چه کسانی میتوانند بورسیه تحصیلی بگیرند؟
زمانی که حرف از دریافت بورسیه تحصیلی می شود، بسیاری از افراد تمایل دارند تا بدون در نظر گرفتن شرایط تحصیلی خود برای اخذ بورس تحصیلی اقدام کرده و شانس خود را برای تحصیل رایگان در یک دانشگاه معتبر خارجی امتحان کنند.
تعداد کمک هزینه و بورسیه های تحصیلی دانشگاهی در هر کشور محدود بوده و تنها به متقاضیان واجد شرایط اختصاص داده می شود. اگر بخواهید تا به عنوان یک دانشجوی بین المللی برای بورسیه تحصیلی و مهاجرت تحصیلی به دانشگاه های خارجی اقدام کنید، ابتدا باید کشور و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای نامه پذیرش تحصیلی دانشگاه اقدام کنید.
بورسیه تحصیلی به افراد کمک میکند هزینههای تحصیل خود را پایین بیاورند یا به صفر برسانند. اما لازم است توجه داشته باشید که اخذ بورسیه تحصیلی نیازمند فراهم کردن شرایط مورد نیاز است. شرایطی مثل معدل یا سوابق تحصیلی. بعضی بورسیهها شرایط راحتتری دارند. هر فرد باید با توجه به شرایط خود بهترین بورسیه را پیدا کند.
شرایط اخذ بورسیه تحصیلی
معمولا لازم است قبل از هر چیز پذیرش تحصیلی دریافت کنید. شرایط پذیرش عبارت است از:
- مدرک زبان معتبر از نظر دانشگاه مقصد
- سوابق تحصیلی مطابق پیشنیازهای دانشگاه
- رزومه کاری مرتبط با رشته تحصیلی (در صورت وجود)
- پورتفولیو (برای دانشجویان طراحی و معماری)
- انگیزهنامه
- پروپوزال (برای متقاضیان تحصیل در مقطع ارشد پژوهشمحور و دکتری)
- توصیهنامه دو استاد (در صورت درخواست دانشگاه مورد نظر)
- فرم درخواست پذیرش
- مدارک تحصیلی پیشین و ریزنمرات بهصورت ترجمه شده
- رسید پرداخت هزینه درخواست پذیرش
اگر بورسیه توسط خود دانشگاه ارائه شود، معمولا لازم است شرایط زیر را داشته باشید:
- معدل بالا از مقطع قبلی (حداقل ۱۶ برای دانشگاههای برتر ۱۷)
- نمره زبان بالا (برای آیلتس بیشتر از ۶/۵)
- نبود گپ تحصیلی (فاصله بین دو مقطع تحصیلی)
- برخورداری از نمره مناسب در آزمونهای پیشرفته مثل GRE، SAT یا GMAT
- در بعضی از موارد مصاحبه موفق با استاد
- رزومه کاری قوی در زمینه رشته تحصیلی
- سابقه انتشار مقاله ISI یا همکاری در آن
اگر بورسیه توسط دولت ارائه شود، شرایط مالی خانوادگی در نظر گرفته خواهد شد.
نکات مهم در مورد اخذ بورسیه تحصیلی
برای موفقیت در اخذ بورسیه تحصیلی لازم است به این موارد دقت کنید:
- رقابت برای اخذ بورسیه تحصیلی دانشگاهی بالا است و هر چه رنکینگ دانشگاه مورد نظر بالاتر باشد، رقابت هم شدیدتر خواهد بود. در نتیجه لازم است مدارک کامل از سوابق خود ارائه دهید و هر چه این سوابق از نظر معدل و رزومه کاری، شرایط بهتری داشته باشد، شانس بالاتر برای اخذ بورسیه خواهید داشت.
- فقط دانشگاههای نیستند که بورسیه ارائه میکنند. بعضی از بورسیههای توسط سازمانهای عامالمنفعه یا دولتها ارائه میشود. برای همین در زمان تحقیقات در مورد بورسیه تحصیلی بهتر است فقط به دانشگاهها اکتفا نکنید. بورسیههای عامالمنفعه بدون شرط معدل یا سوابق تحصیلی به افراد تعلق میگیرد. مثل بورسیه استانی
- بعضی از بورسیهها فقط بهعنوان کمکهزینه، بخشی از هزینههای تحصیل را پوشش میدهند. بعضی از بورسیهها هزینههای تحصیل را کامل پوشش میدهند اما بخشی از هزینه زندگی تحت پوشش آنها است. تنها بورسیهای که تمام هزینههای تحصیل و زندگی را بهطور کامل پوشش میدهد، بورسیه فولفاند است.
- اگر گپ تحصیلی دارید بهتر است این گپ را با ارائه نمره زبان بالا یا رزومه کاری مرتبط با رشته تحصیلی پر کنید. در غیر این صورت شانس کمی برای اخذ بورسیه تحصیلی خواهید داشت. سن یک فاکتور مهم برای اخذ بورسیه تحصیلی بهحساب میآید.
- به طور کلی مقاطع بالاتر تعداد بورسیه بیشتری دارند. این یعنی شانس اخذ بورسیه در مقطع کارشناسیارشد بیشتر از کارشناسی است و همین حالت برای ارشد و دکتری نیز وجود دارد. تحصیل فولفاند در مقطع دکتری شامل پوشش تمام هزینههای تحصیل و زندگی توسط دانشگاه یا موسسه پژوهشی است.
- بعضی از دانشگاهها علاوهبر مدارک و شرایط لازم، مصاحبه حضوری هم دارند؛ این یعنی ممکن است شما شرایط گفته شده در بخش قبل را داشته باشید اما این برای اخذ بورسیه کافی نیست و لازم است برای قبولی کامل از یک یا چند مرحله مصاحبه با موفقیت عبور کنید.
- در ارائه مدارک و اطلاعات تحصیلی صداقت کامل را رعایت کنید. چون هر گونه عدم تطابق بین مدارک ارائه شده با واقعیت نهتنها باعث محروم شدن شما از بورسیه میشود؛ بلکه ممکن است شانس شما برای اخذ پذیرش را هم به خطر بیندازد و یک سابقه منفی برای شما بهحساب بیاید.
ارسال نظر