چرا محدودیتها کرونا را مهار نمیکند؟
عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اگر تردد را محدود کنیم جلوی انتشار ویروس تا حدودی گرفته میشود، گفت: این اعمال محدودیت باید اکنون انجام شود؛ تجربه کشورهای دیگر به ما ثابت کرده که قرنطینه و محدودیت در تردد میتواند در کاهش شیوع کووید - ۱۹ تاثیر زیادی داشته باشد.
دکتر کامبیز احمدی انگالی اظهار کرد: کرونا یک ویروس است و ما میدانیم برای مقابله با ویروس هیچ دارویی وجود ندارد و تنها کاری که میتوان کرد، ایجاد حفاظت است؛ ایدز نیز یک بیماری ویروسی است و درمانی ندارد و برای مبتلا نشدن به این بیماری باید از برخی کارها مانند رابطه جنسی محافظتنشده و انتقال خون آلوده دوری کرد.
وی افزود: وضعیت ویروس کرونا نیز به این شکل است و برای مبتلا نشدن به کووید - ۱۹ باید به برخی نکات مانند دوری از اجتماعات، رعایت فاصله اجتماعی و ماسک زدن توجه کرد.
این اپیدمیولوژیست در خصوص تاثیر اعمال محدودیتها و کاهش ساعات کاری در کاهش شیوع کووید - ۱۹، بیان کرد: قطعا اعمال محدودیتها در کنترل کرونا تاثیرگذار است. وقتی در خصوص کاهش ساعت کاری ادارات و اصناف تصمیمگیری میشود این تصمیمگیری مانند همان ماسک زدن عمل میکند؛ این عمل شیوع ویروس و انتقال آن را تا حدودی کاهش میدهد زیرا باعث تردد کمتر میشود.
وی گفت: اکنون در پیک شیوع بیماریهای ویروسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی هستیم؛ اگر تردد را محدود کنیم جلوی انتشار ویروس تا حدودی گرفته میشود و اگر حداقل به مدت دو هفته، قرنطینه اعمال شود و از تردد افراد و خودروها در شهرها جلوگیری شود، تاثیر بسزایی در کنترل بیماری خواهد داشت؛ قرنطینه به این مفهوم که از خروج افراد از منازل جلوگیری شود.
احمدی انگالی افزود: این اعمال محدودیت باید اکنون انجام شود؛ تجربه کشورهای دیگر به ما ثابت کرده که قرنطینه و محدودیت در تردد میتواند در کاهش شیوع کووید - ۱۹ تاثیر زیادی داشته باشد.
وی گفت: برای بیماریهای ویروسی دارو با تاثیر قطعی وجود ندارد و اگر دارویی وجود داشته باشد نیز بر همه افراد تاثیرگذار نیست؛ برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی تنها باید افراد پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. کاهش تردد قطعا باعث قطع زنجیره انتقال ویروس میشود و همه تصمیمگیریها در خصوص اعمال محدودیت موثر هستند.
عضو هیات علمی گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: گفته میشود ویروس میتواند در ۱۵ دقیقه از فرد مبتلا به فردی دیگر منتقل شود؛ تحقیقات نیز مشخص کرده که اگر دو نفر بیش از ۱۵ دقیقه در فضای بسته کنار هم قرار گیرند و یکی از افراد ناقل یا مبتلا به کرونا باشد، حتی اگر هر دو نفر از ماسک استفاده کرده باشند، ویروس منتقل میشود بنابراین توصیه میشود که هنگام استفاده از تاکسی، مسافتهای کوتاه طی شود و یا مسیرهایی انتخاب شوند که کوتاهتر باشند تا تماس با دیگران کمتر از ۱۵ دقیقه باشد. همچنین توصیه میشود که افراد بیش از ۱۵ دقیقه در فضای بسته کنار هم قرار نگیرند.
وی گفت: شستن منظم دستها، دوری کردن از اجتماعات، رعایت فاصه اجتماعی و ماسک زدن در جلوگیری از انتقال ویروس کرونا موثر است؛ باید بدانیم برای درمان این بیماری داروی خاصی وجود ندارد و بعید میدانیم که دارویی ساخته شود و بتواند از همه در برابر این بیماری محافظت کند بنابراین بهترین گزینه، رعایت نکات بهداشتی است.
ارسال نظر