|

این علائم فشار خون را جدی بگیرید

فشارخون بالا علامت ندارد. فشارخون بالا قاتل خاموش است و نیمی از بیماران از فشاربالای خون خود بی‌اطلاع هستند.

فشارخون بالا علامت ندارد. فشارخون بالا قاتل خاموش است و نیمی از بیماران از فشاربالای خون خود بی‌اطلاع هستند.

خوشبختانه فشارخون پایین در بیشتر مواقع همراه با علائم است. در فشارخون پایین خون‌رسانی به مغز کاهش و موجب احساس ضعف و خستگی و سرگیجه در بیمار می‌شود. سرگیجه، احساس خستگی، سبکی سر، رطوبت و سردی دست‌ها، تهوع و استفراغ از شایع‌ترین علائم فشارخون پایین است که سرگیجه در همه آنها شایع‌تر است.

کم‌آبی و قرارگرفتن در معرض گرما به‌ویژه در افراد مسن، مصرف برخی داروها و بیماری‌های غدد پاراتیروئیدی و فوق‌کلیوی از علت‌های بروز فشارخون پایین هستند. در مرحله اول باید دلیل فشارخون پایین را تشخیص داد، اگر فرد در شرایط اورژانس است ابتدا باید پای او را بالاتر از سرش قرار داد و در صورتیکه فرد بتواند مایعات مصرف کند و مشکل هوشیاری ندارد، باید به او مایعات داده شود.

توصیه این است که بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند. برخلاف فشارخون بالا که در ۹۰درصد موارد علت مشخصی ندارد، پزشک دلیل فشارخون پایین را مشخص خواهد کرد که می‌تواند کم‌آبی، خونریزی یا بیماری زمینه‌ای مثل نارسایی قلبی هم می‌تواند یکی از دلایل بروز فشارخون پایین باشد.

افرادی که نارسایی قلبی دارند و پمپاژ خون به‌خوبی صورت نمی‌گیرد معمولا با فشارخون پایین درگیر هستند. این افراد باید درمان شوند و سبک زندگی خود را تغییر دهند. فشارخون پایین به خودی خود، خوب است و باعث عمر طولانی می‌شود، اما از آنجایی برای فرد مشکل ایجاد می‌کند که علامت‌دار می‌شود.

اگر فردی فشارخون پایین دارد اما با مشکلی مواجه نشده هیچ نگرانی نداشته باشد. فشارخون استاندارد نباید از ۹روی ۶کمتر باشد. اگر از این عدد پایین‌تر باشد و شخص علامت‌دار باشد باید به پزشک مراجعه کند. توصیه می‌شود افراد سالمند برای پایین‌آمدن از تخت چند دقیقه‌ای بنشینند و بعد بلند شوند تا دچار سرگیجه نشوند.

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 271314

ارسال نظر