شرط ایران برای خرید واکسن کرونا
رئیس انستیتو پاستور ایران درباره جزییات تامین واکسن از طریق سبد کوواکس، تولید مشترک و تولید داخلی توضیحاتی داد.
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: درحالحاضر کارآزمایی بالینی فاز یک واکسنِ تولید مشترک با یکی از کشورها، تمام شده است و با نظارت انستیتو پاستور کارآزمایی بالینی فاز دوم در حال انجام است و در صورت اطمینان به ایمنی و کارایی واکسن، فاز سوم مطالعه بالینی که کم خطرترین فاز است، در ایران انجام خواهد شد.
علیرضا بیگلری درباره جزییات تولید و تامین واکسن کرونا در ایران گفت: در وهله اول باید توجه داشته باشیم که تصمیمگیری درباره واکسن یک تصمیم اساسی و علمی است، نه یک تصمیمگیری احساسی. بنابراین در مقوله واکسن باید با علم و با دقت پیش رفت.
پرداخت پول سبد کووکس طبق اعلام بانک مرکزی
وی درباره وضعیت خرید واکسن کرونا از سبد کوواکسِ سازمان جهانی بهداشت، گفت: قرار بود ایران از سبد کووکس بخشی از واکسن کرونای مورد نیازش را تامین کند که مقدمات این اتفاق انجام شد و رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که پول مربوط به تامین واکسن از کووکس، پرداخت شده است. به عنوان کسی که فنی به این موضوع نگاه میکنم، پیش خرید واکسن کرونا از سبد کووکس اقدام بسیار درستی بود؛ چراکه واکسنها در سبد کووکس تنوع دارند و اگر یک واکسن مناسب نبود، میتوان از نوع دیگر استفاده کرد.
۱۸ کارخانه تولید واکسن کرونا در کوواکس و شرط ایران
بیگلری افزود: سازمان بهداشت جهانی در قالب مجموعه کوواکس ۱۸ کارخانه تولید واکسن کرونا را انتخاب کرده است و اغلب کشورهای دنیا هم سبد کووکس را خریدهاند. ایران هم همین اقدام را البته با شرط امکان انتخاب انجام داده است، تا بتوان مناسبترین و بهترین واکسن را برای کشور انتخاب کرد.
جزییات تولید مشترک واکسن کرونا بین ایران و یک کشور دیگر
بیگلری درباره وضعیت تولید مشترک واکسن کرونا بین ایران و یک کشور دیگر نیز گفت: این اقدام را هم پیش میبریم. طراحی واکسن کرونا در حوزه تولید مشترک از سوی هر دو کشور انجام شده است. طراحیها و مطالعات کیفی تولید این واکسن به صورت مشترک بین دو کشور انجام میشود. باید توجه کرد که چهارچوب این شیوه تولید واکسن در انستیتو پاستور ایران وجود دارد. انستیتو پاستور ایران، یکی از قدیمیترین و شناخته شدهترین تولیدکنندگان واکسن در خاورمیانه محسوب میشود و کمتر ایرانی را میتوان یافت که واکسنی از محصولات تولیدی این انستیتو دریافت نکرده باشد. بنابراین زیر ساخت مطالعات کیفی مطابق با آخرین دستورالعملهای مربوطه در این موسسه نهادینه شده است.
آغاز فاز دوم واکسن کرونای تولید مشترک
وی با بیان اینکه قرار شد کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن تولید مشترک در کشور همکار انجام شود، گفت: درحالحاضر کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن تولید مشترک تمام شده است و با نظارت انستیتو پاستور کارآزمایی بالینی فاز دوم در حال انجام است. فاز یک مطالعه بالینی بیشتر به بحث ایمنی توجه دارد و فاز دوم علاوه بر ارزیابی ایمن بودن واکسن، بحث کارایی واکسن را نیز مورد نظر دارد. بر این اساس فاز دوم در آن کشور در حال انجام است. به محض اینکه نتایج فاز دوم را دیدیم و از ایمنی و کارایی واکسن مطمئن شدیم و در حد قابل قبول بود، فاز سوم مطالعه بالینی که کم خطرترین فاز است، در ایران انجام خواهد شد.
رئیس انستیتو پاستور ایران همچنین درباره تولید داخل واکسن کرونا گفت: در حوزه تولید داخلی چندین مجموعه تلاش میکنند. البته مشخص نیست که چه حجمی را بتوان در چه زمانی تولید کرد. باید توجه کرد که تولید داخلی واکسن کرونا، یک فرصت بینظیر است که دانش فناوری تولید واکسن در کشور ارتقا یابد.
ارسال نظر