مورا سهشنبه به تهران میآید
یک خبرنگار اتریشی خبر داد که مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای ایران، روز سهشنبه به تهران خواهد آمد.
«استفانی لیختن اشتاین» خبرنگار اتریشی در پیامی توییتری نوشت که «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه به تهران سفر خواهد کرد.
این خبرنگار اتریشی اضافه کرد که مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای ایران، تا روز جمعه در ایران باقی خواهد ماند و با مقامهای ارشد ایرانی گفتوگو خواهد کرد.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در مصاحبه با «فایننشال تایمز» تاکید کرد که اتحادیه اروپا دارد آخرین تلاش خود را برای نجات دادن توافق هستهای ایران (برجام) و شکستن بن بست موجود بر سر درخواست تهران به منظور برداشتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست ادعایی تروریسم انجام میدهد.
طبق گزارش این روزنامه غربی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا کرد که او در تلاش به منظور حصول به یک «راه میانه» برای پایان دادن به بن بست موجود در مذاکرات به منظور احیای توافق هستهای برجام است.
جوزپ بورل درباره سفر «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده ارشد اتحادیه در مذاکرات وین ادعایی مطرح کرد. بورل مدعی شد که او خواستار سفر مورا به تهران بود اما ایران «بسیار (به انجام این سفر) بی میل بود».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد که تلاش اتحادیه برای شکستن بن بست کنونی در مذاکرات، «آخرین گلوله» باقی مانده برای نجات توافق برجام است.
اظهارات بورل در شرایطی مطرح شده که پیشتر روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از دیپلماتهای غربی نوشته مقامات اروپایی در حال آمادهشدن برای اعمال یک فشار جدید به منظور نجات توافق هستهای با ایران هستند و پیشنهاد آنها فرستادن «انریکه مورا» مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا به تهران در تلاش برای خروج از «بنبست کنونی» در مذاکرات است.
طبق گزارش ادعایی وال استریت ژورنال، توافق به دلیل درخواستهای ایران مبنی بر لغو نامگذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهعنوان یک سازمان «تروریستی» با مشکل مواجه شده و بایدن شرایط لغو این نامگذاری را سهل یا حذف نمیکند.
رسانه آمریکایی نوشته ایران با پیشنهاد آمریکا مبنی بر اینکه عنوان تروریستی سپاه در صورتی میتواند برداشته شود که تهران قبول کند به آمریکاییها در منطقه حمله نکند یا بهدنبال ترور مقامات فعلی و سابق این کشور نباشد، موافقت نکرده است. مقامات آمریکایی میگویند حتی اگر این نامگذاری برداشته شود، سپاه همچنان با چند تحریم دیگر واشنگتن روبرو خواهد بود
ارسال نظر