|

زیرساخت صادرات میوه به روسیه فراهم نیست

معاون امور باغبانی وزارت کشاورزی خاطر نشان کرد: یک هفته از برداشت مرکبات شمال می‌گذرد؛ ما پیگیر صادرات مرکبات به چین هستیم و قرارداد ما با این کشور پابرجاست اما نمی‌توان تاریخ دقیقی برای صادرات مرکبات به چین اعلام کنم.

تجارت زیرساخت صادرات میوه به روسیه فراهم نیست

چندی پیش وزارت کشاورزی از انعقاد تفاهم‌نامه‌های صادرات مرکبات شمال کشور به چین خبر داد اما بعد از گذشت بیش از یک ماه از برداشت مرکبات هنوز گزارشی از صادرات مرکبات به چین به میان نیامده است.

محمد مهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت کشاورزی در پاسخ به این پرسش که آیا بعد از برداشت مرکبات توانستیم محموله‌ای به چین صادر کنیم؟ گفت: یک هفته از برداشت مرکبات شمال می‌گذرد؛ ما پیگیر صادرات مرکبات به چین هستیم و قرارداد ما با این کشور پابرجاست اما نمی‌توان تاریخ دقیقی برای صادرات مرکبات به چین اعلام کنم.

همچنین در این رابطه صدرالدین نیاورانی، نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در پاسخ به این پرسش که وزارت کشاورزی از دریافت مجوز صادرات مرکبات شمال به چین خبر داده است آیا در عمل توانست محموله‌ای به این کشور صادر کند؟ گفت: وزارت کشاورزی با چین یک قرارداد کلی برای صادرات مرکبات منعقد کرد اما از آنجایی که زیرساخت‌ها برای صادرات فراهم نیست نتوانست تا به امروز محموله‌ای به این کشور صادر کند.

وی در توضیح فراهم نبودن زیرساخت‌های صادراتی، تصریح کرد: جزییاتی درباره حجم محموله، نحوه بسته‌بندی و .... ارائه نشده و هنوز اقدامی عملی برای صادرات مرکبات به چین انجام نشده است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: وزارت کشاورزی امتیاز خاصی برای صادرکنندگان در نظر نمی‌گیرد و از طرف دیگر تمایلی برای همکاری با آنها از خود نشان نمی‌دهد آنها می‌خواهند خود مستقیم اقدام به صادرات کند این در حالیست که این وزارتخانه تجربه و دانش کافی در زمینه صادرات ندارد؛ این وزارتخانه یکسری قرارداد با کشورهایی چون روسیه و چین منعقد می‌کند اما حتی نمی‌داند چگونه قرارداد بنویسد که بتوانند آنها را اجرا کنند.

نیاورانی با بیان اینکه موافقت‌های اولیه برای تهاتر میوه با پاکستان انجام شده است، گفت: فصل برداشت میوه‌های پاکستانی از اوایل دی آغاز می‌شود از این‌رو اقدامی در زمینه تهاتر با پاکستان نیز انجام نشده و ممکن است در ماه‌های آینده شاهد تهاتر میوه با پاکستان باشیم.

به گفته نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی؛ قرار بود قراردادی برای صادرات کیوی ایران با چین و هندوستان منعقد شود که تا امروز نیز اقدامی در این زمینه انجام نشده است؛ همچنان مشکل صادرات کیوی ایران به هندوستان پابرجاست و کیوی‌ها در درخت‌ها مانده و بازار و خریداری ندارند. روس‌ها کیوی مورد نیاز خود را از ایتالیا وارد می‌کنند اما از ایران کیوی وارد نمی‌کنند.

وی فقدان کانتینرهای یخچالی را عامل مهم در کاهش حجم صادرات عنوان کرد و افزود: روسیه کیفیت محصولات ایرانی را تایید می‌کند اما از آنجایی‌که زیرساخت‌های صادراتی ما فراهم نیست آنها نیازهایشان را از بازارهای دیگر تامین می‌کند؛ تا به امروز روند صادرات میوه چشمگیر نبوده است میوه به عراق و امارات  صادر می‌شود اما این رقم قابل توجه نیست همچنین بازار عراق فصلی است و نمی‌توان به آمار صادراتی به این کشور تکیه کرد.

 

منبع: ایلنا
کدخبر: 278833

ارسال نظر

 

آخرین اخبار