رانندگان وام میگیرند+جزئیات
وعده پرداخت وام کرونا به رانندگان تاکسیهای اینترنتی از فروردین ماه کمابیش مطرح بوده؛ وعدهای که برخی رانندگان گفتهاند عملی نشده است اما اسنپ و تپسی آماری از تعداد رانندگان دریافت کننده تسهیلات را اعلام کردند.
اسنپ با دو میلیون و تپسی (که آمار سفیران خود را محرمانه میداند)، دو شرکت بزرگ تاکسی اینترنتی در ایران هستند.
با آغاز سال جاری و روند رو به رشد بحران کرونا در کشور، مدیران این دو مجموعه، از ارائه تسهیلات به رانندگان خود و حمایتهای بیمهای از آنها خبر دادند.
حمایت میکنیم
مدیر عامل سابق اسنپ در فروردین ماه از تصمیم این شرکت تاکسی اینترنتی برای پرداخت وام ۲۰ میلیون ریالی با بهره صفر درصد، به پنج هزار راننده و همچنین وام ۵۰میلیون ریالی به رانندگان مبتلا به کرونا خبر داد.
محمد خلج، مدیر عامل جدید این شرکت نیز به تازگی از همکاری با سازمان تامین اجتماعی برای حمایت بیمهای از سفیران خبر داد. همچنین به گفته وی، ۲۶ میلیارد ریال تسهیلات به آنها پرداخت شده است.
شرکت تپسی نیز در روزهای آغازین سال جاری اعلام کرد، برای کمک به رانندگانی که به دلیل ابتلا به بیماری کرونا فعالیتی نداشتند، دو میلیون تومان تسهیلات بدون بهره در نظر گرفته است.
این شرکت تاکسی اینترنتی همچنین مدعی شد که پنج هزار سفیر خود را برای دریافت وام دو میلیون تومانی به بنیاد علوی معرفی کرده است.
ضمن اینکه میلاد منشیپور، مدیرعامل تپسی نیز در نامهای خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضروت اختصاص بسته حمایتی دولت، به رانندگان شرکتهای تاکسیهای اینترنتی، تاکید کرد.
وعدهها عملی شدند؟
گشت و گذاری در اینترنت نشان میدهد که برخی از رانندگان شرکتهای تاکسی اینترنتی با نوشتن نظرهای خود در بخش کامنتهای اخبار مربوط به این وعدهها از عدم دریافت وام یا زیاد بودن مبالغ اقساط بازپرداخت، گلایه دارند.
سفیران اسنپ و تپسی، همچنین به این موضوع معترض هستند که چرا وام دو میلیونی ستاد تسهیلات حمایتی کرونا شامل حال آنها نمیشود.
تجارتنیوز با تعدادی از رانندگان شرکتهای تاکسی اینترنتی تماس گرفت که هیچیک موفق به دریافت این تسهیلات نشده بودند و کسی را هم نمیشناختند که این وام را دریافت کرده باشد.
برخی از آنها میگفتند از خبر آگاه شدهاند اما اسنپ یا تپسی اقدام خاصی برای پرداخت تسهیلات اعلامی نکردهاند.
اسنپ: به ۱۵۰۰ راننده وام دادهایم
با وجود این، علی قاضی معاون عملیات اسنپ در پاسخ به پیگیریهای تجارتنیوز اعلام کرد که این شرکت تاکسی اینترنتی برای حمایت مالی از کاربران راننده خود، دو دسته وام بدون بهره اختصاص داده است.
وی افزود: دسته نخست، وام ۲۰ میلیون ریالی است که برای کمک به معیشت کاربران تمام وقت اسنپ، در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در دسته دوم، وام ۵۰ میلیون ریالی به کاربران راننده مبتلا به کرونا تعلق میگیرد؛ این مدت بیش از ۱۵۰۰ نفر از کاربر راننده این شرکت تاکسی اینترنتی، وام خود را دریافت کردهاند.
وی گفت: مجموعه در تلاش است تا با ارائه راهکارهایی مانند استفاده از ظرفیت دفاتر شرکت اسنپ در شهرهای مختلف، البته با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی، روند تکمیل مدارک را سرعت ببخشد. در نهایت پنج هزار راننده از این تسهیلات بهرهمند میشوند.
قاضی افزود: با توجه به اینکه هدف اولیه اسنپ از اختصاص این وامها، حمایت مالی از کاربران راننده بوده، تلاش کرده است که بهترین سیستم وامدهی را در نظر بگیرد. خوشبختانه با همکاری و توافق بانک توانستهایم، وام بدون بهره با اقساط طولانی مدت را برای کاربران فراهم کنیم، تا این حمایت به بهترین شکل صورت گیرد.
معاون عملیات اسنپ گفت: بازپرداخت مبلغ وام ۲۰ میلیون ریالی در ۹ قسط و وام ۵۰ میلیون ریالی در ۲۰ قسط، در نظر گرفته شده است تا کاربران بتوانند با آسودگی این وامها را دریافت کنند.
معاون عملیات اسنپ: بیش از ۱۵۰۰ نفر از کاربران راننده، وام خود را دریافت کردهاند؛ مجموعه در تلاش است تا با ارائه راهکارهایی مانند استفاده از ظرفیت دفاتر شرکت اسنپ در شهرهای مختلف روند تکمیل مدارک را سرعت ببخشد تا بتواند این حمایت مالی را در اختیار کاربران بیشتری قرار دهد؛ در نهایت پنج هزار راننده از این تسهیلات بهرهمند میشوند
تپسی: ۲۵۰۰ نفر را به بنیاد علوی معرفی کردهایم
همچنین روابط عمومی تپسی به تجارتنیوز پاسخ داد که تاکنون حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر از سفیران این شرکت تاکسی اینترنتی برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه به بنیاد علوی معرفی شدهاند.
این پاسخ میافزاید: حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات به بخشی از این سفیران پرداخت شده است. همچنین در روزهای آینده، بقیه آنها نیز تسهیلات خود را دریافت میکنند.
در ادامه توضیح این شرکت تاکسی اینترنتی آمده است که طبق توافق صورت گرفته با بنیاد علوی، ده میلیارد تومان بودجه برای ارائه تسهیلات به سفیران در نظر گرفته شده است.
بر اساس این توضیح مبلغ تسهیلات پنج میلیون تومان است که به صورت قرضالحسنه با بازپرداخت ۲۴ ماهه به رانندگان فعال تپسی در سراسر کشور از طریق بانک سینا پرداخت میشود.
روابط عمومی این شرکت تاکسی اینترنتی میافزاید: پیش از این نیز تپسی برای حمایت مالی از سفیران، به رانندگانی که درآمد آنها در اسفند ماه نسبت به سه ماه قبل از آن، حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته بود، دو میلیون تومان تسهیلات اختصاص داد.
در ادامه اعلام شده است که مجموع این تسهیلات، ۲۰۰ میلیون تومان بوده که با کمک موسسه نیکوکاری مهربانه و جمعی از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، در قالب کمپینی با عنوان «کنارهمیم» پرداخت شده است.
در بخش دیگری از این شرکت تاکسی اینترنتی پاسخ آمده است: علاوه بر این، تپسی با توجه به کاهش درآمد سفیران و مشکلات معیشتی آنها، تلاش کرد تا موافقت دولت را برای افزایش میزان سهمیه بنزین رانندگان تاکسیهای اینترنتی جلب کند.
تپسی میافزاید: پس از انجام مذاکرات و پیگیریهای انجام شده با کارگروه سوخت و حمایت وزارت کشور، میزان سهمیه بنزین آنها ۲۵ درصد افزایش یافت. به این ترتیب سهمیه سوخت تاکسیهای اینترنتی به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش، معادل ۸٫۷۵ لیتر خواهد بود که از دوره گذشته به این میزان پرداخت شده است.
روابط عمومی تپسی: این مجموعه برای حمایت مالی از سفیران، به رانندگانی که درآمد آنها در اسفند ماه نسبت به سه ماه قبل از آن، حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته بود، دو میلیون تومان تسهیلات اختصاص داد؛ مجموع این تسهیلات، ۲۰۰ میلیون تومان بوده است
الفتنسب: بعید است تعللی صورت گیرد
رضا الفتنسب، عضو هیاتمدیره اتحادیه و انجمن صنفی کسب و کارهای مجازی نیز در این مورد به تجارتنیوز گفت: بخشی از تسهیلات به رانندگان دو شرکت تاکسی اینترنتی، با همکاری بنیاد علوی به آنها پرداخت شده است و از سوی دیگر خود شرکتها نیز مبالغی را برای حمایت از سفیران خود در نظر گرفتهاند.
به گفته وی، بسیار بعید است که شرکتها، در پرداخت تسهیلاتی که اعلام کردهاند تعللی داشته باشند و بدون شک، پیگیر پرداخت آنها هستند.
عضو هیاتمدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی، در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه به عنوان تشکل بخش خصوصی میتواند پیگیر پراخت تسهیلات ستاد کرونا به رانندگان شرکتهای تاکسی اینترنتی باشد یا خیر، بیان کرد: این پیگیری حتما انجام شده است اما باید توجه داشت که منابع ستاد نیز محدود است.
الفتنسب در مورد موضوع بیمه رانندگان تاکسیهای اینترنتی گفت: بیمه این افراد بر عهده خودشان و به صورت خویشفرماست چرا که آنها مانند رانندگان تحت نظر سازمان تاکسیرانی، تعهد خدمت در ساعتهای مشخصی در طول روز را ندارند و بر اساس برنامه ثابتی کار نمیکنند.
سلام. من سه ساله هم در شرکت اسنپ هستم و هم تپسی. به هر دو شرکت هم درخواست داده ا م . کرونا هم گرفتم و الان از بعد از عید تا حالا نتونستم کار کنم.. ولی نه اسنپ ون ه تپسی حتی ریالی پرداخت نکرده اند.
این دو شرکت هر کدام حداقل یکی دو میلیون شماره تلفن همراه فیک و دروغین دارند که چه برای سهمیه بنزین و چه برای وامهای این چنینی از آن استفاده میکنند. (این موضوع ک املاً توسط اینجانب قابل اثبات هست)
بیچاره راننده ها که از صبح تا شب توی ای ن گرما و سرما و مشکلات و گرونی لوازم یدک ی و مسافرای پرتوقع از این سر شهر به اون سر شهر میدوند و دلشون رو خوش کردن به این وامها !!!!!