|

ابتلای خانوادگی به امیکرون در تهران

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه خانواده مسافر ایرانی مبتلا به اُمیکرون نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند، گفت: تاکید اعضای ستاد ملی کرونا، کنترل دقیق مرزها و فرودگاه‌ها به ویژه مرزهای شرقی و غربی است.

جامعه ابتلای خانوادگی به امیکرون در تهران

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه شب گذشته ستاد ملی کرونا در پی شناسایی نخستین مورد از ویروس کرونای اُمیکرون در کشور اظهار داشت: براساس اطلاعات علمی که در دنیا در دسترس قرار دارد، هرچند سویه اُمیکرون به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد، اما تا به حال مرگ و میر گسترده و جدی بر اثر آن در دنیا گزارش نشده و علائم آن بیشتر شبیه سینوزیت و سرماخوردگی است که با تب خفیف، سردرد یا سرفه‌های خشک همراه است.

وی افزود: با توجه به اینکه فعلاً این ویروس در یک مسافر ایرانی وارد شده از امارات شناسایی شده و خانواده این فرد هم مبتلا شده‌اند، همه آنها قرنطینه شده‌اند و تحت درمان هستند.

تاکید ستاد ملی کرونا بر مراقبت در مرزها و فرودگاه‌ها

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در جلسات فوق‌العاده ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: کنترل جدی مرزهای زمینی و مراقبت دقیق در فرودگاه‌ها، از جمله این تأکیدات بوده و قرار شد به طور خاص بر پروازهای ورودی از کشورهای آفریقایی، ترکیه و امارات نظارت جدی شود و اتباع ایرانی هم که از همه کشورها به ویژه این گروه از کشورها وارد می‌شوند، حتماً در فرودگاه از آنها تست گرفته و تست‌شان منفی باشد.

شهریاری خاطرنشان کرد: در ستاد ملی کرونا پیشنهاداتی برای تعطیلی دوباره مدارس هم مطرح شد که البته در حال حاضر مدارس عملاً در خیلی از شهرها فقط یک یا دو روز در هفته دایر هستند، اما درباره مدارس مناطق سردسیر که به دلیل سرمای هوا و بسته بودن در و پنجره کلا‌س‌ها تهویه کمتری برقرار است، به آموزش و پرورش اختیار داده شده که به تشخیص خودش کلاس‌ها را تعطیل کند و تعداد روزهای حضور دانش‌آموزان کمتر شود.

وی با بیان اینکه تأکید جدی همه اعضای ستاد ملی کرونا بر مراقبت جدی در مرزها و فرودگاه‌ها و اجرای طرح قرنطینه هوشمند است، گفت: بیشترین چیزی که در حال حاضر نگران‌کننده است وضعیت تردد مسافران از مرزهای شرقی و غربی است و تأکید ما هم این است که مراقبت‌های جدی‌تری در این بخش‌ها انجام شود.

سیستم‌ ایمنی شهروندان ایرانی نسبت به اروپایی‌ها، در وضعیت بهتری قرار دارد

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امتیازی که وضعیت فعلی واکسیناسیون در کشور ما نسبت به خیلی از کشورهای اروپایی دارد این است که چون در کشور ما نوبت دوم واکسیناسیون در ماه‌های اخیر و به تازگی انجام شده، سیستم ایمنی مردم ما در وضعیت بهتری نسبت به اروپایی‌ها قرار دارد و برهمین اساس، در جلسه ستاد ملی کرونا مقرر شد تمام افراد بالای ۱۸ سال که دُز دوم واکسن را زده‌اند و سه ماه از این موعد گذشته، برای تزریق دُز سوم واکسن نیز مراجعه کنند و دانشگاه‌های علوم پزشکی هم که در هفته‌های گذشته مجاز بوده‌اند تعداد مراکز واکسیناسیون را متناسب با جمعیت کم کنند، مجدداً همه مراکز را دایر کرده و با پیامک از افراد برای دریافت دُز سوم دعوت کنند.

شهریاری تصریح کرد: مطالعات نشان داده است میزان ابتلا به کرونا در افرادی که دُز سوم واکسن را هم دریافت کرده‌اند بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته و ریسک ابتلا پایین می‌آید.

صدا وسیما به مردم آموزش دهد

وی افزود: همچنین به سازمان صداوسیما توصیه شد که از متخصصان مختلفی که مورد تأیید وزارت بهداشت هستند دعوت کند که به طور مرتب رعایت پروتکل‌ها را به مردم آموزش دهند. 

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا در پایان گفت: قرار شد در روز چهارشنبه هفته جاری کمیته تخصصی ستاد تشکیل جلسه داده و موارد را به روز بررسی کنند تا برای جلسه شنبه ستاد ملی تصمیمات جدید‌تری اتخاذ شود.

 

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 227476

ارسال نظر

 

آخرین اخبار