تغییر در ساعت کاری پاساژها از امروز + جزییات
حجتالاسلام روحانی، رئیسجمهوری گفت: در مورد بازگشایی پاساژها محدودیت داشتیم که تا ساعت ۶ بعدازظهر باز باشند که ما محدودیت ساعتی آن را بر میداریم ان شاءالله مشکلی در این زمینه نباشد.
حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا با اشاره به فرارسیدن سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) اظهارکرد: این هفته، هفتهای است که هم در آن روز رحلت امام خمینی(ره) بزرگوار است، در چهاردهم خرداد و هم روزی است که مردم برای حفظ جان امام فداکاری کردند و آن پانزدهم خرداد است در این روز مردم با قیام خود در شهرهای مختلف در قم و تهران و ورامین و در شهرهای دیگر هم قیام کردند و هم فداکاری کردند و هم کشتههای فراوانی و شهدای فراوانی تقدیم انقلاب اسلامی کردند.
وی یادآورشد: اگر آن حرکت مردمی نبود احتمالا جان اما هم در خطر قرار میگرفت و یا برای مدتهای طولانی ممکن بود امام را در حبس و حصر نگه دارند.
رئیسجمهوری ادامه داد: امام عزیز و بزرگوار ما ۱۶ سال از سال ۴۱ تا ۵۷ رهبری یک نهضت و انقلاب مردمی بزرگ را برعهده گرفت و در این رهبری، انقلاب را به پیروزی نهایی رساند و این یک کار مهم امام است که نهضتی را پرچمداری و رهبری کرد و با همه فراز و نشیب و مشکلات، این نهضت را به پیروزی رساند که در تاریخ ایران کمتر سراغ داریم.
روحانی با اشاره به اینکه در سدههای اخیر کمتر مشاهده شده نهضتی به طور کامل به پیروزی نهایی برسد، تصریح کرد: امام توانست این نهضت را به پیروزی کامل برساند. کار دوم امام این بود در برابر تجاوزی که به کشور انجام شده بود و تمامیت ارضی و استقلال ما در خطر بود، یعنی ۸ سال دفاع مقدس یک دفاع پیچیده سخت هشت ساله آن هم نه در برابر عراق، بلکه تقریبا در برابر همه قدرتهای جهانی رهبری کند و به پیروزی برساند.
وی گفت: مسئله سوم این که امام حکومت اسلامی را تشکیل داد و همه نهادهای حکومت اسلامی را در همان سالهای اولیه به انجام رساند. یعنی میتوان گفت از ۱۰ فرودین ۵۸ حضور مردم در پای صندوق آرا و همه پرسی برای نظام جمهوری اسلامی تا اسفند همان سال که انتخابات مجلس انجام شد و انتخابات خبرگان، همه پرسی، انتخابات برای اصل نظام و انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی در سال ۵۸ صورت گرفت و امام همه نهادها را در همان سال اول تشکیل دادند و نهادهای اصلی نظام با رای و با اتکا به آرای مردم تشکیل شدند.
رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: امام برای نجات کشور از استبداد و استعمار انقلاب را به پیروزی رساند؛ در نجات کشور از اشغال و تجاوز دفاع ملی را به انجام رساند و برای تشکیل نظام اسلامی همه نهادهای لازم را با رای و نظر مردم استقرار بخشید.
روحانی با اشاره به سالگرد ارتحال امام خمینی در روز چهارشنبه این هفته گفت: ۳۱ سال از رحلت امام میگذرد و خدا را شکر مردم ما همان عشق را به ایشان دارند، و مسیر پیروی راه امام را ادامه میدهند و خلف صالح ایشان رهبر مقام رهبری همان پرچم را با همان صلابت بر دوش نگاه داشتهاند و ملت نیز در برابر انواع توطئهها ایستادگی کردند تا به پیروزی رسیدیم.
کرونا قواعد جهانی شدن را زیر سوال برد
رئیسجمهوری با اشاره مسائل به بیماری کووید ۱۹و ویروس کرونا گفت: این بیماری همچنان به عنوان مسله اصلی و مهم در کشور ظهور و بروز دارد. این ویروس موجب تحولات بسیاری زیادی در مسائل سیاسی، اجتماعی و بهداشتی و حتی در مسائل فرهنگی شده است و کار عظیم و بزرگی را در دوران کرونا و پسا کرونا مشاهده میکنیم.
وی اضافه کرد: بسیاری از قواعدی که در دنیا مورد اعتماد جهانی بود و همه به آن تکیه کرده بودند همه قواعد جهانی شدن را به یک نحوی زیر علامت سوال قرار داد. مسئله مرزها که در دنیا بسیار کمرنگ شده بود و بسیار از اتحادیهها اصلا مرزهای خود را برداشته بودند و مرزی نداشتند، کرونا دوباره مرزها را پررنگ کرد و مسئله مهاجرت و سفر را که یک امر بسیار ساده و طبیعی و معمولی شده بود، تغییر داد.
به این زودی به شرایط پیش از کرونا بر نمیگردیم
روحانی گفت: امروز در دوران کرونا و پسا کرونا با یک شرایط جدیدی در جهان مواجه هستیم و شاید این روند برای سالها ادامه پیدا کند زندگی ما محدودتر شده است و بخشی از زندگی ما مجازی شده است. مردم باید باور کنند که به این زودی به شرایط قبل از کرونا نمیتوانیم برگردیم، این چنین نیست که مردم فکر کنند ۱۵روز یا یکی دوماه دیگر به شرایط دی ماه و اوایل بهمن سال گذشته بر میگردیم. باید برای مدت طولانی سبک زندگی را تغییر دهیم و محدودیتها را بپذیریم و بخشی از زندگی ما باید به فضای مجازی برود.
اجتماعات باید با فاصله باشد
روحانی ادامه داد: ما باید محدودیتها را بپذیریم و بخشی از زندگی ما باید از فضای حقیقی به فضای مجازی برود به این زودیها نمیتوانیم زمانی که به هم میرسیم دست بدهیم. این که وزیر بهداشت ما اظهار نگرانی میکند که برخی مکانهای کشور به گذشته برمیگردند، این اشتباهی است که میتواند سرنوشت سلامت کشور را خدای نکرده در معرض خطر قرار دهد.
وی افزود: دیگر این طور نیست که ما مثل گذشته ده بیست نفری دور هم بنشینیم، برای ماهها باید این کار را ترک کنیم، اجتماعات باید با فاصله باشد اگر کسی مبتلا به این ویروس شد باید به او بگوییم خود را در خانه یا بیمارستان قرنطینه کند.
روحانی گفت: اتفاقا این دوران سختتری از اسفند و فروردین است برای این که در اسفند و فروردین بیشتر با افرادی که علائم ظاهری کرونا مانند تنگی نفس و سرفه داشتند مواجه بودند، ولی هم اکنون شکل آن عوض شده است اولا تعداد مبتلایانی که کشف میکنیم عددش بالا است برخی از مبتلایان با علائم بالینی و ظاهری علامتی نداشته باشد به محض این که تست فرد مثبت میشود وقتی به او میگویند، باورش نمیشود و میگوید اشتباه شده است بنابراین کار سختتر شده است. باید از یک دوست فاصله بگیرید که هیچ علامتی هم به ظاهر ندارد.
رئیسجمهوری یادآور شد: کار ما امروز مقداری سخت تر از گذشته شده است در عین حال بسیاری از چیزها در جامعه در حال تغییر است قهرمانان جامعه ما امروز کادر پزشکی هستند، امروز قهرمانان ما در گام اول قهرمانان در بیمارستانها هستند هیچ وقت در جامعه ما نبوده که چند ماه مدارس و دانشگاه به طور کامل تعطیل شود طبیعی است که مردم برای علم و دانش بچههایشان نگران شوند شرایط کاملا متفاوت شده است.
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنانش گفت: معیار دیگر معیاری است که معروف است به آرزیرو، یعنی شدت اپیدمی در چه حالی است. و وقتی این بالای یک است باید کاملا ما را نگران کند. و وقتی زیر یک است، ما میتوانیم راحتتر با این بیماری مواجه بشویم. به طور کلی در کشور، ما الان زیر یک هستیم اما بعضی از استانها در شرایط حاد قرار میگیرند و میروند بالای یک. آنجا که ما بالای یک قرار میگیریم همه باید مراقبت شدید کنند و با هم کمک کنیم حتی اگر لازم باشد ممکن است برخی از محدودیتها را اعمال کنیم چارهای نداریم. این معیار آرزیرو یا آرنات برای ما بسیار مهم است که چگونه ما با این ویروس مواجه هستیم و کجا هستیم و یکی از معیارهای خوب است.
روحانی اشغال تختهای بیمارستانی را یکی دیگر از معیارها عنوان کرد و افزود: من همیشه از آقای وزیر سوال میکنم که وضع تخت ما چگونه است و وضعای سی یو ما چگونه است و وی میگوید که در فلان استان شرایط ما خوب نیست. میگویم تخت چطور و وی میگوید الحمدالله تخت خالی ما داریم، و سوال میکنمای سی یو چطور و وزیر میگوید که داریم. این برای ما یک معیار است.
رئیسجمهوری عنوان کرد: اگر خدای ناکرده اشغال تختهای ما به سمت ۹۰ و بالای ۹۰ برود، شرایط بسیار هشدار است و باید ما کاملاً مراقبت کنیم. البته امنیت جمعی ما و اینکه مردم بیشترشان آنتیبادی گرفته باشند این هم میتواند یکی از معیارهای ما باشد که متاسفانه جز در بعضی از شهرستانها وضع خیلی خوبی نداریم. یعنی اگر ۴۰ درصد جمعیت ما دارای آنتیبادی باشند و با همین تست سرولوژی مثبت بشوند، مقداری خیال ما راحت میشود که این زنجیره متصل نیست و بهطور کامل شکسته شده است.
از امروز مساجد برای نمازهای یومیه به روی مردم باز است/ محدودیت ساعتی پاساژها برداشته شد
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تصمیمات امروز ستادملی مقابله با کرونا اظهارکرد: تصمیمی که امروز گرفتیم راجع به مساجد است، که مورد درخواست همه مردم و خصوصا افراد متدین ماست، مردم میخواستند مساجد لااقل اگر برای عموم باز نیست برای نمازهای یومیه باز شود که فرصت داشته باشند اگر نماز جماعت میخوانند فاصلهها را رعایت کنند. از امروز در مساجد به روی مردم در سراسر کشور با اجرای دستورالعمل برای نمازهای یومیه باز میشود.
وی در مورد بازگشایی پاساژها هم گفت: مسئله دوم پاساژها است که محدودیت داشتیم که تا ۶ بعدازظهر باز باشند که ما محدودیت ساعتی آن را بر میداریم ان شاءالله مشکلی در این زمینه نباشد. مواردی را هم وزیر کشور در خصوص مقرراتی برای ترافیک و سالمسازی دریا بیان کردند که جلسه آن را قبول کرد.
رئیسجمهوری گفت: یکسری موارد داریم که در این جلسه درباره آن تصمیم نگرفتیم و ممکن است در جلسات بعد تصمیم بگیریم مانند صحن حرم هایی که صبحها باز میشود شبها هم باز شود قرار شد بررسیها انجام شود یا مراکزی که استفاده از سالن اجتماعات آن ممنوع است، باید با دقت و سرعت کمتر به سمت گشایش برویم که مشکلی پیش نیاید.
روحانی در پایان سخنانش بار دیگر از مردم خواست دستورالعملهای بهداشتی را به طور کامل مراعات کنند وگرنه ممکن است دچار موج شدید در برخی شهرستانها شویم و مجبور شویم مقررات سخت و ویژه در برخی شهرستانها در نظر بگیریم که برای مردم سخت خواهد بود.
ارسال نظر