هشدار؛ این دارو درمان کرونا نیست
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: نحوه درمان کرونا برای افرادی که دو دُز واکسن دریافت کرده اند، با افرادی که هنوز واکسن دریافت نکرده اند، هیچ تفاوتی ندارد.
داروی سووداک یک داروی ضد ویروس است. داروی سووداک برای درمان بیماری هپاتیت C تجویز میشود. اخیرا اما برخی متخصصان عفونی کشور برای درمان بیماری کرونا نیز اقدام به تجویز داروی سووداک میکنند. این در حالی است که به گفته رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، داروی سووداک هیچ جایگاهی در پروتکل درمانی ایران و سایر کشورها ندارد و تجویز داروی سووداک برای درمان کرونا اشتباه است.
در روزهای اخیر برخی متخصصان عفونی کشور برای برخی بیماران مبتلا به کرونا که پیش از ابتلا دو دُز واکسن کرونا دریافت کرده اند، بعد از مراجعه به مراکز درمانی به جای داروهای معمول در درمان کرونا یعنی فاویپیراویر و رمدسیویر، داروی سووداک تجویز کردهاند. این در حالی است که داروی سووداک اساسا برای درمان هپاتیت C استفاده میشود و تجویز آن برای بیماران کرونایی منجر به کمیاب شدن این دارو در بسیاری از داروخانهها شده است.
در این میان سوال مهم این است که آیا درمان دارویی افرادی که بعد از تزریق دو دُز واکسن به کرونا مبتلا میشوند، با کسانی که هنوز واکسن نزده اند، اما به کرونا مبتلا شده اند، تفاوتی دارد یا خیر؟
دکتر پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به این سوال به رکنا گفت: درمان دارویی کسی که بعد از تزریق دو دُز واکسن به کرونا مبتلا میشود با کسی که قبل از تزریق واکسن به کرونا مبتلا میشود، هیچ تفاوتی ندارد.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: کرونا درمان خاصی ندارد و داروهای تجویزی براساس شدت بیماری تنظیم میشود، به نحوی که در مراحل خفیف، درمان کرونا به هیچ دارویی احتیاج ندارد.
CT اسکن برای بیماران خفیف کرونایی تجویز نمیشود
به گفته طبرسی، بیشتر کسانی که هر دو دُز واکسن کرونای را تزریق میکنند، به بیماری خفیف مبتلا میشوند، اما درمان این افراد در صورت ابتلا به بیماری علامت دار و افت سطح اکسیژن با بیمارانی که هنوز واکسن کرونای خود را دریافت نکرده اند، هیچ تفاوتی ندارد.
وی افزود: مراحل درمان بیماری کرونا کاملا بستگی به علایم افراد مختلف دارد؛ به نحوی که اگر یک نفر دچار بیماری خفیف باشد و دچار افت اکسیژن نشده باشد، برای او CT اسکن تجویز نمیشود. بلکه CT اسکن برای افرادی تجویز میشود که دچار سرفه، تنگی نفس و افت سطح اکسیژن هستند و تجویز یا عدم تجویز CT اسکن ربطی به دریافت یا عدم دریافت واکسن ندارد.
داروی سووداک جایگاهی در پروتکل کشوری کرونا ندارد
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشتباه توصیف کردن تجویز دارووی سووداک برای بیماران کرونایی گفت: سووداک داروی بیماری کرونا محسوب نمیشود و تجویز این دارو اشتباه است و اگر یک متخصص برای بیمار کرونایی سووداک تجویز کند، حتما کار اشتباهی انجام داده است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تصریح کرد: داروی سووداک نه در دستورالعمل کشوری درمان کرونا وجود دارد و نه در هیچ یک از دستورالعملهای موجود در جهان برای درمان کرونا مطرح شده است.
کمیاب شدن داروی سووداک بعد از تجویزهای اشتباه
طبرسی با اشاره به کمیاب شدن داروی سووداک به دلیل تجویز اشتباه آن از سوی برخی متخصصان عفونی عنوان کرد: مشکل اصلی این است که برخی متخصصان به اشتباه دارویی را تجویز میکنند و آن را سر زبانها میاندازند که نه در دستورالعمل کشوری و نه در دستورالعمل سایر کشورها وجود دارد و همین تجویزهای اشتباه نیز موجب کمیاب شدن این دارو میشود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: داروی ایورمکتین نیز از جمله داروهایی است که در هیچ کدام از دستورالعملهای مربوط به درمان کرونا در جهان وجود ندارد، اما برخی متخصصان آن را به اشتباه تجویز میکنند؛ دقیقا مشابه داروی سووداک که چنین وضعیتی دارد.
وی در پایان تصریح کرد: سووداک داروی درمان هپاتیت C است و برای درمان کرونا تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است. کمیاب شدن این دارو برای تجویز کرونا نیز باعث میشود که این دارو به میزان کافی به بیماران مبتلا هپاتیت C نرسد.
ارسال نظر