|

بررسی وضعیت مالی خودروسازان در بورس

با وجود این که بیشتر شرکت‌های خودروسازی در گزارش عملکرد ۹ماهه خود زیان‌ده بوده‌اند اما عملکرد بورسی آنها نشان از بازدهی بالای ۲۰۰ درصدی آنها در یکسال اخیر دارد.

گسترش‌نیوز: در حالی که در بهمن‌ماه قیمت خودرو با رشد قابل‌توجهی مواجه شده است، شاخص سهام این گروه در بورس تهران نیز رشدی ۲۰درصدی را تجربه کرده است. رشدی که بخش عمده آن ناشی از عملکرد فوق‌العاده دو نماد خپارس و خساپا به عنوان دو نماد بزرگ این گروه بوده است.

از ابتدای بهمن ماه نماد خپارس با صف‌های خرید متوالی رشد قیمت ۷۱درصدی را تجربه کرده است و قیمت هر سهم خساپا نیز ۵۱درصد بیشتر شده است. این در حالی است که در گزارش عملکرد مالی ۹ماهه این دو شرکت خبر از زیاندهی هر دو شرکت می‌دهد.

روند تغییرات شاخص گروه خودرو در بهمن ماه

بررسی عملکرد ۹ماهه شرکت‌های خودروساز نشان می‌دهد بیشتر نمادهای این گروه در ۹ ماه ابتدایی امسال زیان‌ده بوده‌اند.

در صدر این زیاندهی شرکت ایران خودرو قرار دارد که زیان هر سهم این شرکت در ۹ماه نخست امسال ۵۲۵۵ ریال گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۵۶درصد بدتر بوده است.

گزارش ۹ماهه امسال دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا حاکی از زیان چندهزار میلیارد تومانی این دو غول خودروسازی بزرگ ایران است. ایران خودرو دیزل و همچنین سایپا دیزل نیز در این مدت نیز به ترتیب ۲۰۷۵ و ۱۴۳۱ریال زیان به ازای هر سهم شناسایی کرده‌اند. در این گروه شرکت بهمن دیزل که با نماد خدیزل در بورس فعال است توانسته در این مدت ۱۱۴۸ریال به ازای هر سهم، سود محقق کند که رشدی ۴۰۸درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. همچنین کرمان‌خودرو و گروه بهمن دو نماد دیگری هستند که در ۹ ماه نخست امسال سودده بوده‌اند.

با این حال با قوت گرفتن موضوع تجدید ارزیابی دارایی‌ها، مدیریت منسجم برای ارتقا صنعت خودرو در تولیدات با کیفیت و تیراژ بالا و انگیزه بالای قطعه‌سازان در فراهم کردن نیازمندی‌های خودروسازان، علاوه بر بهبود اوضاع صنعت خودرو، برنامه‌ریزی‌های منسجم برای افزایش تیراژ و سودآوری این صنعت انجام شده است.

همچنین مشمول بودن دو شرکت ایران خودرو و سایپا در زمره شرکت‌های مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت، باعث شده تا از ابتدای سال تاکنون نمادهای خودرویی روندی صعودی در پیش بگیرند. در همین راستا به تازگی ایران خودرو جزییات پیشنهاد افزایش سرمایه ۲۰۰۸ درصدی با هدف خروج «خودرو‌» از ماده ۱۴۱ قانون تجارت را در سایت کدال منتشر کرده است. هر چند بسیاری از تحلیلگران معتقدند اثرات این افزایش سرمایه بر قیمت سهام پیش‌خور شده است.

bursjadgk.jpg

بررسی شرکت‌های خودروساز در بورس نیز نشان می‌دهد بیشترین سودآوری سه ماهه متعلق به خدیزل بوده است. این نماد در این مدت رشدی ۱۱۵درصدی را تجربه کرده است. پس از خدیزل دو نماد خپارس و خزامیا به ترتیب با ۹۴ و ۸۳درصد بهترین عملکرد سه ماهه را داشته‌اند. در یکسال اخیر نیز نماد خدیزل با ۳۸۶درصد بیشترین بازدهی را داشته و پس از آن خودرو و خبهمن با ۳۳۵ و ۲۶۶درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

منبع: تجارت نیوز

کدخبر: 85043

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین