اثر کرونا در مردان و زنان چه تفاوتی دارد؟
عضو کمیته علمی کرونا این مسئله را که گفته میشود آنتی بادی ایجاد شده در مردان بهبود یافته از کرونا ضعیف تر از زنان بهبودیافته از کروناست را رد کرد و گفت: اما شرایط سیستم ایمنی آقایان طوری است که به فرم شدیدتر کووید ۱۹مبتلا میشوند، بنابراین بیشتر در معرض عوارض آن هستند.
مسعود مردانی با اشاره به اینکه افرادی که کرونا گرفته اند، در اولویت تزریق واکسن نیستند، گفت: افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند به دلیل اینکه امکان دارد که دوباره به کرونا مبتلا نشوند، در اولویت تزریق واکسن نیستند.
وی اضافه کرد: گروههای دیگری چون پرسنل پزشکی، پرستاران، اورژانس کشور، تکنسینهای فوریتهای پزشکی، سالمندان، افراد دارای بیماریهای زمینهای و افرادی که در مراکزی چون بهزیستی هستند در اولویت تزریق واکسن میباشند.
او در خصوص ماندگاری و قدرت آنتی بادی ایجاد شده در مردان و زنان مبتلا به کرونا گفت: اینکه در برخی اخبار گفته میشود آنتی بادی ایجاد شده در مردان بهبود یافته از کرونا ضعیف تر از زنان بهبودیافته از کروناست، هنوز ثابت نشده و صحت علمی ندارد. البته شرایط سیستم ایمنی آقایان طوری است که به فرم شدیدتر کووید ۱۹ مبتلا میشوند، بنابراین بیشتر در معرض عوارض آن هستند.
این متخصص عفونی اظهارکرد: افراد بهبود یافته از کرونا خیلی نگران ابتلای مجدد به کرونا نباشند زیرا ابتلای مجدد اصلا شایع نیست و در برخی منابع درصد ابتلای مجدد به کرونا ۵ درصد و در برخی ۱۵ درصد ذکر شده است.
مردانی افزود: عمده بیماران کرونایی که مجدد به ما مراجعه میکنند از اضطراب بیماری قبلی است یعنی هنوز بیماریشان خوب نشده، بنابراین فکر میکنند دوباره مبتلا شدهاند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه مهمی هم برای حمام کردن بیماران کرونایی داشت: حمام کردن در بیماران کرونایی باید کوتاه مدت باشد یعنی در حد دوش گرفتن و اگر احساس میکنند کمبود اکسیژن دارند، خیلی سریع حمام را به اتمام برسانند.
عضو کمیته علمی کرونا گفت: در ضمن افرادی که به بیماری حاد کرونا مبتلا شدهاند و بهبود یافتهاند نیز پس از حمام کردن، لازم است فرد دیگری حمام را با آب و وایتکس ضد عفونی کند.
ارسال نظر