|

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

افزایش درآمد پست نباید از جیب مردم تامین شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بنا بر مصوبه شرکت پست، ارسال بسته‌های بالای پنج کیلوگرم به اجبار باید با پست پیشتاز انجام می‌شود که این کار، افزایش درآمد از جیب مردم است. من و سازمان تنظیم مقررات با آن مخالف هستیم.

جامعه

«رمضان‌علی سبحانی‌فر» چند روز قبل با حکم وزیر ارتباطات به عنوان مدیرعامل شرکت ملی پست و معاون وزیر ارتباطات آغاز به کار کرد.

در جلسه معارفه مدیرعامل جدید شرکت ملی پست ایران که عصر روز یکشنبه با حضور وزیر ارتباطات از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات با قدردانی از «حسین نعمتی» که بیش از سه سال در این سمت مشغول به کار بود، گفت: حسین نعمتی ۱۰ سال در هیات مدیره شرکت ملی پست حضور داشته و با این تجربه به مسئولیت رسید. در طول این سه سال درآمد شرکت ملی پست از سالی ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد در سال ۹۶، دو سال بعد به درآمد ۱۸۰۰ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد.

وی افزود: آمار ترافیک از ابتدای سال ۹۸ تا ماه قبل پنج برابر شده است. بخشی از این ترافیک به دلیل پاندومی کرونا است. بخشی از آن ناشی از تفاهمات شرکت ملی پست با سایر پست‌ها است. به همین دلیل درآمد شرکت افزایش پیدا کرده است. شرکت ملی پست در گذشته، بیشتر از ظرفیت مورد نیاز استخدام کرده است. در این دوره، سیاست انقباضی بود. تکریم، بازنشستگی و عدم جذب نیرو در دستور کار قرار گرفت و به همین دلیل مشکلات کمی سبک شد.

آذری جهرمی اشاره کرد: افزایش درآمد پرسنل و مدیریت افزایش درآمد سایر شرکت‌ها مساله‌ای بود که آن را دنبال کردیم. با اجرایی شدن طرح «ستاپ» پستچی داریم که ۱۱میلیون تومان حقوق می‌گیرد. در دوره نعمتی به نیروی انسانی توجه نشان داده و مشکلات‌شان مرتفع شد.

وزیر ارتباطات با بیان این که افزایش ظرفیت پستی کشور است، افزود: از مدیرعامل جدید شرکت ملی پست انتظار داریم ظرفیت پست برای توزیع و ارسال کالا بیشتر شود و ظرفیت انتقال را به ده میلیون کالا و مرسوله برسانند. راه افزایش ظرفیت نیز ایجاد سیستم مکانیزه است.

جهرمی اشاره کرد: مصوبه کمیسیون اجازه داده شده که بسته بالای پنج کیلوگرم حتما با پست پیشتاز ارسال شود، اما سازمان تنظیم و من نیز مخالف این هستم که افزایش درآمد به دوش مردم بیفتد. این کار بازار را کوچک می‌کند. برنامه تحول دیجیتالی پست برنامه بسیار خوب و هوشمندانه‌ای است که باید در شرکت ملی پست همچنان با جدیت دنبال شود.

اجرایی شدن ۷۲ پروژه در سه سال

«حسین نعمتی» مدیرعامل سابق شرکت ملی پست ایران نیز افزود: حدود سه سال در شرکت ملی پست ایران بودم و شاهد همکاری بی‌شائبه همکاران پستی بودم. زمانی‌که این مسئولیت به من واگذار شد شرکت ملی پست زیرساخت‌های خوبی نداشت اما با حمایت‌های وزیر ارتباطات و معاونان وی، برنامه‌های مفصلی را اجرا کردیم. برای آقای سبحانی‌فر به عنوان مدیرعامل جدید آرزوی موفقیت دارم. با استفاده از تیم‌های مشاوره برنامه هایی که لازم بود را به روزرسانی کردیم. به همین دلیل ۱۲ کمیته در شرکت ملی پست تشکیل شد. ۷۲ پروژه تعریف کردیم که بخش قابل توجهی از پروژه‌ها عملیاتی شد.

او اضافه کرد: یکی از بحث‌های جدی که در شرکت ملی پست مطرح شد، بحث درآمد و هزینه بود که در گذشته به صورت سنتی دنبال می‌شد اما اکنون کاملا به صورت مدرن در حال انجام است. پروژه جی نف یکی از پروژه‌های جدی بود که در گذشته هزینه‌های زیادی داشت و اکنون این پروژه کاملا اقتصادی شده است. نزدیک به ۳۰۰ شهرهای عمده کشور زیر بار رفته و ۸۰ درصد از این پروژه اجرایی شده است.

حقوق کارمندان پستی ۱۰ میلیون تومان است

نعمتی خاطرنشان کرد: در گذشته نرم افزارهای شرکت ملی پست جزیره‌ای بود اما اکنون زیرساخت‌ها بهسازی شده‌اند و تمام مرسولات که وارد چرخه پستی می‌شود، قابل رهگیری است. امروز می توانیم ادعا کنیم که در بحث پرداخت‌ها شفافیت‌های بسیار خوبی ایجاد شد. امروز کارمندان ما ماهی هشت میلیون تومان پرداختی دارند که هزینه یک نفر قراردادی به ۱۰ میلیون تومان می‌رسد که البته با مشکلاتی که وجود دارد شاید این اعداد هم خیلی زیاد و کلان نباشد.

شرکت ملی پست با سرمایه ۱۲ هزار میلیاردی

 وی افزود: گاهی در گذشته بودجه‌ای برای پرداخت نداشتیم اما در دوره جدید شاهد این هستیم که تمام پرداخت‌ها سر وقت انجام می‌شود و اکنون در سطح شبکه پستی کشور بدهی به پیمانکاران وجود ندارد. سرمایه شرکت امروز به ۱۲ هزار میلیارد رسیده که در نوع خود بی‌نظیر است.

نعمتی با تاکید بر بهبود ناوگان پستی کشور افزود: سه هزار و ۲۰۰ دستگاه موتور به ناوگان پستی کشور افزوده شده، ضمن اینکه پست پلاس و استفاده از ناوگان برقی با جدیت در حال پیگیری است و مشکلاتی که در سطح کشور وجود دارد تا الان مانع از اجرایی شدن این طرح شده است.

وی اضافه کرد: ما فرصت کافی نداشتیم و برخی از آن‌ها ناتمام مانده که امیدوارم در ادامه برنامه‌هایی مانند توسعه هاب پستی، پست هوشمند، توسعه زیرساخت‌های کشور، تکمیل سرویس‌های سکوی الکترونیک و راه‌اندازی تجارت الکترونیک بین کشورهای همسایه دنبال شود.

چهار محور جدید در شرکت ملی پست دنبال می‌شود

سبحانی‌فر که چند روزی است با حکم آذری جهرمی به سمت معاون وزیر ارتباطات منسوب شده است، گفت: خدمات بسیاری زیادی در حوزه پست انجام شده است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها رشد ۵۰ درصدی حقوق کارکنان است که در شرایط اقتصادی کار ساده‌ای نبود.

رئیس شرکت ملی پست ایران افزود: حدود ۲۱ سال حضور در وزارت ارتباطات و هشت سال تجربه گران‌سنگی در خانه ملت داشتم و مسئولیت مستقیم بخش ارتباطات در این مدت برعهده من بود. خیلی از همکاران اطلاع دارند که وزارت ارتباطات در وزارت راه و شهرسازی ادغام شد. وزیر راه در ساختمان وزارت ارتباطات ساکن شد اما با یک شاهکار بزرگ که رئیس مجلس هم آن را غیر ممکن می‌دانست، در نهایت توانستیم با دفاع از ادغام وزارت ارتباطات جلوگیری کنیم.

وی گفت: امروز اگر وزارت ارتباطات در خودش اعتباری می‌بیند، به دلیل ماده واحده‌ای است که در مجلس به تصویب رسید و بر اساس آن، درآمد وزارتخانه به بخش توسعه ارتباطات برگردد. تحول وزارتخانه از همان زمان آغاز شد.

پست سال گذشته ۳۱۹ میلیارد زیان انباشته داشته است

معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر این‌که برنامه‌ای برای تغییرات ندارد و بر اساس برنامه‌ها تحولات را پیش خواهند برد، بر چهار محور تاکید کرد: امنیت شغلی و ارتقا سطح معیشت کارکنان، راه‌اندازی سیستم مکانیزه توزیع مبادلات، ارتقا سیستم شبکه مجازی و یکپارچه‌سازی آن، تکمیل پایگاه اطلاعاتی جی نف از مهم‌ترین محورهایی است که سبحانی‌فر با حضور در شرکت ملی پست قرار است آن را دنبال کند.

او اشاره کرد: برخی شاید این مساله را شعار بدانند اما این شرکت ۸۵۰ میلیارد تومان زیان انباشته دارد و سال گذشته این زیان انباشته ۳۱۹ میلیارد تومان زیان داشته است. تنها یک درخواست دارم، این که فصل الخطاب ما قانون باشد. اگر قانون حکم کند ما یک تومان پول اضافه هم نمی‌خواهیم.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 118040

ارسال نظر

 

آخرین اخبار