|

سهمیه امریه سربازی نخبگان افزایش یافت

رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان گفت: مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان طی نامه‌ای، درخواست افزایش سهمیه نخبگان فناور به عنوان سرباز امریه جهت به‌کارگیری در شرکت‌های دانش‌بنیان را مطرح کرد که با افزایش ۷۵۰ نفر موافقت شده است.

جامعه سهمیه امریه سربازی نخبگان افزایش یافت

رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان و رئیس کمیسیون کسب‌و‌کار دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایراناظهار کرد: مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان طی نامه‌ای، درخواست افزایش سهمیه نخبگان فناور به عنوان سرباز امریه جهت به‌کارگیری در شرکت‌های دانش‌بنیان را مطرح کرده است.

وی با اشاره به سهمیه درخواستی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: سهمیه درخواستی مجمع نزدیک به ۵۰۰۰ نفر بوده است که با ۷۵۰ نفر آن موافقت شده است که این تعداد قبلاً نزدیک ۵۰۰ نفر بوده است! دانش‌آموختگان نیز ۱۰۰ نفر بوده است که به ۲۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است.

کلاهی با انتقاد از عدم استفاده بهینه از سربازهای فناور خاطرنشان کرد: باید از بهترین سال‌های عمر فارغ‌التحصیلان سرباز، به درستی استفاده کنیم که این روش فرصتی برای کسب مهارت‌های تخصصی و کسب‌و‌کار برای آنها است و امروز نیز کثرت درس‌خوانده‌های فاقد مهارت به یکی از معضلات و چالش‌های اصلی تبدیل شده است.

با توجه به فعالیت بیش از پنج هزار شرکت دانش‌بنیان و روند رو به افزایش آنها و سهمیه اندک تخصیص یافته به نخبگان برای امریه سربازی که منجر به اعمال سختیگری‌های زیادی از سوی معاونت علمی و فناوری شده بود و به منظور استفاده موثر از ظرفیت فارغ‌التحصیلان ممتاز و نخبگان دانشگاهی این درخواست از سوی مجمع ارسال شد.

سپس درخواست معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص افزایش سهمیه دانش آموختگان برتر فناور (پروژه جایگزین خدمت) و سرباز فناور (مامور) جهت به کارگیری در شرکت‌های دانش‌بنیان پس از بررسی، به همراه پیشنهاداتی به محضر فرمانده معظم کل قوا تقدیم شد.

به موجب این مصوبه، سالانه در سقف تعداد ۲۰۰ نفر دانش آموخته برتر فناورِ مورد تایید بنیاد ملی نخبگان کشور جهت انجام پروژه تحقیقاتی فناورانه (پروژه جایگزین خدمت) در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و نقشه جامع علمی داجا و بر اساس معیارهایی با نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی شوند.

معیارهای شرکت‌های دانش‌بنیان و اولویت‌های به‌کارگیری شامل همکار بخش دفاعی و دارای پروانه سمتا، دارای سطح فناوری برتر، دارای توان تولیدی محصولات دانش‌بنیان گلوگاهی و تحریمی، دارای قابلیت رفع گلوگاه فناورانه کشور و مجری پروژه‌های الویت‌دار ملی و اقتصادی کشور است.

همچنین مصوب شده است، سالانه در سقف ۷۵۰ نفر از کارکنان وظیفه دارای تحصیلات حداقل کارشناسی که با تایید معاونت علمی و فناوری، جزو اعضای کلیدی و بنیان‌گذار شرکت‌های دانش‌بنیان محسوب شده و براساس معیارهای شفاف و عادلانه انتخاب می‌شوند، به عنوان سرباز فناور و به صورت مامور (امریه) و به نظارت دفتر سیاست‌گذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح جهت خدمت (خدمت در عرصه فعالیت‌های فناورانه) در شرکت‌های دانش‌بنیان با اولویت شرکت‌های دانش‌بنیان همکار بخش دفاعی، به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اختصاص یابند.

 

منبع: تسنیم
کدخبر: 152033

ارسال نظر