزار واحد را در مهر ماه ثبت کرد و قله بعدی را نیز در محدوده یک میلیون و ۴۵۰هزار واحد ثبت شد. با در نظر گرفتن این موارد بنظر می‌رسد، کلیت بازار نوسانی است اما تا کنون تمایل بازار به افت بیشتربوده است. زیرا علاوه بر اینکه شاخص قله‌های قبلی خود را نتوانست ثبت کند، در مرتبه‌ای حمایت یک میلیون و ۳۸۰هزار واحدی خود را نیز از دست داد.

گلوانی با اشاره بر چنین شرایطی، آیندهای را برای بازار تصویر کرد و گفت: با توجه به شرایط بازار، ادامه چنین روندی را تا پایان سال جاری برای بازار محتمل می‌بینم. همچنین با توجه به اینکه دلار بازار آزاد، کف‌سازی بسیار خوبی را در محدوده ۲۷هزار تومان ایجاد کرده، بنظر می‌رسد شاخص هم کف‌سازی خوبی در محدوده یک میلیون و ۳۷۰هزار واحد تا یک میلیون و ۳۸۰هزار واحد انجام داده است.

وی ادامه داد: به هرحال اگر اخباری از مذاکرات هشتم آذر ماه به گوش برسد و احتمال توافق را افزایش دهد، دلار بازار آزاد به زیر ۲۷هزار تومان خواهد رسید و احتمالا شاخص کل نیز با تاثیرپذیری از آن به زیر یک میلیون و ۳۷۰هزار واحد رسد. از طرفی اگر اخبار منفی از مذاکرات به گوش برسد یا اتفاقات دیگری در اقتصاد سیاسی کشور رخ دهد، شاخص کل تا پایان سال نهایتا تا محدوده یک میلیون و ۶۰۰هزار واحد رشد خواهد کرد همچنین مقاومت بسیار مهمی در محدوده یک میلیون ۶۰۰هزار واحد شاخص کل شکل گرفته که در صورت شکست آن محدوده، می‌شود حتی به فتح قله قبلی، در یک روندی یکساله امیدوار بود.

به اعتقاد گلوانی برای فردا و یکی دو روز آینده شاخص مثبتی خواهیم داشت ولی این مثبت نمی‌تواند پایدار باشد. با توجه به اینکه دلار هم نشان داد برای شکستن مقاومت ۳۰هزار تومان، نیازمند اخبار جدیدی است، در حالت خوشبینانه مثبت‌های شاخص کل نیز تا محدوده یک میلیون و ۴۵۰هزار یا ۴۶۰هزار واحد ادامه خواهد داشت.

 بعد از آن، احتمالا شاهد افت شاخص کل باشیم و روند نوسانی‌ای که تمایل به افت آن بیشتر است، پایدار باشد، مگر اینکه سیگنالهای جدیدی وارد بازار شود. معاملات خرد هم تغییرات محسوس و قابل توجهی ندارد که بتوان ورود و خروج نقدینگی برای بازار متصور بود، بلکه بنظر می‌رسد معاملات خرد در حالتی ثابت قرار گرفته است و در محدوده چهار هزار میلیارد تومان باقی بماند.

 

منبع: اقتصاد آنلاین
کدخبر: 219018

ارسال نظر

 

آخرین اخبار