|

اسپری جدید بینی مانع ابتلا به کرونا می‌شود؟

محققان افشانه بینی ضد کووید-۱۹ تولید کرده‌اند که تا ۴۸ ساعت از ابتلا به کرونا پیشگیری می‌کند و آماده استفاده برای انسان‌ها است. این اسپری در مدت چند هفته امکان تولید انبوه را دارد.

این افشانه بینی که ادعا می‌شود از ابتلا به عفونت کووید-۱۹ پیشگیری می‌کند، به زودی در انگلیس در دسترس قرار می‌گیرد.

مواد شیمیایی که قبلاً برای استفاده انسان‌ها تأیید شده اند، برای ساختن این اسپری ترکیب شده‌اند و مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد این ماده از توانایی ویروس کرونا در اتصال به سلول‌های انسانی جلوگیری می‌کند.

این اسپری از دو ماده اصلی به نامهای «کاراگینان» (carrageenan) و «ژلان» (gellan) ساخته شده است که هر دو در علوم غذایی به عنوان مواد غلیظ‌کننده استفاده می‌شوند.

از آنجا که این مواد از قبل برای استفاده انسانی مورد تأیید قرار گرفته اند، سازندگان این افشانه می‌گویند این محصول به محض اینکه از نظر مقامات رسمی تایید شود، آماده استفاده است.

دکتر «ریچارد مواکز» نویسنده اصلی این مقاله، گفت: این اسپری از محصولات آماده در دسترس تهیه می‌شود که قبلاً در محصولات غذایی و دارویی استفاده می‌شده است و به طور هدفمند در روند طراحی این محصول به کار گرفته شده است.

وی افزود: با داشتن شرکای مناسب، می‌توانیم تولید انبوه را ظرف چند هفته آغاز کنیم.

ترکیب ژلان اجازه می‌دهد اسپری به صورت غبار ریز استفاده شود و کل قسمت داخلی بینی را می‌پوشاند.

اگر اسپری با SARS-CoV-۲ - ویروسی که باعث ایجاد Covid-۱۹ می‌شود- تماس پیدا کند، آن را گرفته، محصور کرده و با بلع یا دمیدن بینی از بدن خارج می‌کند.

محققان این پروژه در دانشگاه «بیرمنگام» اظهارکردند که استفاده از این اسپری می‌تواند به ویژه در موقعیت‌های پرخطر مانند کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، پروازها یا کلاس‌های درس مفید باشد.

دانشمندان می‌گویند: در موقعیت هایی که خطر انتقال کووید-۱۹ زیاد است، از این اسپری در کنار اقدامات قبلی مانند فاصله اجتماعی و پوشیدن ماسک می‌توان استفاده کرد.

البته پژوهشگران اذعان دارند که محصولات این چنینی هرگز جایگزین اقداماتی مانند پوشیدن ماسک و شستن مرتب دست‌ها نمی‌شود. این اقدامات همچنان برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مهم و حیاتی هستند.

آنها افزودند: آنچه این اسپری انجام خواهد داد، اضافه کردن یک لایه محافظ دوم برای جلوگیری و انتقال آهسته است.

نتایج این تحقیقات در نشریه bioRxiv منتشر شده است.

 

منبع: خبرآنلاین
کدخبر: 136592

ارسال نظر