ابهام در سلامت نان های سنتی
پخت انواع نان در سالهای اخیر همواره درگیر دو موضوع اصلی قیمت و کیفیت بوده است. در مورد قیمت، نانوایان معتقد هستند نرخهای فعلی کفاف هزینههای آنها را نمیدهد و خواستار افزایش آن هستند، اما دولت سعی کرده با روشهای مختلف از افزایش آن جلوگیری کند، اما در مورد کیفیت نیز بنا بر آمارهای مسوولان نظارتی از جمله بازرسی اتاقهای اصناف و همچنین تعزیرات، بیشترین شکایات از کیفیت نان است.
بهعنوان مثال بسیاری از مردم معتقد هستند آردی که با آن نانهای سنگک پخته میشود بدون سبوس است و از آرد نانهای تافتون و لواش برای این منظور استفاده میشود، اما یکی از مسوولان بخش نانواییهای سنتی تهران اعلام کرده آرد بدون سبوس نداریم و در پخت هیچ نانی از آردی که سبوس ندارد استفاده نمیشود.
بیژن نوروزمقدم، در اینخصوص گفت: «برای انواع نان آردهای مختلفی هم بهکار میرود. بهطور کلی آرد بربری ۱۸درصد و آرد تافتون و لواش ۱۵درصد و آرد سنگک نیز ۱۲درصد سبوسگیری میشود.»
وی درباره این ارقام یادآور شد: «وقتی این ارقام را اعلام میکنیم؛ یعنی باقی سبوس و گندم تبدیل به آرد میشود و اینگونه نیست که آرد سبوس نداشته باشد. ۱۲درصد سبوسگیری یعنی ۸۸درصد باقی سبوس و گندم تبدیل به آرد میشود.» به گفته این فعال بخشخصوصی همه آردها سبوس دارند و یکی بیشتر و یکی کمتر است.
نوروزمقدم درباره برخی شائبهها پیرامون پخت نان با آرد بدون سبوس تاکید کرد: «این درصدبندی مصوبهای است که چند سال ادامه دارد و پیشتر برای نانها تغییر نوع آرد میدادند؛ اما برای هر نوع نان این رقم ثابت است و کسی نمیتواند در این درصدها تغییراتی ایجاد کند.»
وی درباره پخت نان سنگک با آرد تافتون و دیگر نانها نیز افزود: «اتحادیه سنگک جدا از اتحادیه نانوایی سنتی است و خود اتحادیه باید پاسخگو باشد.»
نوروزمقدم با بیان اینکه نانواییها نمیتوانند آرد خود را تغییر دهند، تصریح کرد: «آرد ما در سامانه است و حق انتخاب غیر از چیزی که از طریق سامانه دریافت میکنیم، نداریم.»
ارسال نظر