|

مشکلات قلبی در اواسط عمر نشانه زوال عقل در پیری است

نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد افرادی که در دهه ۵۰ زندگی خود با مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می‌کنند، به احتمال زیاد در کهن‌سالی دچار آلزایمر و فراموشی می‌شوند.

جامعه

بررسی جامعی که توسط گروهی از محققان اسپانیایی صورت گرفته حاکیست ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی و عروقی در دهه ۵۰ زندگی ارتباط مستقیمی با کاهش توانایی‌های شناختی و تضعیف شبکه عصبی در سنین بالاتر دارد.

بر مبنای پژوهش یادشده افراد حدوداً ۵۰ ساله با فشار خون خفیف، شواهدی از اختلال در متابولیسم مغز را در مناطق مرتبط با بیماری‌هایی همچون آلزایمر و زوال عقل نشان داده اند. تصلب شرایین یکی ازعلل شایع بیماری‌های قلبی عروقی است که به علت تجمع آهسته کلسترول و چربی‌ها در دیواره شریان‌ها رخ می‌دهد. تصلب شرایین می‌تواند برای مدت زمان قابل توجهی بدون علامت باقی بماند و طی سال‌ها قبل از بروز علائم بالینی، به تدریج عروق را تنگ کرده و در نهایت به حمله یا سکته قلبی منجر شود. آلزایمر و دیگر بیماری‌های تخریب کننده سیستم عصبی هم از این نظر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

نتایج یادشده بر مبنای بررسی وضعیت پزشکی ۵۴۷ فرد حدوداً ۵۰ ساله به دست آمده که همه آنها نشانه‌های اولیه ابتلاء به بیماری‌های قلبی و عروقی را داشته‌اند.

 

منبع: فارس
کدخبر: 154759

ارسال نظر