|

واردات مواد غذایی؛ سالانه چقدر خرج روی دست دولت می گذارد؟

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه ۸۰ درصد نیاز غذایی در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار برای واردات موادغذایی مورد نیاز مردم اختصاص می‌دهیم.

سید مجتبی خیام نکویی، در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: در دوران حساسی از تاریخ انقلاب اسلامی قرار داریم چراکه در گذشته بحث کشاورزی و حوزه غذایی برای مردم ملموس نبود اما متاسفانه در طی یک دهه گذشته سفره مردم کوچک شد.

وی گفت: این میزان تولید بخش کشاورزی کفایت نیازها را نمی‌کند، به همین دلیل سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار برای واردات موادغذایی اختصاص می‌دهیم.

خیام نکویی با اشاره به اینکه کاهش بارندگی و خشکسالی محدودیت‌ها را در بخش کشاورزی افزایش داده، از طرفی قابلیت سطح زیر کشت نیز نداریم، تصریح کرد: با علم و فناوری باید تولیدات بخش کشاورزی را افزایش دهیم و خوشبختانه تاریخچه فعالیت‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نشان می‌دهد در این چهار دهه از این بابت موفق بودیم چراکه میانگین برداشت گندم از ۱۷۰۰ کیلوگرم در یک هکتار به چهار تن افزایش یافته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز نیاز داریم در گندم و محصولات استراتژیک بخش کشاورزی خودکفا شویم لذا عزم خود را جزم کرده‌ایم تا در این دوره اتفاقات خوبی در بخش کشاورزی رقم بخورد، گفت: استان خراسان جنوبی از ظرفیت‌های ممتازی در حوزه زرشک و زعفران و بسیاری از محصولات برخوردار است که باید این نقاط قوت را تبدیل به ارزش افزوده حاصل از این محصولات برای مردم استان کنیم.

خیام‌ نکویی افزود: با شناختی که از خراسان جنوبی داریم همواره در چهار دهه گذشته از نیروهای این استان به عنوان انسان‌هایی باهوش، فرهیخته و با ظرفیت نام برده می‌شود که باید این افراد را به عرصه کشاورزی و شرکت‌های دانش‌بنیان طبق تاکید رهبر معظم‌ انقلاب نزدیک‌تر و با این استراتژی ظرفیت‌ها را بالفعل کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از تمام ظرفیت‌های خود برای این حوزه کمک خواهیم گرفت، بیان کرد: وزیر جهاد کشاورزی نیز اعتقاد دارد این ظرفیت‌ها را باید در استان‌هایی مانند خراسان جنوبی که کمتر مورد توجه واقع شده است، به حوزه دانش‌بنیان نزدیک کرد و امیدواریم در این سفر آنچه قول می‌دهیم در کمترین زمان ممکن عملیاتی شده و این سفر سبب خیر و برکت برای مردم استان شود.

مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این دیدار گفت: از ۱۷ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در سطح کشور، دو مرکز در محمدیه خوسف و اسلام آباد قاین استان خراسان جنوبی فعال است.

وی خاطرنشان کرد: بازدید از چندین طرح علمی تحقیقاتی و شرکت در شورای تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی استان از برنامه‌های سفر یک روزه معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز برای بازدید از چند طرح علمی، تحقیقاتی و شرکت در نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به خراسان جنوبی سفر کرد.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 270661

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین