|

دغدغه اصلی شرکت های داروسازی چیست؟

رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی از کاهش ۵۰ درصدی صادرات دارو در سال ۹۹ نسبت به سال پیش از آن خبر داد و مطالبه اصلی شرکت‌های داروسازی و صادرکنندگان این بخش را آزادسازی نرخ ارز اعلام کرد.

 افت سالانه ۲۰ درصدی ارزش صادرات دارو از کشور، زنگ هشداری است که دست‌کم طی سه سال گذشته به صدا درآمده‌است. فعالان صنعت داروسازی در حالی بر مطالبه خود مبنی بر آزادسازی نرخ ارز در این بخش پافشاری می‌کنند که به گفته یکی از مدیران سازمان توسعه تجارت ایران، برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که قاچاق دارو به میزان ۵ تا ۶ برابر ارزش صادرات رسمی در حال وقوع است.

 رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی از کاهش ۵۰ درصدی صادرات دارو در سال ۹۹ نسبت به سال پیش از آن خبر داد و مطالبه اصلی شرکت‌های داروسازی و صادرکنندگان این بخش را آزادسازی نرخ ارز اعلام کرد.

محمد عبده‌زاده که در هفتمین جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران این خبر را اعلام کرد، یادآور شد که به دلیل استفاده از ارز دولتی در بخشی از ماده موثره تولیدات دارویی، اجازه صادرات محصول ساخته شده داده نمی‌شود.

به گفته وی، شرکت‌های داروسازی همچنین باید تعهد کتبی بدهند که ارز حاصل از صادرات آن دست از داروهای تولید شده که برای مواد اولیه آن ارز ترجیحی دریافت کرده‌اند، را به داخل بازمی‌گردانند.

عبده‌زاده سپس سخت‌گیری‌های بیش از حد بر صادرات دارو از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت را منجر به سقوط صادرات این بخش عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار، صادرات دارو طی سال گذشته در مقایسه با سال پیش از آن، نصف شد و به حدود ۵۰ میلیون دلار رسید که رقم بسیار ناچیزی در مقابل واردات مواد اولیه و تجهیزات پزشکی است.

رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، افزود: دارو تا به امروز از ارز ۴۲۰۰ تومانی بهره‌مند بوده‌است و اگر تصمیم دولت بر این است که دارو همچنان مشمول دریافت ارز ترجیحی باشد، باید برای خرید ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه‌های داروسازی نیز ارز دولتی تخصیص داده شود.

به گفته وی، ادامه روند تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو و نه تامین ماشین‌آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی این بخش، به طور قطع به ورشکستگی و تعطیلی آتی شرکت‌های داروسازی می‌انجامد.

عبده‌زاده تصریح کرد که دولت و مجلس باید هرچه سریع‌تر به کمک صنایع داروسازی کشور بیایند و تاخیر در این مورد، عواقب ناگواری برای این صنعت و کشور به همراه خواهد داشت.

در همین رابطه، علیار اسماعیلی مدیر میز دانش‌بنیان و دارو سازمان توسعه تجارت، از کاهش سالانه ۲۰ درصدی صادرات دارو طی سه سال گذشته خبر داد و گفت: صادرات دارو در سال ۹۷ در حالی به رقم ۷۲ میلیون دلار رسید که این میزان برای سال ۹۸ و ۹۹ به ترتیب، ۵۷ و ۴۵ میلیون دلار را به ثبت رساند. امسال نیز پیش‌بینی می‌شود که ارزش صادرات دارو رشدی نداشته و در خوش‌بینانه‌ترین حالت، به میزان صادرات سال گذشته باشد.

وی با بیان اینکه برخوردهای سلیقه‌ای از سوی برخی دستگاه‌ها به ویژه سازمان غذا و دارو، صادرات دارو را تهدید می‌کند، افزود: سازمان توسعه تجارت به دنبال آن است تا موضوع تسهیل صادرات دارو به طور فوریت پیگیری شود و در همین رابطه، به دنبال دریافت مصوبه‌ای از سوی سران سه قوا برای تسهیل در این بخش هستیم.

به گفته این مسول سازمان توسعه تجارت، محدودیت و ممنوعیت‌های سازمان غذا و دارو بر صادرات دارو، منجر به تشدید قاچاق دارو از کشور شده و برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که میزان قاچاق دارو از کشور ۵ تا ۶ برابر ارزش دلاری صادرات رسمی است.

 

منبع: فارس
کدخبر: 215531

ارسال نظر

 

آخرین اخبار