|

سالی چند بار باید واکسن کرونا بزنیم؟

دکتر عباس شفیعی، محقق و پژوهشگر بازنشسته موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی درباره روند چگونگی ساخت و تولید واکسنی مثل کرونا و پیش‌بینی خود در این خصوص می‌گوید: فکر نمی‌کنم در امسال این امر محقق شود شاید در بهار سال آینده واکسن کرونا بتواند به تولید انبوه برسد.

دکتر عباس شفیعی، محقق و پژوهشگر بازنشسته موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی درباره روند چگونگی ساخت و تولید واکسنی مثل کرونا و پیش‌بینی خود در این خصوص می‌گوید: فکر نمی‌کنم در امسال این امر محقق شود شاید در بهار سال آینده واکسن کرونا بتواند به تولید انبوه برسد.

متن گفت‌وگو با دکتر شفیعی را می‌خوانید:

آقای دکتر در مورد واکسن‌های کرونا که در حال مطرح شدن است چه نظری دارید؟ این واکسن‌ها در صورت تایید نهایی چه زمانی به تولید انبود می‌رسد؟

واکسن هایی که در دنیا در حال مطرح شدن است هنوز در مرحله آزمایش است. هر واکسنی بایستی ۴ مرحله را طی کند. برخی از اینها در ۳ مرحله تایید شده و مرحله آخر که بایستی در تعداد زیادی از افراد تست کنند هنوز مشخص نشده است.

روند ساخت واکسن چه اندازه زمان می‌برد تا تاییده‌های سازمان بهداشت جهانی را برای تولید انبوه در نهایت دریافت کند؟

فکر نمی‌کنم در امسال این امر محقق شود. شاید در بهار سال آینده واکسن کرونا بتواند به تولید انبوه برسد.

 آیا سازمان بهداشت جهانی می‌تواند شرکت‌های تولید‌کننده واکسن کرونا را الزام به فروش واکسن به همه کشورها بکند؟

نه هیچ الزامی وجود ندارد. فقط سازمان بهداشت جهانی تاییده واکسن را برای سازنده ارسال می‌کند و سازنده واکسن مختار هست هر کجا دلش خواست واکسن را بفروشد.

 چنانچه برخی کشورها در خرید واکسن کرونا با مشکلاتی مواجهه باشند یا توان خرید را نداشته باشند در آن صورت چه خواهد شد؟

سازمان بهداشت جهانی به آنها کمک می‌کند که ارزان تر برای آنها حساب شود یا با معامله پایا پای تلاش می‌کنند این مشکل را حل کنند.

 رقابتی که برای تولید و ساخت واکسن بین شرکت‌ها اتفاق افتاد است آیا روند مطلوبی در آینده خواهد داشت یا این رقابت می‌تواند باعث یک نوع تخاصم میان دولت‌ها هم بشود؟

چون کرونا، ویروسی است که برای نخستین بار در حال ساخت واکسن برای آن هستند روند همه جوانب آن در جهان هنوز مشخص نیست. اگر نتیجه بدهد کشورها می‌توانند به تولید انبوه دست بزنند اگر نتیجه ندهد نه چون مشتری ندارد از دور خارج می‌شود.

آیا ممکن است در برخی از این واکسن هایی که تایید هم می‌شود بعد از مدتی مثلا یکسال دوباره بیماری برگردد؟

بله هیچ بعید نیست. چون کسانی هم که به کرونا مبتلا می‌شوند آنتی بادی در بدن آنها ترشح می‌شود اما بعد از سه چهار ماه بهبودی ممکن است دوباره مبتلا شوند. ممکن است آنتی بادی واکسن با دوام نباشد و دو مرتبه فرد به بیماری حساس شود و ویروس‌ها در بدن او باشد و مبتلا شود.

یعنی ممکن است مثل واکسن آنفولانزا نیاز باشد فرد هر سال واکسن را تجدید کند؟

بله ممکن است مثل واکسن آنفلونزا در سال یک یا دو بار تزریق کنند.

ایران نیز اخیرا اعلام کرده که چند نمونه واکسن کرونا ساخته است و به زودی آزمایشات انسانی آن را شروع می‌کند اساسا ایران فناوری ساخت واکسن پیچیده‌ای مثل ویروس کرونا را دارد؟

بله فناوری ساخت واکسن در ایران همانند فناوری جهانی است و چندان تفاوتی با هم ندارند. محققانی ایرانی هم در حال تحقیق در این خصوص هستند اما اینکه تا چد حد موفقیت آمیز باشد را باید ببینیم.

اگر واکسن کرونا به مرحله تولید انبوه برسد آیا هزینه آن را بایستی کشورها بپردازند یا توسط دریافت‌کنندگان خریداری خواهد شد؟

مثل واکسن آنفولانزا فکر می‌کنم مردم باید هزینه آن را بدهند اما اگر دستور سازمان بهداشت جهانی باشد ممکن است به طور انبوه تهیه شود و در دسترس همه کشورهایی که با کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند بگذارد.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 135590

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین