|

گزارش اختصاصی گسترش نیوز؛

نقش مهم رسانه در بورس / اصلاح چند هزار میلیاردی اتفاق افتاد

عشقی در پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه گفت: نکته مهم و قابل تاکید دیگر در این زمینه این است که رسانه‌ها با نگاه نقادانه خود بدون شک می‌توانند یکی از ابزارهای از میان بردن مشکلات و نیز ارتقای بازار سرمایه باشند.

بورس نقش مهم رسانه در بورس / اصلاح چند هزار میلیاردی اتفاق افتاد

مجید عشقی با ابراز خرسندی از این که پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه با هدف شناسایی، تقدیر و تشکر از برگزیدگان این جشنواره برگزار شده است، گفت: حضور و مشارکت بالای خبرنگاران در ارسال آثار به جشنواره هم نشان از اهمیت این موضوع و نیز انگیزه بالای خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای برای تولید محتوای فاخر و تاثیرگذار بر بازار سرمایه دارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: همانگونه که بازار سرمایه طی چند سال گذشته، از رشد قابل توجه و میلیونی سهامداران برخوردار شده، متناسب با این رشد نیاز است تا جامعه خبری نیز به لحاظ کیفی و کمی ارتقا و فزونی پیدا کند و متناسب با این رشد به طور قطع تاثیرگذاری حوزه رسانه بر بازار سرمایه قابل اعتنا است.

وی ادامه داد: رسانه‌های بورسی و خبرنگاران، یکی از اضلاع اصلی رشد و توسعه و بلوغ بازار سرمایه هستند و بدون شک این بازار برای رسیدن به اهداف خود نیازمند حضور پررنگ و اثرگذار رسانه‌هاست. البته همانگونه که بازار سرمایه از نظر شمار سهامداران، تعدد ابزارها و ابعاد مختلف دچار تغییر و رشد شده است، متناسب با این تحول، طی چند سال گذشته حوزه رسانه نیز با تولد رسانه‌های فضای مجازی متحول شده است.

وی با تاکید بر لزوم ارتقای دانش تخصصی خبرنگاران و رسانه‌ها نسبت به ابزارها و بازارهای جدید و حتی تحلیل صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی، اذعان داشت: از این رو تداوم آموزش و یادگیری در بازار سرمایه برای اهالی رسانه، امری ضروری است تا متناسب با افزایش سرعت تولید و انتشار خبرهای بازار سرمایه، اطلاع و آشنایی با ابزارهای مختلف و عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه نیز باید میان خبرنگاران حوزه بورس ارتقا پیدا کند. ارتقاء دانش تخصصی شما، زمینه مطالبه‌گری حرفه‌ای از مدیران صنایع در زمینه حفظ و صیانت از حقوق سهامداران خرد را فراهم خواهد آورد.

عشقی گفت: نکته مهم و قابل تاکید دیگر در این زمینه این است که رسانه‌ها با نگاه نقادانه خود بدون شک می‌توانند یکی از ابزارهای از میان بردن مشکلات و نیز ارتقای بازار سرمایه باشند، این در حالی است که بازار سرمایه و سرمایه‌گذاران و سهامدارانش به دمیده شدن روحیه امید و انگیزه نیاز دارند، بنابراین رسانه‌ها باید زشت و زیبای بازار سرمایه را با هم به نمایش بگذارند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: با توجه به سرعت بالای انتشار خبرها به لحاظ ویژگی‌ رسانه‌های فضای مجازی، باید دقت شود که صحت خبرها قربانی سرعت انتشار نشود و لازم است پیش از انتشار هر خبری در بازار سرمایه، با توجه به سرعت واکنش و حساسیت‌های این بازار، راستی‌آزمایی نیز در خصوص این مطالب صورت گیرد.

وی اضافه کرد: مطلب مهم دیگر این است که هر چه فضای رسانه‌ای بورسی ما تخصصی‌تر و حرفه‌ای تر شود، بازار سرمایه ما نیز از آن بهره برده و رشد و توسعه بیشتری پیدا می‌کند، به عبارت دیگر تخصصی شدن فضای رسانه‌ای در بازار سرمایه، این بازار را به بلوغ می‌رساند.

عشقی همچنین در خصوص اهمیت حضور رسانه‌ها و خبرنگاران در بازار سرمایه گفت: شاید ذکر این نکته کفایت کند که بازار سرمایه همچون پیکری است که رسانه و خبرنگاران در آن حکم خونِ در جریانِ رگ‌ها را دارند. به همین دلیل هر رویدای که بتواند به ارتقای سطح کیفی و کمی رسانه‌های بورسی منجر شود، مورد حمایت سازمان بورس است و تداوم جشنواره بورس و رسانه هم یکی از این اقداماتی است که باید در سال‌های پیش رو نیز ادامه داشته باشد.

وی گفت: خوشبختانه جشنواره بورس و رسانه که در این دوره عنوان ملی نیز دارد و به آثار تولیدی در سطح ملی و استانی در آن توجه شده، به نوعی میراثی ماندگار در حوزه خبرنگاری بازار سرمایه است و امیدواریم این میراث ادامه‌دار باشد. نکته قابل بیان این که علاوه بر شناسایی استعدادهای جوان و به نوعی خبرنگارپروری در حوزه بازار سرمایه، اختصاص بخش ویژه متناسب با شعار سال هم به فراخور هر جشنواره، ابتکار خوب و موثر برگزاری جشنواره بورس و رسانه است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: از رسانه‌های بورسی انتطار می‌رود پا را فراتر از محدوده بازار سرمایه بگذارند و بعنوان پرچم داران انعکاس دغدغه‌ها و واقعیت‌های بازار سرمایه، مسائل حائز اهمیت و موثر بر بازار سرمایه را به درستی در ذهن تصمیم‌گیران و سیاستگذاران تبیین کنند.

رونمایی از تمبر اختصاصی پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه

در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه، موسی اخوی، مسئول رونمایی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران از تمبر اختصاصی این جشنواره رونمایی کرد.

امضا

 

 «بیانیه اختتامیه پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه» توسط محسن ایلچی قرائت شد.

رسانه‌ها، نقش بی‌بدیلی در توسعه کمی و کیفی بازار سرمایه داشته و دارند. خبرنگاران، راویان همیشگی واقعیت‌ها، عینیت‌ها و حقایق هستند. اینان باتلاشی خستگی ناپذیر و صادقانه، نقش موثری در ارتقای سواد مالی و اتخاذ تصمیمات اقتصادی صحیح افراد جامعه در مقاطع مهم زندگی فردی و اجتماعی دارند. هیات داوران پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه، با عنایت به نقش و کارکرد رسانه‌ها در توسعه ابعاد کمی و کیفی بازار سرمایه، بیانیه خویش را قرائت می‌کند:

ما یقین داریم، توانائی و توانمندی روزنامه‌نگاران مالی درکشور، بیش از آثاری است که در این دوره، مورد داوری قرار گرفته است. با توجه به سابقه فعالیت رسانه‌های مالی در بازار سرمایه؛ انتظار داوران، از بُعد کیفی، فراتر از آثاری بود که دریافت و بررسی شد. با این حال، در میان آثار مورد بررسی، موارد نویدبخشی مشاهده می‌شود که نشان از آیندهِ روشن شماری از مولفان و روایان خبر دارد.

با بیان این مقدمه؛ به تفکیک نظرات داوران درخصوص بخش‌های مختلف به اختصار بیان می‌شود:

یکم؛ خبر و خبرنویسی به عنوان محوری‌ترین قالب در روزنامه‌نگاری با چالش‌های جدی در انتخاب سوژه، انتخاب سبک، پردازش محتوا و از همه مهمتر فقدان نوآوری در انتخاب زاویه دید و سوژه روبروست. غالب آثاری که در این بخش دریافت شد، حتی با اغماض قابلیت انتخاب و معرفی نداشت.

دوم؛ بی‌توجهی به انتخاب فرم و سبک در بخش گزارشهای دریافتی مشهود بود و آثار دریافتی با استانداردهای نگارشِ یک گزارش خوب، فاصله فراوانی داشته است.

سوم؛ در بخش مصاحبه، شمار مصاحبه‌های صریح و چالشی، اندک و در مقابل، غالبا مصاحبه‌هائی دریافت شد که از صراحت لازم برای طرح یک موضوع جذاب، برخوردار نبودند.

چهارم؛ در بخش نگارش تیتر، آثاری مورد بررسی قرار گرفت که در مقایسه با سایر بخش‌های جشنواره، از وضعیت رقابتی و متعادلی برخوردار بودند.

پنجم؛ در بخش مقالات، محتوا نسبت به فرم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین داوران، شاهد آثار مطلوب‌تری بودند که انتظار می‌رود، در آینده این قالب روزنامه‌نگاری، نقش موثری در سیاستگذاری و تصمیمگیریهای خرد و کلان بازار سرمایه داشته باشد.

ششم؛ در بخش تولیدات تصویری، کیفیت آثار ازمنظر رعایت انتخاب اصول شکلی و محتوائی، در وضعیت رقابتی قرار داشته و انتخاب آثار با نکته سنجی‌ها و وسواس بیشتری انجام شده است.

هفتم؛ آثار مرتبط با شبکه‌های اجتماعی اندک، اما نویدبخش آثاری با کیفیت بهتر درجشنوارههای بعدی بود.

هشتم؛ رعایت دستور نگارش زبان و ادبیات فارسی به ویژه برای قالبهای روزنامه‌نگاری قبل از انتشار و اشتراک‌گذاری محتوا از سوی ارسال‌کنندگان آثار، امری محسوس و ملموس است.

اما ما در کدام مقطع تاریخی قرار داریم؛ آثار ارسالی به جشنواره حاضر، بازتابی از واقعیت موجود رسانه‌های مالی است، انقطاع نسلی میان روزنامه‌نگاران پیشکسوت و مجرّب با خبرنگاران و نویسندگان رسانه‌های نوپدید، یکی از همین واقعیت‌های مشهود است که می‌تواند فرصت و چالشی توأمان را به‌همراه آورد. پیوند میان مهارت‌های روزنامه‌نگاران جوان در استفاده از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی با مهارت‌های فنی، بینشی و نوشتاری روزنامه‌نگاران پیشکسوت، ارمغانی برای برپایی جشنواره‌های بعدی با آثاری کیفی‌تر، خواهد بود.

ما داوران پنجمین جشنواره بورس و رسانه؛ بر این باور هستیم که با هدف پرهیز از یک غلفت بزرگ در بزنگاه تاریخی؛ برگزاری دوره‌های آموزش روزنامه‌نگاری مالی، یعنی، ترکیب فنون حرفهای با مفاهیم دانش مالی و اقتصادی برای کارگزاران عرصه رسانه‌های مالی، رویکردی الزامیست. چنین آموزه‌هائی، میتواند به غنای آثار رسانه‌ای در آینده، کمک شایانی کند.

برگزیدگان بخش "تیتر" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه

رتبه اول: ارمغان جوادنیا از هفته‌نامه اطلاعات بورس با اثر "هیس! ناشران برای خاموشی فریاد نمی‌زنند"

رتبه دوم: پونه‌سادات ترابی از خبرگزاری ایسنا با اثر "تپسی مسافر بورس شد"

رتبه سوم: مینا سادات حسینی از پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد٢٤ با اثر "فرود بر فراز فرابورس"

برگزیده بخش "خبر" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه

 شایسته تقدیر: علیرضا باغانی با اثر "سهام تبدیل به برگه‌ای ارزشمند شد" از پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی بورس٢٤

برگزیده بخش "گزارش" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه

رتبه سوم: رقیه ندایی با اثر چرا زنان نقش کمتری در اقتصاد دارند؟ از روزنامه تعادل ​​​​​​​

برگزیدگان بخش "گفتگو" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه معرفی شدند

رتبه اول: ملیکا حمزه‌ای از هفته‌نامه اطلاعات بورس با اثر "رتبه اعتباری، شاه شطرنج تامین مالی "

رتبه دوم: یوسف ناصری از روزنامه آرمان ملی با اثر "سودآوری و بازدهی بازارهای مختلف در بهار ١٤٠٢"

رتبه سوم: محسن نعمتی از پایگاه اطلاع رسانی کالاخبر با اثر "در جنگ با بازار همیشه شکست خورده‌ایم"

برگزیدگان بخش "یادداشت، مقاله و سرمقاله" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه

رتبه اول: محمدمهدی مومن‌زاده با اثری تحت عنوان "ضرورت پایبندی دولت به هموارسازی زمانی انتشار اوراق..." در ماهنامه بورس و روزنامه تعادل

رتبه دوم: محمد پیرحیاتی با اثر "طراحی و معرفی اوراق اختیار معاوضه تبعی با کالا..." در ماهنامه بورس

رتبه سوم: میلاد خوش زبان با اثر "بورس و فوتبال" در روزنامه دنیای اقتصاد

اسامی برگزیدگان بخش "گزارش و مستند" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه​​​​​​​

رتبه اول: عماد صدر با اثر "نشت بورس‌بازار مال استریت"، تجارت‌نیوز

رتبه دوم: حامد توحیدی‌امین با اثر "پروژه کردن سهم" خبرگزاری صداوسیما

رتبه دوم: یاسمن خانکش‌زاده با اثر "اصلاح روش محاسبات نرخ خوراک پتروشیمی" صداوسیما

رتبه سوم: الهام معصوم‌زاده با اثر "مجموعه پادکست‌های چلچراغ" توییتر بورس

رتبه سوم: حدیث سادات موسوی با اثر "مجموعه آثار واچار تی‌وی" تلویزیون اینترنتی واچار

اسامی برگزیدگان بخش "گفت‌‌وگو و اجرا" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه​​​​​​​

رتبه اول: حمیدرضا کجوری برنامه رهیافت از رادیو اقتصاد

رتبه دوم: هاشم آردم، برنامه گپ تاک از بورسینه

رتبه سوم: محمدرضا چراغی از شبکه اینترنتی شتاب

شایسته تقدیر: علی حیدری مجموعه برنامه‌های ایران‌کالا ، صداوسیما

اسامی برگزیدگان بخش "جایزه ویژه" پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه​​​​​​​

رتبه اول: امیرحسین شهپروصال، گزارش مردمی با محوریت شعار سال از پلتفرم آ‌پارات

رتبه دوم: وحید عظیم‌نیا، با اثر سرپناه مردم در حصر زمین از روزنامه جوان 

کدخبر: 307056 سارا سمیع شمس
  • ناشناس ارسالی در


    سلام
    به نام رسانه هاي برگزيده توجه بفرماييد . همه اين بركزيده ها از نشريات وابسته به سازمان بورس هستند و جشنواره ملي نبوده است لذا نيازي به داوري آثار نبود.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار