|

«اروند» هاب تولید و صادرات مناطق آزاد کشور

منطقه آزاد اروند در محدوده شهرهای آبادان و خرمشهر واقع شده و دارای مختصات جغرافیایی و ژئوپلیتیکی منحصر به منطقه‌ای است که کمتر نقطه‌ای در کشور این مؤلفه‌ها را در اختیار دارد.

تجارت

دسترسی آسان به راه‌های آبی، جاده‌ای، هوایی و ریلی و دارا بودن دسترسی‌های بین‌المللی از زمین، دریا و آسمان، اروند را به یکی از خاص ترین نقاط کشور برای انجام فعالیت‌های اقتصادی بدل کرده است.

وی با بیان اینکه این منطقه در سال جاری و در حیطه صادرات محصولات تولیدی اروند نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است؛ افزود: بر همین اساس میزان صدور محصولاتی که در سال جاری توسط تولیدکنندگان و صنعتگران منطقه آزاد اروند تولید و به بازار هدف در فرای مرزهای سرزمینی کشورمان عرضه شده است، در ۹ ماه گذشته به ۱۶۱ میلیون دلار رسیده است.

امکان واردات انواع خودروی کامیون،کشنده، ون، مینی‌بوس و اتوبوس در اروند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، تصریح کرد: واردات انواع خودروی کامیون، کشنده، ون، مینی‌بوس و اتوبوس تا ۵ سال کارکرد(نو و مستعمل) با پلاک منطقه آزاد اروند از طریق گمرک این منطقه عملیاتی شد.

وی ادامه داد: متقاضیان و واردکنندگان می‌توانند با استفاده از مشوق‌های منحصر به فردی که تنها در اختیار منطقه آزاد اروند است، نسبت به واردات خودروی مورد نیاز اقدام نمایند. منطقه آزاد اروند، نخستین منطقه‌ای است که موفق به عملیاتی کردن این مصوبه شده است.

راه‌اندازی سامانه کارنه‌تیر خوزستان در خرمشهر

وی از ایجاد خط کشتیرانی مستقیم از کشور امارات به بندر خرمشهر با هزینه‌ای کمتر از شاپ‌لاین‌های دیگر و هماهنگی با استانداردهای بنادر آبادان و خرمشهر در راستای تسهیل در امور ترخیص کالا خبر داد و خاطرنشان کرد: سامانه کارنه تیر استان خوزستان با پیگیری و تلاش‌های مجموعه اتاق بازرگانی خرمشهر در راستای توسعه تجارت و مسائل اقتصادی منطقه، افتتاح شد.

زارعی همجواری با کشور عراق به‌ویژه استان بصره یکی از امتیازات چشمگیر منطقه آزاد اروند نسبت به دیگر مناطق آزاد کشور دانست و گفت: امید می‌رود با راه اندازی و اجرای این سامانه، شاهد رونق اقتصادی و تجاری بیش از پیش هر دو کشور ایران و عراق باشیم.

ارتقاء شاخص‌های اقتصادی منطقه آزاد اروند در سال جاری

زارعی در خصوص میزان تحول در شاخص‌های اقتصادی منطقه نسبت به سال گذشته، بیان کرد: شاخص‌هایی همچون میزان تقاضای مشارکت در سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه، واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران، صدور مجوزهایی که منتهی به عقد قرارداد شده، صادرات، واردات، درآمد و جذب سرمایه‌گذاری واقعی و اسمی و تولید است، در شش ماهه نخست سال جاری مشمول ارتقاء بوده‌اند.

وی با بیان اینکه در تمامی این شاخص‌ها به جز یک مورد به دلیل اینکه در میانه سال قرار داریم و برای ارائه آمار قطعی باید تا پایان سال تأمل کرد، به گواه اطلاعات و آمار موجود مشمول افزایش بوده‌ایم، گفت: سازمان منطقه آزاد اروند خصوصاً در یکسال اخیر در تمامی شاخص‌های یاد شده، دیاگرام افزایشی را تجربه کرده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، تصریح کرد: در شاخص تسهیل در امر تولید، منطقه آزاد اروند بالاترین سرعت صدور مجوز و واگذاری زمین به سرمایه‌گذار را در میان مناطق آزاد کشور در اختیار دارد.

زارعی با اشاره به حذف بروکراسی‌های مرسوم اداری و طی نمودن این قبیل فرآیندها بر بستر فضای الکترونیک و سامانه‌های برخط، همچنین تبیین مجموعه‌ای از مجوزهای بی‌نام، گفت: با اعلام دبیرخانه مناطق آزاد کشور، سریع‌ترین ساز و کار در حیطه صدور مجوز و واگذاری قطعه زمین، در اختیار منطقه آزاد اروند است.

وی خاطرنشان کرد: سال جاری تنها سالی است که بیشترین مجوز سرمایه‌گذاری منتج به عقد قرارداد شده با سرمایه‌گذار در منطقه صادر شده است. پیش از این مجوزهای سرمایه‌گذاری صادر می‌شد که منجر به عقد قرارداد نمی‌شد اما در سال جدید صدور این مجوزها و عقد قراردادها چیزی بالغ بر ۱۰۰% افزایش داشته و تماماً عملیاتی شده است.

تخصیص تسهیلات کم‌بهره به بخش تولید منطقه آزاد روند

زارعی با اشاره به اینکه حمایت‌های سازمان منطقه آزاد اروند از واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران از طُرُق مختلف صورت می‌گیرد، گفت: یکی از این مسیرها، اعطای تسهیلات کم بهره از محل رسوب  منابع مالی سازمان منطقه آزاد اروند در بانک‌ها است، اما بانک‌ها برای پرداخت تسهلات شرایط خاص خود را دارند و اخیراً شرکت «زنجیره تأمین دانش» در زمینه پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای سرمایه ثابت(۱۰% با تنفس یکساله) و سرمایه در گردش(۴%) به واحدهای تولیدی، فعالیت خود را آغاز کرده است.

زارعی خاطرنشان کرد: در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند پروژه‌های بسیاری در حوزه‌های زیرساخت، روشنایی، فاضلاب و امنیت توسط سازمان منطقه آزاد اروند در حال اجرا است و یا تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد که بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط این سازمان به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

اروند؛ هاب تولید و صادرات مناطق آزاد کشور

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، اظهار کرد: منطقه آزاد اروند یک فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری و پرداختن به امر تولید است و محصولات این منطقه، قابلیت صادرات به فرای مرزهای سرزمینی را دارد.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۹۶ میلیون دلار از تولیدات منطقه به خارج از کشور صادر می‌شود، گفت: ارزش تولیدات منطقه آزاد اروند در طول سال بالغ بر نیم میلیارد دلار است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه این منطقه دارای مجهزترین مرز در غرب کشور با بیش از ۱۰۰ هکتار بارانداز تخصصی است، تصریح کرد: در سال گذشته بیش از ۶۵۰ میلیون دلار صادرات در طریق مرز شلمچه به کشور عراق صورت گرفت که این میزان صادرات در میان مناطق آزاد کم‌نظیر است. این حجم از صادرات، دیگر کشورهای منطقه را برای استفاده از این مرز برای صادرات تولیدات خود، ترقیب ساخته است.

زارعی با اشاره به پذیرایی سالیانه ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی در شهرهای آبادان و خرمشهر، یادآور شد: سالانه یک میلیون گردشگر از اقصی نقاط کشورمان به منطقه آزاد اروند سفر می‌کنند که این تعداد در میان مناطق آزاد کشور کم‌نظیر است.

وی افزود: منطقه آزاد اروند دارای مزیت‌های رقابتی فراوانی است که این منطقه را از سایر مناطق متمایز ساخته است.

وی خاطرنشان کرد: گستردگی منطقه آزاد اروند در  ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت، پیشینه صنعتی و بازرگانی منطقه، ترکیبی از نیروی انسانی مجرب، جوان و تحصیل کرده خصوصاً در زمینه های صنعتی و بازرگانی، داشتن مرز آبی و خشکی با کشور عراق و امکان دسترسی آسان به بازار کشور های حوزه خلیج فارس، دسترسی به بازار وسیع و جمعیت داخلی شهرهای آبادان و خرمشهر ( با جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر ) و جمعیت استان خوزستان ( با جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون نفر ) و جمعیت ۲۸ میلیونی کشور عراق، باعث شده تا اینمطقه مستعد ترین بازار هدف را در اختیار داشته باشد.

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 320261

ارسال نظر

 

آخرین اخبار