|

چرا میزان شدت کرونا در بیماران با هم متفاوت است؟

مطالعات محققان دانشگاه ییل در آمریکا نشان می‌دهد دلیل تجربه علائم شدید کرونا واکنش التهابی ضد ویروسی بدن افراد مبتلا به این بیماری است.

بر اساس آمار حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد مبتلایان به کرونا علائم خفیفی را تجربه می‌کنند و ۱۰ تا ۲۰ درصد با علائم شدید و تهدیدکننده مواجه هستند.

محققان دانشگاه ییل برای یافتن دلیل این موضوع تحقیقات جدیدی را آغاز کردند و از موش‌های مهندسی‌شده که دارای سیستم ایمنی مشابه انسان بودند، کمک گرفتند. نتایج نشان می‌دهد دلیل تجربه علائم شدید کرونا واکنش التهابی ضد ویروسی بدن است.

براساس نتایج این بررسی ۲ درمان رایج و محبوب شامل آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید دگزامتازون قادر به درمان عفونت کرونا هستند؛ ولی درمورد آنتی‌بادی درمان تنها در صورتی موثر است که در اوایل دوره بیماری تجویز شود و درمورد دگزامتازون این اثر بخشی در صورت تجویز در مراحل بعدی بیماری دیده می‌شود.

پاسخ‌های متفاوت ایمنی که در نمونه‌های آزمایشگاهی عادی و مهندسی‌شده مشابه انسان مشاهده شد، فرصتی برای کشف دلیل علائم شدید و خفیف بیماری بود.

محققان امیدوار هستند این مطالعه بتواند در مهار علائم کرونا به ویژه افراد بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه موثر باشد.

نتایج این مطالعه در نشریه Nature Biotechnology منتشر شده است.

به گزارش ایرنا، سازمان جهانی بهداشت در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب است، برخوردار است، به این ترتیب انتظار می‌رود که اومیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز وجود سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 226771

ارسال نظر

 

آخرین اخبار