|

چه بلایی سر دو رهبر ارشد طالبان آمده است؟‌

دو تن از رهبران ارشد طالبان از انظار عمومی ناپدید شده‌اند و این مسئله باعث شده تا برخی از افغان‌ها این سوال را مطرح کنند که آیا رهبر و معاون جدید نخست وزیر طالبان افغانستان زنده هستند یا خیر.

بین‌الملل چه بلایی سر دو رهبر ارشد طالبان آمده است؟‌

به نوشته روزنامه گاردین، ملا هبت‌الله آخوندازده، رهبر طالبان یک ماه پس از سقوط کابل به‌دست این گروه شبه نظامی، در انظار عمومی دیده نشده است. اما یکی از سخنگوهای این گروه شبه نظامی به خبرنگاران گفته که شایعات درباره مرگ او صحت ندارد.

همچنین ملا عبدالغنی برادر، یکی از چهره‌های شناخته شده طالبان نیز مفقود شده و در انظار عمومی دیده نشده است. سوالاتی درباره صحت و سلامت این چهره برجسته طالبان در گفت‌وگوهای صلح مطرح شده است.

همچنین شایعاتی در کابل نیز وجود دارد که وی در نبرد با دیگر چهره برجسته طالبان در جریان بگو مگویی درباره اینکه چطور باید وزارتخانه‌های افغانستان تقسیم شوند، یا کشته یا به شدت زخمی شده است.

تلاش‌های رسمی روز دوشنبه برای پی بردن به اصل ماجرا همچنان در هاله‌ای از ابهام است. طالبان تصاویری از دست نوشته از سوی یکی از معاون‌های برادر منتشر کرد که نوشته او در قندهار است و سپس پیامی صوتی منتشر کرد که ادعا می‌شود از سوی ملا عبدالغنی برادر باشد و تصاویری قدیمی از او را نیز منتشر کرد. فقدان یک ویدئو نیز سوالات بیشتری را در بین افغان‌ها و در زمانی ایجاد کرده که طالبان دیگر یک گروه شبه نظامی مخفی نیست و وجهه برادر به خاطر نقش بین‌المللی‌اش در گفت‌وگوهای صلح افغانستان شناخته شده است.

سهیل شاهین، سخنگوی طالبان نیز در پیامی به زبان انگلیسی شایعات را رد کرد و در توئیتی نوشت: ملا برادر به عنوان معاون نخست وزیر امارت اسلامی افغانستان در پیامی صوتی تمامی این ادعاها را که در جریان درگیری کشته یا زخمی شده، رد کرد. او می‌گوید که اینها همگی دروغ هستند و کاملا بی‌پایه و اساس.

ویدئوها و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی با ادعای بودن او در قندهار ثابت نمی‌کند که اینها چه زمانی گرفته شده است.

سوابق این گروه شبه نظامی بر تئوری‌ها و شایعات دامن می‌زند. مرگ ملا محمد عمر، موسس سابق طالبان برای دو سال مخفی ماند و در این مدت، طالبان به صدور بیانیه‌هایی به اسم او ادامه می‌داد.

بر اساس گزارش شبکه تحلیلی افغانستان، برادر قبلا در اختلافات داخلی طالبان بر سر تشکیل دولت جدید شکست خورده بود.

از سه مردی که پیش از سقوط کابل به‌دست طالبان معاون رهبر این گروه بودند، برادر تنها کسی بود که نتوانست یک وزارتخانه اصلی را به‌دست بگیرد. یعقوب عمر، رهبر نظامی و پسر موسس این گروه وزارت دفاع و سراج‌الدین حقانی، وزیر کشور شدند.

این شبکه تحلیلی همچنین به این نکته اشاره می‌کند که غیبت آخوندزاده از انظار عمومی و رویدادهای خصوصی درست یک ماه پس از سقوط کابل نیز نشان می‌دهد که وی دیگر زنده نیست.

این شبکه تحلیلی همچنین اعلام کرد که حتی ملاعمر هنگام حکومت طالبان بر افغانستان برخی مواقع حضور عمومی داشت، البته نه به‌صورت ویدیویی و شامل دیدار مقام‌های خارجی و اظهارات رادیویی و مصاحبه‌ها می‌شد.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 200631

ارسال نظر

 

آخرین اخبار