|

اختصاصی گسترش نیوز؛

شیوه های نوین کلاهبرداری / این تماس ها را قطع کنید

شیوه های جدید کلاهبرداری، این روزها کمی تفاوت پیدا کرده است و افرادی سعی بر این دارند تا با شیوه های خاص، اقدام به کلاهبرداری و خالی کردن جیب مردم کنند.

جامعه شیوه های نوین کلاهبرداری / این تماس ها را قطع کنید

مزاحم‌های تلفنی در سالیان گذشته، جنبه شوخی و خنده داشت و عده‌ای به قصد شوخی با دیگران، شماره هایی را گرفته و در اصطلاح، طرف مقابل را سرکار می‌گذاشتند اما با گذشت زمان، عده‌ای فرصت طلب از این ماجرا سو استفاده کرده و این شوخی را تبدیل به کلاهبرداری کردند. ماجرا از این قرار است که تعداد زیادی، به قصد کلاهبرداری، تماس هایی را با دیگران گرفته و خود را از یک برنامه یا رسانه معتبر معرفی می‌کنند. البته همیشه اینطور نیست و گاهی خود را یکی از اعضای فامیل معرفی کرده که نیازمند مقداری پول است. با این شیوه کلاهبرداری می‌کنند و سپس هرچه با شماره آنها تماس گرفته می‌شود، صدایی پشت خط این جمله را می‌گوید که ( دستگاه مشترک مورد نظر خاموش است.)

کلاهبرداری-تلفنی

شواهد از این قرار است که شخص مزاحم، تماسی را با یک شماره‌ای به صوت کاملا رندوم، گرفته و به صورت خیلی گرم و صمیمی با طرف مقابل صحبت می‌کند. اگر در این مکالمه هوشیار نباشید و دقت لازم را به خرج ندهید، ممکن است اسامی را نام ببرید که شخص کلاهبردار، از این نام‌ها سو استفاده کرده و به نام همین اشخصاص از شما درخواست پول کند. لازم به ذکر است که در بیشتر این موارد، کسانی که سن بالاتری دارند، فریب می‌خورند و پول را به اسم اینکه دارند به یکی از اعضای فامیل کمک می‌کنند، پرداخت می‌کنند. به تازگی و در یکی از کلاهبرداری‌های این افراد، توانسته‌اند با فریب یک شخص، مبلغ ۱۰ میلیون تومان به جیب بزنند.

برنامه رادیویی یا تلویزیونی

قطعا در بسیاری از رسانه‌ها دیده یا شنیده‌اید که یکی دیگر از شیوه‌های کلاهبرداری، این مدل است که با گرفتن شماره‌هایی، خود را از طرف یک برنامه رادیویی یا تلویزیونی معرفی می‌کنند. کافیست که مقداری تقلید صدا هم بلد باشند، آن زمان است که کلاهبرداری راحت تر می‌شود. این شیوه برای کلاهبرداران بسیار مرسوم است و توانسته‌اند تاکنون حساب بسیاری را خالی کنند. اما داستان از این قرار است که شخصی با گوشی شما تماس گرفته و خود را مجری برنامه‌ای معروف معرفی می‌کند و می‌گوید که برنده جایزه شده‌اید. در ادامه از شما درخواست شماره کارت و رمز دوم را می‌کنند که اگر شخص سن بالایی داشته باشد، تمام اطلاعات کارت را در اختیار فرد کلاهبردار قرار می‌دهد. در این زمان پیام برداشت برای شما می‌آید که مبلغی از حساب شما کسر شده است. در اینجا متوجه خواهید شد که این تماس یک کلاهبرداری بزرگ بوده است و حساب شما خالی شد.

کلاهبرداری-تلفن۱

اما روی دیگر این مدل کلاهبرداری، همین روش را دارد اما اگر آدم زرنگی باشید از شما اطلاعات کارت را نمی‌خواهند و اظهار می‌کنند که باید مبلغی را به عنوان پول پیک واریز کنید، تا جایزه درب منزل شما ارسال شود. در این صورت اگر از هر شخص مبلغ ۱۰۰ هزار تومان به عنوان پول پیک دریافت کنند، مبلغ بسیار زیادی می‌شود. پس تماس‌هایی تحت عنوان مسابقه‌های تلویزیونی و رادیویی را بلافاصله قطع کنید و از دادن اطلاعات کارت عابربانک یا رفتن پای دستگاه ای تی ام خود‌داری کنید.

کلاس‌های انگیزشی کسب درآمد

اخیرا، اگر سری به فضای مجازی زده باشید، اشخاصی را مشاهده می‌کنید که درحال برگزاری کلاس انگیزشی کسب درآمد و جذب ثروت هستند. این افراد خودشان هم می‌دانند که با برگزاری کلاس‌های انگیزشی برای جذب ثروت، هیچ کسی تاکنون موفق نشده است اما همچنان عده‌ای وجود دارند که پای کلاس این افراد نشسته و صحبت هایشان را با دقت گوش می‌دهند. هزینه این کلاس‌ها متفاوت است و نرخ مشخصی ندارد. افراد بسیاری این مبلغ را پرداخت می‌کنند تا بلکه بتوانند با حضور در این کلاس‌ها به پول زیادی رسیده و ثروت بالایی را جذب کنند. یا به قول خودشان یک شبه پولدار شوند.

کلاس-خالی

باید به این نکته دقت کرد که جذب درآمد و همچنین داشتن یک شغل که بتوان از آن پول درآورد، نیازمند دانش، تخصص و تحصیلات است. افرادی که پای درس این کلاس‌ها نشسته‌اند، می‌خواهند بدون داشتن این موارد، یک شبه راه صد ساله بروند که قطعا امکان‌پذیر نخواهد بود. این کلاس‌ها صرفا به دلیل کلاهبرداری ایجاد شده‌اند و هیچ تاثیری بر اضافه شدن پول به جیب شما ندارد. جدای از تمام این صحبت‌ها، کسانی که این اصول پول‌دار شدن را آموزش می‌دهند، چرا خودشان از وضع مالی خوبی برخوردار نیستند. یا اگر هم هستند، آیا وقت این را دارند که برای افراد کلاس بگذارند و راه ور وش خود را به دیگران آموزش دهند؟

جا دارد به ۲ نکته بسیار مهم در این زمینه اشاره کنیم. نخستین نکته این است که، اگر واقعا چنین کلاس‌هایی قانونی است و افراد بسیاری در این کلاس‌ها حضور دارند و در فضای مجازی، تبلیغ می‌کنند، چرا مالیاتی از آنها گرفته نمی‌شود؟ چرا فقط از بازیگران و سلبریتی‌ها که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، مالیات گرفته می‌شود؟ خب این کلاس‌های انگیزشی هم مانند پیج سلبریتی‌ها، یک منبع درآمد است. آقای اداره مالیات، لطف بفرمایید اندکی در گرفتن مالیات از سایرین هم دقت لازم را داشته باشید.

نکته دوم اینکه، اگر این کلاس‌ها کلاهبرداری است و شخصی که در این کلاس‌ها حضور پیدا کرده، به هیچ جایی قرار نیست برسد، چرا نیروی انتظامی، اقدامی را در راستای برچیدن این کلاس‌ها و دستگیری افراد کلاهبردار نمی‌کند؟

کدخبر: 306932 امیرمحمد درویش

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین