|

بازنگری در روند صادرات محصولات کشاورزی ایران به افغانستان

در دیدار رایزن بازرگانی بازرگانی ایران و مدیرکل گمرک دوغارون در این گمرک، ایجاد مسیر ویژه تره بار به افغانستان، رفع موانع تجاری دوکشور و فعال‌سازی مسیر ترانزیتی ایران به آسیای میانه از طریق افغانستان مورد بررسی قرار گرفت.

تجارت

محمدمهدی جوانمرد قصاب، رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دیروز سه شنبه، با حضور در مرز دوغارون، به بررسی وضعیت گمرکات اسلام قلعه و دوغارون و همچنین پیگیری درخواست اتحادیه واردکنندگان میوه و تره بار افغانستان مبنی بر تسهیل در روند صادرات محصولات کشاورزی ایران به افغانستان با توجه به گرمی هوا، با مدیرکل گمرک دوغارون دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، کوهگرد، مدیرکل گمرک دوغارون، با بیان اقدامات خاص این گمرک مبنی بر ایجادخط و مسیر ویژه صادرات مرتبط با بخش صادرات میوه و تره بار به کشور افغانستان در هفته‌های گذشته، گفت: با ایجاد یک خط ویژه از طریق محوطه بازارچه دوغارون به کشور افغانستان مجوز وارد شدن کامیون افغان، برای حمل میوه و تره بار صادراتی ایران اخذ شده است که این موضوع موجب شده است تا تخلیه ی کلیه ی محصولات فاسد شدنی صادراتی در مرز دوغارون سرعت بگیرد و مانع از فساد این محموله‌های صادراتی شد.

همچنین در این جلسه در ‌خصوص مسائل مرتبط با ترخیص حمل‌ونقل میوه و تره بار و حمل‌ونقل سایر کالا‌ها و مشکلات مرزی از جمله مشکلات موجود در نقطه صفر مرزی دوغارون و مسائل دیگر نیز تبادل نظر شد.

جوانمرد قصاب نیز در این دیدار با اشاره به شیوع بیماری کرونا، اظهارکرد: مدیران و پرسنل گمرک دوغارون و سایر گمرکات هم مرز با کشور افغانستان در ایام مرتبط با بیماری کرونا، با در نظر گرفتن و اجرای تمهیدات بهداشتی، ایثارگرانه مانع از توقف تجارت بین دو کشور شدند در صورتی که تجارت کشور‌های زیادی متوقف شده بود، و جا دارد تا قدردان مدیران گمرکات مرزی باشیم که با هدایت و مدیریت خوب و با هماهنگی سایر دستگاه‌ها و نهاد‌های نظارتی و نهاد‌های بهداشتی و مرزی هرگز نگذاشتند که این مرز در روند همکاری‌های تجاری بین دو کشور اختلالی ایجاد کند.

وی افزود: رایزنی بازرگانی سفارت ایران در افغانستان هم در طول این مدت در خدمت این دوستان بوده و با پیگیری‌های لازم و انجام هماهنگی‌ها لازم با کلیه مرتبطین ایرانی و تجار و مقامات ایرانی و افغانستانی زیر نظر سفارت ایران و کنسولگری‌ها و سازمان توسعه تجارت ایران به‌خصوص کنسولگری‌های ج. ا. ایران در هرات و فراه و قندهار و اتاق‌های تجارت هرات و قندهار و نیمروز همیشه نسبت به پیگیری موضوعات تسریع و پوشش لازم را به عمل اورده و درخدمت تمام تجار در خصوص تجارت با افغانستان بوده است.

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در ادامه این دیدار در خصوص مسیر ترانزیتی ایران از طریق افغانستان گفت: استفاده از مرز دوغارون برای ترانزیت کالاهای ایرانی به سایر کشور‌های اسیای میانی از جمله تاجیکستان و ازبکستان، از طریق افغانستان می‌تواند نقش ترانزیتی دو کشور را افزایش دهد بر همین اساس برای اجرایی شدن این مسیر ترانزیتی باید زیرساخت‌های گمرک دوغارون برای افزایش حجم تجارت تقویت شود.

جوانمرد تصریح کرد: گمرک دوغارون یکی از گمرکات مهم تجاری بین ایران و افغانستان است که شاهد عبور و مرور بیش از ۶۰۰ تا ۷۰۰دستگاه کامیون صادراتی و وارداتی در روز به کشور افغانستان است که استفاده از ظرفیت‌های دوغارون در توسعه تجارت یک موضوع بسیار مهم به شمار می‌رود که با استفاده بهینه از ظرفیت‌های منطقه‌ای ویژه اقتصادی دوغارون و شرکت‌های صنعتی سایبال و دیگر نقاط میتوان شاهد گسترش سرمایه گذاری‌های سرمایه‌گذاران افغان در مرز ایران و افغانستان بود به شرط آنکه تسهیلات ویژه‌ای در این مرز در نظر گرفته شود و پیگیری‌ها از طریق فرماندهی واحد مرزی برای جذب سرمایه‌گذاری افغان‌ها در مرز صورت پذیرد.

 

منبع: تحلیل بازار
کدخبر: 99953

ارسال نظر