|

جزئیاتی از سهام شناور آزاد ناشران بورسی و فرابورسی

هرچه میزان سهام آزاد شناور شرکت‌ها بیشتر باشد امکان سقوط و یا رشد هیجانی آن شرکت در بازه‌های کوتاه مدت کاهش می‌یابد.

سازمان بورس در آخرین روز کاری فروردین ماه ۱۴۰۱ آخرین فهرست سهام شناور شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران را بر اساس آخرین داده‌های منتهی به پایان اسفند ماه پارسال اعلام کرد.

در این فهرست ۶۱ ناشر فرابورس در حالی به لحاظ درصد سهام شناوری خود در جمع شرکت‌های برخوردار از سهام شناور کمتر از ۲۰ درصد جای گرفته‌اند که از این فهرست تعداد ۲۰ ناشر از سهام شناوری کمتر از ۱۰ درصدی در تابلوی معاملات فرابورس ایران برخوردار هستند.

در این بین ناشران نمادهای معاملاتی "شگامرون" با ۰.۰۴۲ درصد،"غنیلی"با ۰.۲۷ درصد، "مارون" با ۰.۳۴۵ درصد و "کگهر" با ۰.۸۰۹ درصد سهام شناور در فرابورس پایین‌ترین حجم سهام در گردش میان معامله گران این بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

جدول زیر آخرین وضعیت ناشران فرابورس که از سهام شناور آزاد کمتر از ۲۰ درصد برخوردارند را نمایش می‌دهد.

ناشران-فرابورس

در بورس تهران نیز تعداد ۱۱۳ نماد معاملاتی مطابق با مستندات منتشر شده از سوی سازمان بورس از سهام شناور آزاد کمتر از ۲۰ درصد برخوردارند که در بین این تعداد نماد معاملاتی، ناشران سهام شرکت سرمایه گذاری استان قم با ۰.۸ و فولاد خراسان با ۰.۹ درصد سهام شناور آزاد در تابلوی معاملات بورس تهران، پایین‌ترین سهام شناور موجود در بازار سهام را به خود اختصاص داده‌اند.

وضعیت درصد سهام شناور آزاد کمتر از ۲۰ درصدی ناشران بورس تهران را از اینجا ببینید.

سهام شناور آزاد اعلام شده از سوی سازمان بورس با احتساب ضریب شناوری عبارت است از حاصل تقسیم تعداد روزهایی از دوره مالی ناشر که طی آن معاملات سهم در بازار عادی بیش از ۰.۰۰۰۱ تعداد سهام ناشر است بر نصف روزهای معاملاتی آن دوره که حداکثر معادل یک می‌باشد. شروع دوره مالی تمامی شرکت‌ها نیز بجز عرضه‌های طی دوره که متناسب با روز عرضه تا آخر دوره محاسبه شده از تاریخ اول فروردین تا آخرین روز کاری پارسال در نظر گرفته شده است.

در ادبیات مالی به تعداد سهامی از یک شرکت که به صورت روزانه توسط سهامداران عادی در بازار مالی اعم از بورس یا فرابورس خرید و فروش می‌شوند، سهام شناور آزاد گفته می‌شود.

سازمان بورس آن دسته از سهامداران حقیقی که به واسطه سهامداری خود، اقوام نسبی از طبقه اول و دوم و یا اشخاص حقوقی تحت کنترل خود که در مجموع مساوی یا بیشتر از ۵ درصد سهام یک ناشر را در اختیار داشته باشند به عنوان سهامداران مدیریتی معرفی می‌کند.

همچنین آن دسته از اشخاص حقوقی که بواسطه سهامداری خود، اشخاص حقوقی تحت کنترل یا اشخاص حقوقی با کنترل کننده مشترک که در مجموع مساوی یا بیشتر از ۵ درصد سهام ناشر را داشته باشند از زمره سهامداران مدیریتی می‌شناسد.

هرچه میزان سهام آزاد شناور شرکت‌ها بیشتر باشد امکان سقوط و یا رشد هیجانی آن شرکت در بازه‌های کوتاه مدت کاهش می‌یابد.به عبارتی سهامداران عادی و حجم معاملات شرکت بیشتر بوده و نوسان ارزش سهام و تأثیر سهامداران مدیریتی و راهبردی شرکت بر قیمت سهام کاهش می‌یابد.

منبع: مهر
کدخبر: 256380

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین