|

عراق دوباره بهم ریخت

پس از اعلام کناره گیری مقتدی صدر از فضای فعالیت سیاسی در عراق، یک بار دیگر صدها نفر از طرفداران وی اقدام به حضور در خیابان ها و حرکت به سوی منطقه سبز و ساختمان های اداری عراق کرده اند.

بین‌الملل

فضای سیاسی کشور عراق در ماه های گذشته و پس از استعفای دسته جمعی نمایندگان جریان صدر از مجلس این کشور به شدت متشنج بوده است.

نمایندگان و طرفداران جنبش صدر پس از تسلیم استعفای دسته جمعی خود خواهان انحلال مجلس و برگزاری انتخابات مجدد در این کشور بودند؛ درخواستی که با مخالفت جدی سایر گروه ها و جریانات سیاسی عراق همراه شده و آنها تصمیم به تشکیل دولت و انتخاب نخست وزیر بر مبنای ترکیب جدید مجلس این کشور را داشتند اما با حمله طرفداران مقتدی صدر به منطقه سبز بغداد و تحصن در پارلمان این کشور، باز هم روند تشکیل دولت در عراق به بن بست خورد.

صبح امروز خبری مبنی بر کناره گیری آیت الله سید کاظمی حائری از مراجع تقلید عراق توسط دفتر رسمی ایشان منتشر شد؛ اگرچه در بیانیه منتشر شده، مسائلی نظیر کهولت سن و ضعف جسمانی به عنوان دلیل اصلی این کناره گیری اعلام شده بود اما در بخش هایی از سخنان ایشان، اشاره هایی به اقدامات سیاسی مقتدی صدر و جریان تحت رهبری وی در عراق شده بود:

بر فرزندان دو شهید صدر که رحمت خدا بر آن دو باد، لازم است که بدانند که دوستی آن دو شهید اگر با ایمان به روش آن دو در عمل صالح و با پیروی واقعی از اهداف آن دو همراه نباشد، کفایت نخواهد کرد و بدانند که مجرد ادعا یا نسبت خویشاوندی به آن دو شهید کفایت نمی کند و هر کس تلاش کند به نام آن دو شهید بین فرزندان امت و مذهب تفرقه بیاندازد یا به نام آن دو رهبری را بر عهده گیرد در حالی که فاقد درجه اجتهاد و دیگر شرایط قید شده در رهبری شرعی است، در واقع صدری نخواهد بود هرچند چنین ادعای کند یا نسبتی داشته باشد.

اما ساعاتی پس از انتشار این سخنان از سوی دفتر آیت الله حائری، دفتر سیاسی وابسته به مقتدی صدر در شهر نجف طی بیانیه ای اعلام کرد این جریان را از هرگونه مداخله در امور سیاسی و دولتی منع کرده است.

«بسیاری از جمله آقای حائری فکر می‌کنند که این رهبری به لطف یا دستور آنان به دست آمده است در حالی که این به لطف خداوند و فیض پدرمان بوده است».

وی تأکید کرد که «نجف اشرف مقر اصلی مرجعیت دینی بوده و هست» و افزود که هرگز ادعای عصمت یا اجتهاد یا حتی «رهبری» نکرده و صرفا خود را «امرکننده به معروف و نهی کننده از منکر» می‌داند و هدفی جز «اصلاح اعوجاجی که عامل اصلی آن نیروهای سیاسی شیعه بوده‌اند» ندارد و می‌خواسته آنان را «به ملتشان نزدیک کند».

صدر افزود: «با اینکه می‌دانم کناره‌گیری آیت الله حائری و صدور این بیانیه به اراده شخصی وی نبوده، اما من نیز اعلام می‌کنم که دیگر در امور سیاسی دخالت نخواهم کرد و از اکنون به طور کامل از عرصه کناره‌گیری می‌کنم و همه دفاتر وابسته به خود جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود می‌کنم».

وی افزوده که همگان را از تعهداتشان معاف کرده و «اگر فوت کردم یا کشته شدم برای من فاتحه بخوانید».

اما پس از اعلام کناره گیری مقتدی صدر از فضای فعالیت سیاسی در عراق، یک بار دیگر صدها نفر از طرفداران وی اقدام به حضور در خیابان ها و حرکت به سوی منطقه سبز و ساختمان های اداری عراق کرده اند.

منبع: مشرق
کدخبر: 272712

ارسال نظر