|

گزارش اختصاصی گسترش نیوز از سازمان بورس:

چشم انداز بلند مدت سودآوری درباره صندوق های بورسی

عشقی گفت: صندوق های سرمایه گذاری با توجه به رسالتی که دارند بازدهی بیشتری نسبت به بازار داشتند. همچنین در نوسانات بازار صندوق ها خیلی معقول تر رفتار می کنند.

بورس چشم انداز بلند مدت سودآوری درباره صندوق های بورسی

مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در برنامه رونمایی از صندوق بازنشستگی تکمیلی ضمن خیر مقدم به میهمانان ، اظهار کرد: بسیار افتخار میکنم که امروز در کنار عزیزان از یکی از محصولات آینده‌دار و اساسی بازار سرمایه رونمایی می‌کنیم. این صندوق ابزاری است که برای تمامی ذینفعان در میان مدت و بلند مدت برکات بسیار زیادی خواهد داشت.

وی افزود: این صندوق با پیشگامی خود نهادهای مالی و با توجه به نیاز بازار سرمایه راه‌اندازی شد، یکی از سیاست‌های اصولی ما در دو سال گدشته بحث سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است که این امر از طریق صندوق‌ها و سبد گردان‌ها محقق می‌شود.

رئیس سازمان بورس گفت: ارزش دارایی‌های کلیه صندوق‌ها اعم از صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، کالایی، جسورانه و ... ۸۸۵ همت بوده است و در این میان صندوق‌های سهامی رشد خوبی را داشتند و از ۴۵ همت به ۱۰۰ همت رسیده‌اند. در مورد سبدگردان‌ها هم دارایی تحت مدیریت آنها از ۴۵ همت به بالای ۱۰۰ همت رسیده است. با توسعه نهادهای مالی انتظار داریم این روند افزایشی ادامه پیدا کند.

رئیس سازمان بورس اذعان داشت: یکی از اتفاقات خوبی که طی یکسال اخیر افتاده، بازدهی بالاتر از بازار در عمده صندوق های سرمایه گذاری بوده است. طبق آمار، بازدهی سالانه بازار ۳۸درصد بوده است، در حالی که صندوق‌ها و سبگردان‌ها بیش از ۵۰درصد بازدهی داشتند. ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در نوسانات بازار بهتر عمل می‌کنند و بیش از ۷۵درصد صندوق‌ها هم بازدهی بالاتر از بازار کسب کردند. در حال حاضر ۴۰۶ صندوق سرمایه گداری داریم که بیش از ۷۵ درصد آن ها بازدهی بیش از بازر سرمایه داشته اند. یکی از رسالت و وظایف سازمان، افزایش نظارت بر روی صندوق‌ها است؛ به سبب آنکه دارایی های مردم در این صندوق ها وجود دارد. از تمام مدیران صندوق ها و نهادهای مالی نیز تشکر به عمل می آورم.

عشقی اعلام کرد: در صندوق‌های صدور و ابطالی ۱۱۰۰ همت صدور و ۱۰۵۰ همت ابطال صورت گرفته است. نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری در معاملات روزانه پررنگ است؛ به‌طوری که دو سال گذشته ۱۸درصد معاملات روزانه کل بازار به ETFها اختصاص داشت و در حال حاضر به ۵۰ درصد رسیده است و امیدواریم باز هم افزایش پیدا کند که این امر نشان می‌دهد صندوق های سرمایه گذاری جایگاه خود را پیدا کرده و مردم می‌دانند که این صندوق ها از لحاظ نقدشوندگی بالایی دارند و از نوسانات کمتری برخوردارند .

وی ادامه داد: بیش از ۸ میلیون و ۲۰۰هزار حقیقی در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کردند. بیش از ۶۰درصد دارندگان کل صندوق‌ها حقیقی هستند. حقوقی ها در فیکس اینکام ها فعالیت دارند. این موضوع کمک می‌کند در آینده به ثبات بازار امیدوار باشیم. صندوق بازنشستگی مثل درخت گردو می‌ماند و تا ۱۰ _ ۲۰ سال آینده برکات این صندوق مشخص می‌شود و یکی از مزایای آن ماندگاری وجوه سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه است.

عشقی تصریح کرد: عدم تصدی‌گری یکی از ویژگی‌های این صندوق است. دیگر ویژگی آن ایجاد ثبات در بازار سرمایه است و همچنین مورد استفاده کارفرمایان و کارمندان قرارمی‌گیرد. در برخی از سازمان ها در دل خود سازمان این صندوق تشکیل شده که این امر می‌تواند چالش هایی را برای خود شرکت به دنبال آورد و جدا کردن مبالغ از شرکت ها بسیار بغرنج شده است . امیدواریم سرمایه گذاران را عمدتا در صندوق‌ها و سبدگردان‌ها داشته باشیم زیرا این امر موجب حرفه ای تر شدن و باثبات تر شدن می‌شود.

فراهم شدن فضای شفاف‌تر برای سرمایه‌گذاری

علیرضا ناصرپور، عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در آیین رونمایی از صندوق بازنشستگی تکمیلی گفت: این صندوق‌ها در سه نوع سهامی، سهامی شاخصی و صندوق در صندوق با توجه به ریسک پروفایل مدیر صندوق با مجموعه طرف قرارداد هستند. در حال حاضر سه موافقت اصولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی برای برخی مجموعه‌های بزرگ صادر شده و این سه موافقت اصولی از نوع صندوق‌های سهامی است.

ناصرپور

وی افزود: این صندوق‌ها به دو صورت است؛ شرکتی و عمومی. در ماهیت شرکتی، این قابلیت مخصوص یک مجموعه بوده و درخواست یونیت صندوق داده می‌شود و در نوع دوم که عمومی است، یک مدیر صندوق با مدیر شرکت و کارفرما قرارداد منعقد می‌کند تا کارکنان استفاده کنند. این صندوق های تکمیلی قابلیت شرکتی شدن را دارند. سعی بر این شده یک طیفی از نیازمندی‌ها در طراحی این صندوق‌ها در نظر گرفته شود.

وی افزود: خیلی از مجموعه ها این درخواست را در مورد بحث آتیه کارکنان داشتند که البته موضوع شفافی نبوده است. در صندوق ها کاملا فضا شفاف است و این امکان را به کارفرما و نیروی کار می دهد که در فضایی شفاف تر سرمایه گذاری داشته باشند.

ناصرپور ادامه داد: امکان پرداخت مستمری در این صندوق ها وجود ندارد. امکان ابطال یک جای یونیت‌ها فراهم است.

ناصرپور تصریح کرد: برخی از پوشش های بیمه ای در این صندوق ها توسط مدیر قابل اعمال است. همچنین از طریق این صندوق ها موضوع خرید املاک و مستغلات پیش بینی شده است. حداقل ۵۰۰ نفر در ابتدای تاسیس باید تحت پوشش قرار بگیرند و حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه پیش نیاز تاسیس این صندوق‌ها است. این صندوق معاف از مالیات است. همچنین نحوه طراحی آن از مورد های مشابه در جهان الهام گرفته شده است اما تفاوت هایی نیز وجود دارد.

کدخبر: 305194 سارا سمیع شمس

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین