|

همه افراد باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید انستیتو پاستور گفت: همه افراد در خطر مشابه ابتلا به آنفلوآنزا و فرم‌های شدید این بیماری نیستند؛ بنابراین انتظار است مردم اجازه دهند ابتدا واکسن به گروه‌های پرخطر برسد و بعدا افراد کم خطر تر از آن استفاده کنند.

جامعه

احسان مصطفوی، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران درباره «واکسن آنفولوآنزا»، اظهارکرد: واکسن آنفلوانزا، واکسنی است که انسان را علیه ابتلا به آنفلوانزا محافظت می‌کند. هرسال واکسن جدیدی برای آنفلوانزای فصلی همان سال ساخته می‌شود؛ چراکه ویروس آنفلوآنزا به‌ سرعت خود را تغییر می‌دهد.

وی ادامه داد: واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا، شدت بیماری، مراجعات پزشکی، بستری‌شدن بیمارستانی و مرگ را کاهش می‌دهد. واکسن‌های آنفلوآنزا در مجموع بی‌خطر هستند و یکی از بهترین روش‌های محافظت علیه آنفلوانزا هستند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید انستیتو پاستور افزود: حدود ۲ هفته پس از واکسیناسیون زمان لازم است تا پادتن‌های ایمن‌کننده در بدن تشکیل شوند. واکسن آنفلوانزا در ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد مؤثر است.

مصطفوی افزود: سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند همه افراد بالای سن ۶ ماه، به ‌ویژه آنهایی که در معرض خطر بیشتری هستند، واکسینه شوند. گروه‌های در معرض خطر بیشتر، شامل سالمندان، کودکان بین ۶ ماه تا ۵ سال، زنان باردار، مبتلایان به برخی بیماری‌های زمینه‌ای نظیر مبتلایان به بیماری‌های کمبود ایمنی، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن قلب، مبتلایان به بیماری مزمن کبد، مزمن کلیه و افرادی که دچار ضعف و کمبود ایمنی هستند.

وی افرادی که در حال شیمی‌درمانی هستند و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی را از دیگر گروه‌های پرخطر عنوان کرد و گفت: با توجه به پاندمی کووید-۱۹ و افزایش نیاز و تقاضا برای واکسن آنفلوانزا، قرار است به طور قابل توجهی بیشتر از سال گذشته واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور افزود: نکته دیگری که باید مدنظر قرار گیرد، این است که همه مردم در خطر مشابه ابتلا به آنفلوآنزا و ابتلا به فرم‌های شدید این بیماری نیستند؛ بنابراین انتظار است مردم اجازه دهند ابتدا واکسن به گروه‌های پرخطر برسد و بعدا افراد کم خطر تر آن را تجویز کنند.

مصطفوی درباره «علت عدم تولید واکسن آنفلوآنزا در کشور»، بیان کرد: کشور ما با توجه به صبغه‌ای که در حوزه واکسن‌سازی دارد، در این مسیر گام برداشته است. ما سال‌ها در مسیر تولید این واکسن حرکت کرده‌ایم، اما هنوز به فناوری تولید انبوه آن دست نیافته‌ایم.

وی ابرازکرد: این طور نیست که بگوییم فناوری ساخت واکسن را باید همه کشورهای دنیا کسب کنند؛کشورهایی که واکسن آنفلوانزا تولید می‌کنند در دنیا محدود هستند.

 

 

منبع: خبرآنلاین
کدخبر: 124001

ارسال نظر