|

داستان انتقال پادگان‌ها به خارج از شهر چه شد؟

انتقال پادگان ها به خارج از شهر در زمان شهردارهای مختلف بررسی شده اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

پادگان ۰۶ واقع در خیابان پاسداران، قرار بود که به بوستان تبدیل شده و همه شهروندان تهرانی از آن استفاده کنند. اما در مدیریت شهری دوره چهارم (سابق) با وجود تمام ارتباطاتی که بین شهردار تهران و نیروهای مسلح بود این پروژه به نتیجه نرسید. در دوره پنجم شهرداری و با روی کار آمدن اصلاح طلبان اما این پرونده در دوره پیروز حناچی، سومین شهردار منتخب اصلاح طلبان برای تهران کلنگ این پروژه به زمین خورد.

در کش و قوس‌های شادی رسیدن یک فضای سبز و بکر به شهر بود که برخی از اعضای شورای شهر تهران از باخت شهر در این پروژه خبر دادند. قرار بود ارتش بخشی از این پادگان را بسازد آنهم در یکی از مناطق گرانقیمت تهران. ساخت‌وسازها آنقدر بود که این فضای سبز و بکر را به حیاط خلوت خود تبدیل کند و باز هم این خریداران متول ساختمان هایی که قرار بود ساخته شوند می‌توانستند به درستی از این فضای سبز استفاده کنند.

رسانه‌ای شدن ابعاد ساخت‌وسازهای پادگان ۰۶ بود که باز هم این پروژه را به سکوت خبری فرو برد و ارتش و مدیریت شهری ترجیح دادند فعلا هیچ اقدامی در این مورد صورت نگیرد. سوال اما اینجاست که آیا قرار است این ساخت‌وسازها در سکوت انجام شود یا مسکوت ماندن پروژه پادگان ۰۶ تعهدی است برای مدیریت شهری بعد؟

زهرا نژادبهرام، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران به این سوال پاسخ داده و تاکید کرد: ارتش اول پای کار آمد و نظرات کل قوا و ستاد مشترک را گرفته بود. با توجه به توافقات سه دور مدیریت شهری با ارتش ساخت‌وسازهای این پادگان از یک میلیون و دویست متر مربع به ۶۶۰ هزار متر مربع رسید و در آخرین توافق ۵۴۰هزار متر رسید.

عقب نشینی ارتش در پاسداران تهران

وی با بیان اینکه بعد از مورد تهاجم قرار گرفت ارتش حدس می‌زنم ترجیح دادند که به این موضوع ورود پیدا نکنند، افزود: توافقات کنونی با محاسباتی که روی یک میلیون ساخت‌وساز متفاوت بود. در حقیقت عقب نشینی از سوی ارتش بود. ما خیلی این موضوع را پیگیری کردیم اما تمایلی به گفت‌وگو نداشتند. این یک آرزوست که پادگان ۰۶ به کل شهر هدیه شود. اگر مقام معظم رهبری و ستاد مشترک به این جمع بندی برسد که این پادگان را به شهر هدیه کنند اتفاق بسیار خوبی است. اما باید شرایط ارتش را هم در نظر بگیریم.

استفاده از ظرفیت پادگان‌ها در زلزله تهران

زهرا نژاد بهرام تاکید کرد: درحال‌حاضر اتفاق بدی در شهر نیفتاده است. با وجود آن که مصوب قانونی است که پادگان‌ها از شهر بیرون بروند اما معتقدم که پادگان‌ها یک فرصت برای شهرها هستند و ضرورت بودن آنها در شهر بیشتر است و به دو دلیل باید سعی کنیم که پادگان‌ها در شهر بمانند.

اول این که تهران حادثه خیز است و زلزله، سیلاب و فرونشست آن را تهدید می‌کند به همین دلیل ما به زمین‌های بزرگ در شهر احتیاج داریم تا در صورت رخدادهای طبیعی از پادگان‌ها استفاده کنیم. این بهترین فرصت است که این ظرفیت را برای شهروندان فراهم کنیم.

دومین دلیل این است که پادگان‌ها زمین‌های بزرگی هستند با فضای سبز زیاد. اگر بتوانیم این فضا سبز را لا به لای محلات تهران نگهداریم. شاید نتوانیم از آن استفاده کنیم اما فضای سبز آن مانند باغات خصوصی کارکرد حفظ فضای سبز شهر را دارند.

بوستان ولایت تجربه خوب شهری نیست

اما تجربه‌ای در بوستان ولایت داشتیم. پادگان علاوه بر این که به شهر رسید، مردم هم از آن استفاده می‌کردند. چرا پادگان ۰۶ نمی‌تواند تجربه دوم باشد؟ عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال گفت: من آن را تجربه خوب نمی‌دانم. چون آن زمین رها شده است. چیزی حدود ۱۰۰هکتار است در حالی که فقط به لبه آن رسیدگی می‌شود و بقیه آن رها شده است.

اگر بخواهیم همه پادگان‌ها را تبدیل به بوستان کنیم پادگان‌ها را کجا بسازیم؟ هزینه ساخت پادگان‌ها را چه کسی تامین می‌کند؟ شهرداری‌ها باید هزینه آن را تامین کنند در حالی که شهرداری‌ها پولی ندارند. بهترین حالت دست نزدن به پادگان هاست. شهرداری اینقدر منابع ندارند از سوی دیگر شهرداری‌ها چقدر می‌توانند پادگان‌ها را مجانی در اختیار شهر بگذارند؟ شهر تهران چند پادگان بزرگ دارد.

به نظرم باید یک بازنگری عمومی درباره پادگان ۰۶ صورت بگیرد و اگر این موضوع پیش بیاید من به آرزوی خودم می‌رسم و فضای سبز پادگان که در تلطیف هوا، سرزندگی و نشاط آوری شهر تاثیر بگذارد و در صورتی که بلایای طبیعی رخ دهد از آنها استفاده می‌شود.

تعهداتی که ستاد مشترک باید به شهرداری بدهد

زهرا نژاد بهرام در پاسخ به این سوال که نگران نیستید ساخت‌وساز در پادگان‌ها صورت گیرد؟ تاکید کرد: به هیچ عنوان. مجوز ساخت‌وساز نمی‌دهیم. کمتر پیش می‌آید که پادگان‌ها مانند عشرت آباد اقدام به ساخت‌وساز کنند. شهرداری نیز در این موارد وارد گفت‌وگو با پادگان‌ها می‌شود تا ساخت‌وسازی صورت نگیرد. باید تعهد از سوی ستاد مشترک نیروهای مسلح این تعهد داده شود که ساخت‌وسازها پیشگیری شود. این نیز در گفت‌وگوهای شهرداری و ستاد مشترک رخ می‌دهد و برای اصلاحات در جهت رفع نیازهای پادگان با شهرداری تفاهمنامه هایی امضا شود.

منبع: رکنا
کدخبر: 144296

ارسال نظر