|

بلایی که کرونا برسر قلب می‌آورد

کووید ۱۹ می‌تواند کارهای ترسناکی را بر روی قلب انسان انجام دهد به طوری که گزارش شده است در موارد شدید، این بیماری می‌تواند باعث لخته شدن خون و همچنین باعث التهاب و زخم شود.

آنطور که دکتر "پارتو سنگوپتا" استاد قلب، رئیس بخش قلب و مدیر تصویربرداری قلب دانشگاه ویرجینیای غربی امریکا در یادداشتی می‌گوید: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که حتی افراد جوان مبتلا به کووید ۱۹ و کسانی که در فرم‌های بدون علامت این بیماری بوده، در معرض خطر ایجاد التهاب بالقوه خطرناک در اطراف قلب هستند.

«من یک تصویربردار قلب شناس هستم که در حال مطالعه بر روی توسعه روش‌های تشخیصی برای ارزیابی تغییرات عملکرد عضلات قلب در بیماران مبتلا به کووید۱۹ هستم. در مطالعه‌ای که در ۴ نوامبر منتشر شد من و همکارانم شواهدی از ناهنجاری‌های قلبی در بیش از یک سوم ورزشکاران دانشجویی که آزمایش کووید ۱۹ آنها مثبت اعلام شده بود و در دانشگاه ویرجینیای غربی تحت آزمایش غربالگری قلب قرار گرفتند، را مشاهده کردیم.

درحالی که ما نتوانسته بودیم پیشرفت آسیب‌ها بر روی ماهیچه‌های خود قلب را تشخیص دهیم، اما اغلب شاهد التهاب و مایعات اضافی در پریکارد (غشای خارجی قلب) کیسه اطراف قلب بودیم. تقریبا تمامی ۵۴ دانشجوی مورد آزمایش کووید ۱۹، دارای فرم خفیف یا بدون علامت این بیماری بودند.

براساس نتایج ما و سایر مطالعات، گروهی از متخصصان توسط مجله کالج امریکایی قلب و عروق تشکیل جلسه دادند که در آن جلسه تصویربرداری از قلب و عروق و لیستی از توصیه‌ها برای آزمایش قلب و زمان بهبودی قبل از بازگشت دانشجویان ورزشکار به میادین بازی را منتشر شد که یک اقدام خیلی مهم در این بیانیه این بود که: ورزشکاران مبتلا به کووید ۱۹ باید با پزشکان مراقبت‌های اولیه خود مشورت کنند تا آنها بررسی کرده آیا آزمایش غربالگری قلب پیش از بازگشت آنها به میادین ورزشی حتی اگر هرگز علامتی را نداشته باشند، لازم است یا خیر.

کووید ۱۹ خبر بدی برای قلب است

هنوز دانش و اطلاعات ما درباره کووید ۱۹ و اثرات ماندگار آن بر روی بدن انسان کم و تا حدود زیاد ناقص است. SARS-CoV-۲، کروناویروسی است که باعث ایجاد بیماری کووید ۱۹ می‌شود که این بیماری می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های مغشوش کننده‌ای از جمله ایجاد واکنش‌های التهابی در عضله قلب و بافت اطراف قلب در حالی که بدن تلاش می‌کند با آن مقابله کند، می‌گردد و از هر ۸ بیمارکوویدی بستری شده ۱ نفر به نوعی آسیب قلبی دارد.

آنچه بیش از همه در مورد ورزشکاران حرفه‌ای و رقابتی نگران هستیم این است که آیا ویروس می‌تواند به عضله قلب وارد شده و میوکاردیت (دیواره و ماهیچه قلب) را تحریک کند؟ التهاب نادر عضله قلب می‌تواند ناشی از عفونت‌های ویروسی باشد. میوکاردیت می‌تواند توانایی قلب شما را در پمپاژ خون مختل کرده و باعث آریتمی (بی نظمی در ضربان قلب) شود. همچنین می‌تواند باعث نارسایی ناگهانی قلب در ورزشکارانی که سالم به نظر می‌رسند، شود بنابراین توصیه اکید می‌شود که اگر میوکاردیت (ورم یا آماس ماهیچه قلب) دارید، تا زمان بهبودی کامل در زمین و تمرین حضور پیدا نکنید.

تعداد کمی از ورزشکاران هم مبتلا به کووید ۱۹ و هم مبتلا به میوکاردیت هستند. در یک مطالعه، پزشکان دانشگاه ایالتی اوهایو ۲۶ ورزشکار دانشگاهی را در ماه سپتامبر آزمایش کردند که در ۴ نفر علائم التهاب قلب سازگار با میوکاردیت را دریافتند.

میوکاردیت تنها مشکل قلبی نیست که باید نگران آن باشید. پزشکان ورزشی سال‌ها هشدار داده‌اند که ورزشکارانی که به پریکاردیت (آماس حاد یا مزمن کیسهٔ غشایی دربرگیرندهٔ قلب را التهاب آب‌شامه یا پریکاردیت) مبتلا می‌شوند نباید تا زمان رفع آن به بازی برگردند.

در دانشگاه ویرجینیای غربی، من و همکارانم ۵۴ دانشجو را که سه تا ۵ هفته قبل آزمایش کووید ۱۹ آنها مثبت اعلام شده بود را مورد بررسی قرار دادیم. ما علائم قانع کننده‌ای از ادامه میوکاردیت پیدا نکردیم، اما شواهد زیادی از پریکاردیت را مشاهده کردیم. در بین دانش آموزان ورزشکاری که غربالگری شدند، ۴۰ درصد تقویت پریکاردیال داشتند که این نشان دهنده رفع التهاب در کیسه محافظ قلب و در ۵۸ درصد پریکاردیال افیوژن (تجمع بیش از حد طبیعی مایع در فضای پریکارد) را مشاهده کردیم، به این معنی که مایعات اضافی در کیسه اطراف قلب آنها جمع شده بود.

معمولا این نوع التهاب در عرض چند هفته بهبود یافته و هیچ اثری از آن باقی نمی‌ماند، با این حال در برخی موارد می‌تواند اثرات طولانی مدتی داشته باشد مانند التهاب پریکاردیال که عود می‌کند. این التهاب می‌تواند منجر به ایجاد زخم در کیسه قلب شده که در موارد نادر می‌تواند شدید باشد و پریکارد می‌تواند در اطراف قلب منقبض شود. این التهاب همچنین می‌تواند به علائمی شبیه نارسایی قلبی منجر شده و باعث گرفتگی در ریه‌ها و کبد نیز شود اما در مجموع پیش‌بینی اینکه آیا بیمار به هر یک از این عوارض نادر درازمدت مبتلا می‌شود یا خیر دشوار است و تشخیص این اتفاق خیلی زود است.

توصیه برای ورزشکاران:

درحال‌حاضر، برنامه‌های ورزشی در سراسر دنیا دارای قوانینی برای قرنطینه کردن و غربالگری ورزشکاران مثبت کووید ۱۹ برای آسیب قلبی هستند، زیرا آنها سعی می‌کنند سلامت بازیکنان و تمایل به بازگشت به بازی را متعادل کنند.

من و سایر متخصصان قلب از ایالات متحده، کانادا، انگلیس و استرالیا برای کمک به ورزشکاران در توسعه استانداردها، شواهد موجود را بررسی کرده و بیانیه اجماع تخصصی را نوشتیم. بیانیه مشابهی درمورد میوکاردیت نیز توسط برخی از همین پزشکان در JAMA Cardiology منتشر شد که در این راستا ما پیشنهاد کرده‌ایم که:

* هر ورزشکاری که آزمایش کووید ۱۹ مثبت دارد باید از قوانین قرنطینه پیروی کند و از قرار گرفتن هم تیمی ها، مربیان یا هر شخص دیگری در معرض ویروس خودداری کند.

* قبل از بازگشت به بازی و میادین تمرین، ورزشکارانی که آزمایش کووید ۱۹ مثبت دارند باید با پزشکان خود مشورت کرده تا بررسی کنند آیا آزمایش غربالگری قلب برای آنها لازم است یا خیر. اگرچه آزمایش روتین برای همه افراد بدون علامت توصیه نمی‌شود، اما پزشک باید تعیین کند که خطرات به اندازه کافی زیاد است یا خیر

* اگر یک ورزشکار میوکاردیت فعال دارد، ما توصیه نمی‌کنیم به مدت سه تا شش ماه و پس از انجام آزمایشات بعدی و مشورت با یک متخصص قلب هیچ مسابقه یا تمرین سنگینی را داشته باشد زیرا ورزش می‌تواند پیشرفت بیماری را بدتر کرده و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم ایجاد کند. پس از آن دوره، اگر هیچ التهاب طولانی مدت یا آریتمی نداشته باشد، ورزشکار می‌تواند به‌تدریج ورزش و بازی را از سر بگیرد.

* اگر یک ورزشکار دارای ویژگی‌های فعال پریکاردیت است، ما همچنان توصیه می‌کنیم ورزش را محدود کند، زیرا می‌تواند التهاب را تشدید یا باعث بازگشت التهاب شود. ورزشکاران باید در مرحله حاد از ورزشهای رقابتی پرهیز کنند. هنگامی که آزمایشات نشان داد که التهاب یا مایعات اضافی وجود ندارد، ورزشکار می‌تواند به بازی و میادین تمرین برگردد.

کووید ۱۹ شوخی ندارد. بهترین راه برای سالم ماندن ورزشکاران برای آنکه بتوانند به ورزش ادامه دهند این است که از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کنند. تیم‌ها باید ورزشکاران را از نظر ویروس آزمایش کرده و اطمینان حاصل کنند که برای افراد مثبت کووید ۱۹، تست غربالگری ضربان قلب نیز صورت پذیرد و در این راستا با پزشکان مشورت لازم را داشته باشند.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 133649

ارسال نظر

 

آخرین اخبار