|

ماجرای ۱۱۰۰ خودروی دپو شده در گمرک چیست؟

سخنگوی گمرک گفت: حدود یک هزار و ۱۰۰ خودرو وارداتی بدون ثبت سفارش در گمرک بلاتکلیف هستند که نمی‌توانند مجوز ترخیص دریافت کنند.

تجارت ماجرای ۱۱۰۰ خودروی دپو شده در گمرک چیست؟

با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۲ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو وارداتی در گمرکات کشور وجود داشت، افزود: حدود هفت هزار دستگاه خودرو تا تیرماه سال گذشته ترخیص و پنج هزار و ۱۰۸ خودرو باقی مانده بود که دارای اسناد ناقص بودند.

وی افزود: از تعداد خودروها با سند ناقص حدود یک‌هزار و ۱۰۰ خودرو ثبت سفارش نشدند و سه هزار دستگاه پرونده قضایی داشتند و حدود ۲۳۷ خودرو نیز دارای پلاک منطقه آزاد اروند بودند.

لطیفی با اشاره به ۳۰۰ دستگاه خودرو باقی مانده از سنوات قبل خاطرنشان کرد: یک هزار و ۴۸ خودرو نیز روند قانونی ثبت سفارش، پرداخت حقوق و عوارض را تا در خروج به انجام رسانده بودند اما به دلیل پایان یافتن مهلت سه ماهه تیرماه گذشته نتوانستند خودروی خود را از گمرک خارج کنند.

سخنگوی گمرک با اشاره به مهلت سه ماهه دوم در بهمن ۹۸ تا اردیبهشت ماه امسال به پیشنهاد گمرک برای خروج پنج هزار و ۱۰۸ خودروی باقی مانده، اظهارکرد: یک هزار و ۳۸۹ خودرو توانستند با طی کردن مراحل قانونی از گمرک ترخیص شوند.

به گفته وی، خودروهای دارای پرونده قضایی که مشکوک به قاچاق یا بدون اسناد دقیق هستند شامل فرصت سه ماهه نمی‌شوند و مصوب شده تا هر زمانی بتوانند حکم برائت دریافت کنند پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی می‌توانند خودرو را از گمرک ترخیص کنند.

سخنگوی گمرک گفت: بعد از پایان مهلت سه ماه در اردیبهشت ماه به درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل شرایط حاکم بر کشور به دلیل شیوع کرونا و محدودیت‌های تردد مهلت سه ماهه دیگری از تیرماه امسال آغاز شد.

وی افزود: از حدود یک هزار و ۲۶۰ خودرویی که باید تعیین تکلیف شوند یک‌هزار و ۱۰۰ دستگاه ثبت سفارش نشده‌اند و با توجه به قانون ممنوعیت ثبت سفارش جدید نمی‌توانند مراحل قانونی را انجام دهند و تنها در صورتی این امکان فراهم می‌شود که مصوبه جدیدی مبنی بر ثبت سفارش خودروهایی که پیش از این قانون به گمرک وارد شده‌اند تصویب شود.

لطیفی با اشاره به اینکه در مهلت سه ماهه جدید حدود ۱۶۰ خودرو می‌تواند از گمرک خارج شود، تاکید کرد: یک هزار و ۱۰۰ خودرو در گمرک کشور باقی خواهند ماند که پس از پایان مهلت سه ماهه، سه راه پیش رو دارند یا باید به کشور مبدا برگردند یا متروک شوند یا در اختیار سازمان اموال تملیکی برای تعیین تکلیف قرار بگیرند.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 114836

ارسال نظر

 

آخرین اخبار