|

پیشنهاد نماینده مجلس درباره تجارت چمدانی

سه میلیون میلیارد نقدینگی در کشور وجود دارد و در این شرایط برخی افراد سرمایه‌گذاری را به‌سمتی سوق دادند که فاصله عرضه و تقاضا زیاد شده است.

در این بسترها، حاشیه بازار شکل می‌گیرد و می‌توان روی به سودآوری آورد، هرچند که باید گفت این سبک درآمدزایی برای اقتصاد کشور سم است.

واردات خودروی خارجی

یکی دو سالی است اداره اقتصادی کشور از دست مسئولان دررفته و در این بین، مردم هستند که قامتشان در برابر فشار تورم خم و خم‌تر از همیشه شده است.

اما سوال اصلی این است که رابطه افزایش دلار با تورم چیست؟ چرا در زمانی که دلار ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است بسیاری از کالا‌ها رشد ۱۰۰ و حتی ۲۰۰ درصدی را تجربه کرده‌اند؟

در همین خصوص، بهروز محبی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می‌گوید: متاسفانه از ماه‌ها پیش اتفاقی در کشور افتاده که به هیچ عنوان منطقی نیست؛ عرضه و تقاضا روز به روز فاصله‌اش در حال زیاد شدن است و دولت در عرضه کالا سردرگم شده و این آشفتگی ریشه در عدم‌ برنامه‌ریزی دارد.

وی افزود: به‌طور مثال روغن یک کالای اساسی است، اما دولت نتوانسته در تامین و توزیع آن برای اقصی نقاط کشور روند درستی را در پیش بگیرد. گاهی تامین هم به اندازه صورت می‌گیرد، ولی چون مکانیزمی برای توزیع وجود ندارد، عدالت رعایت نمی‌شود.

این نماینده اصولگرا یادآور شد: در شهر سبزوار که من نماینده آن منطقه در مجلس هستم، ۴۰ تن روغن از سوی دولت برای مردم عرضه شد، ولی برخی که من از نزدیک شاهد آن بودم به‌جای خرید یک یا دو روغن روی به خرید چهار روغن آوردند، یعنی برخی از مردم هم به‌جای همکاری در توزیع عادلانه اجناس، خود بر این بحران افزوده‌اند که ریشه در مسائل فرهنگی دارد.

محبی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی نیازمند کار فرهنگی است، افزود: گاهی ما فکر می‌کنیم برای حل هر بحران اقتصادی باید راهکار اقتصادی داد در حالی که اگر به مولفه‌های فرهنگی دقت کنیم و آنها را به‌درستی و در زمان خود به مردم آموزش دهیم بسیاری از مشکلات حل و فصل خواهد شد. در این روز‌ها باید به مردم بگوییم که اوضاع اقتصادی مناسب نیست و افراد نباید با چشم طمع به کالا‌ها نگاه کنند و بگذارند این اجناس به‌دست همگان برسد. البته خیلی از مردم چشمشان ترسیده که این روند را در پیش گرفته‌اند که امیدوارم مسئولان با الگو قرار دادن خود به‌مرور موفق به این فرهنگ‌سازی شوند.

نماینده سبزوار در ادامه عنوان کرد: سه میلیون میلیارد نقدینگی در کشور وجود دارد و در این شرایط برخی افراد سرمایه‌گذاری را به‌سمتی سوق دادند که فاصله عرضه و تقاضا زیاد شده است. در این بسترها، حاشیه بازار شکل می‌گیرد و می‌توان روی به سودآوری آورد، هرچند که باید گفت این سبک درآمدزایی برای اقتصاد کشور سم است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: خودتحریمی‌ها پدر اقتصاد کشور را درآورده است. من اعتقاد دارم باید بگذاریم مردم تجارت چمدانی کنند تا برای کشور ارزآوری شود. به‌طور مثال چرا نباید اجازه دهیم مسافر ایرانی بتواند ۱۵ کیلوگرم زعفران با خود حمل کند و در کشور مقصد بفروشد؟ ما چندی پیش، دو فوریت ارتباط با سوییس را تصویب کردیم و این تصمیمات بهترین امکان برای اینگونه تجارت‌ها است، ولی درد این است که این افراد در فرودگاه خود ما دستگیر و ۲۰۰ میلیون تومان جریمه می‌شوند.

محبی تصریح کرد: مردم از عرضه خودرو و قیمت‌ها گله دارند، چرا نباید سیاست‌های مدیریتی در این حوزه را لااقل برای دوره‌ای تغییر داد. به نظر من شایسته است در دوره‌ای کوتاه اجازه واردات خودروی خارجی را داد تا شاید تولیدکنندگان داخل به خود بیایند و بتوانند رضایت مردم را کسب کنند. اینکه همیشه در بر یک پاشنه می‌چرخد و روز به روز اوضاع اقتصادی وخیم می‌شود نشان از فشل‌بودن دولت دارد و معلوم نیست اقتصاددانان دولت کجا هستند و چه می‌کنند؟

وی در پایان خاطرنشان کرد: هر وقت دولت لایحه‌ای را به مجلس فرستاده که در آن منافع مردم تامین شده ما رای لازم را دادیم، پس دولت نباید مجلس را بر سر راه خود بداند. بحران در اقتصاد شدت پیدا کرده و باید تصمیم اورژانسی گرفت. امروز اقتصاد نیاز به تنفس مصنوعی دارد تا زنده بماند و وقتی زنده شد می‌توان روی به تصمیمات بلندمدت آورد. عدم‌نظارت دولت و شکاف وسیع عرضه و تقاضا کاری کرده که قیمت کالا‌ها دیگر متکی به نرخ ارز هم نباشد و افزایش بی‌منطقی را در پیش بگیرند. دولتمردان به گوش باشند تا بی‌اعتمادی مردم بیش از این نشده وارد گود شوند و تصمیمات بزرگ بگیرند.

 

منبع: اقتصاد ۲۴
کدخبر: 130413

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین