قارچ سیاه چیست؟ + راه درمان
بیماری قارچ سیاه عفونتی بسیار تهاجمی است که بیشتر مایل است در بدن مبتلایان یا بهبودیافتگان به کرونا تکثیر شود!
نام بیماری قارچ سیاه این روزها بسیار به گوش می رسد. عفونت قارچی موکورمایکوزیس یا قارچ سیاه بیشتر در افراد با بیماری های زمینه ای مثل نقص ایمنی بدن یا دیابت دیده می شود.
ابتلا به بیماری قارچ سیاه اغلب از طریق دهان، چشم و بینی صورت می گیرد. همچنین خوردن غذای آلوده احتمال ابتلا به این عفونت قارچی را بیشتر می کند.
اولین نشانه ابتلا به بیماری قارچ سیاه
عفونت قارچ سیاه از طرق چشم به مغز رسیده و به رگ های خونی حمله می کند. متاسفانه قارچ سیاه از راه چشم قادر است ریه ها و دستگاه گوراش را آلوده کند و با تشکیل لخته های خون موجب مرگ بافت شود. در صورتیکه عفونت قارچ سیاه به مغز رسیده باشد اولین علامت آن سردرد در پشت چشم،گرفتگی بینی و درد صورت است که در ادامه موجب سینوزیت حاد،تورم چشم و بروز ترشحات سیاه و سفید خواهد شد.
لازم به ذکر است که آلودگی با عفونت قارچ سیاه می تواند با علائم درد قفسه سینه، سرفه، تنگی نفس و تب هم خودش را نشان دهد. همچنین در آلودگی های گسترده بیمار مبتلا به قارچ سیاه با ضایعات پوستی، زخم، تاول و ناحیه آلوده سیاه نیز روبرو خواهد بود.
شباهت قارچ سیاه به ویروس کرونا
نقص سیستم ایمنی بدنی راه را برای ورود کرونا و عفونت قارچ سیاه آسان تر می کند.بنا به گفته های متخصصان ویروس کرونا نیز با ورود به بدن موجب ضعیف تر شدن سیستم ایمنی می شود و در نتیجه محل مناسبی برای عفونت قارچ سیاه مهیا می شود.
تفاوت قارچ سیاه با ویروس کرونا
عفونت قارچ سیاه مسری نیست به این معنی که امکان ابتلای گسترده در مورد این بیماری و جود ندارد. این عفونت تنها با هدف قرار دادن افراد با نقص سیستم ایمنی، دیابت و یا فشار خون بالا وارد بدن میزبان می شود. بیماری قارچ سیاه قابل درمان است و با تشخیص سریع می توان از پیشرفت آن در بدن بیمار جلوگیری کرد.
وضعیت داروی درمان برای بیماری قارچ سیاه
داروی «آمفوتیریسین بی» درمان اصلی بیماری قارچ سیاه است. متاسفانه در مورد تامین داروی آمفوتیریسین بی در کشور با مشکل روبرو هستیم به طوریکه برای بیماران بستری در بیمارستان هم دارو نیست! داروی آمفوتیریسین بی برای طول درمان بیماران قارچ سیاه بسیار ضروری است و نبود آن احتمال مرگ بیماران را بیشتر می کند.
بیماری قارچ سیاه کور می کند!
مبتلایان به عفونت قارچ سیاه اگر در زمان مناسب داروی آمفوتیریسین بی را دریافت نکنند و بیماری پیشرفت کند، دچار نابینایی خواهند شد. متاسفانه با شیوع کرونا در ماه های اخیر شاهد شیوع بیشتر عفونت قارچ سیاه هستیم.
چرا مبتلایان یا بهبودیافتگان کرونا دچار عفونت قارچ می شوند؟
مبتلایان یا بهبودیافتگان کرونا به احتمال زیاد از طریق دستگاه های اکسیژن حاوی آب آلوده یا مرطوب کننده ها دچار عفونت قارچ سیاه می شوند. این عفونت بسیار تهاجمی عمل می کند و باید به سرعت روند درمان در بدن بیمار آغاز شود.
ارسال نظر