|

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در گفت‌وگو با گسترش‌نیوز مطرح کرد:

افزایش ۲۰ درصدی قیمت خودروهای وارداتی / همین الان اقدام به خرید کنید

مدت‌ها است که تعدادی از خودروها در گمرک مانده‌اند و مشتریان از عدم تحویل خودروهایشان ناراضی هستند. در خصوص ترخیص خودروها از گمرک تصمیماتی گرفته شد و همگان منتظر اجرایی شدن آن هستند.

گسترش‌نیوز: با توجه به بسته شدن واردات خودرو، شرکت‌های واردکننده با مشکلات مختلفی دست به گریبان شده‌اند ضمن این که محبوس ماندن خودروها در گمرک و از طرفی نارضایتی مشتریان به مشکلات شرکت‌های واردکننده افزوده است. زمان ترخیص خودروها از گمرک و بهترین موقع برای خرید خودرو وارداتی دو مبحثی است که ذهن افراد را به خود درگیر کرده است. به همین بهانه گفت‌وگویی با مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو صورت گرفته است که در ادامه گزارش مشروح آن را می‌خوانید.

dadfar.jpg

ترخیص خودروها تا پایان سال

دادفر در خصوص زمان آغاز ترخیص خودروها گفت: دستورالعمل ترخیص خودروها ابلاغ شده اما هنوز اجرایی نشده است و فکر می‌کنم از امروز همکاران اقدام به اجرایی شدن آن کنند. درحال‌حاضر بالغ بر ۱۴ هزار خودرو در گمرک وجود دارد و در صورتی که هماهنگی لازم بین دستگاه‌ها ایجاد شود احتمالا تمامی خودروها تا پایان سال ترخیص خواهند شد. با توجه به این که امکان دارد هر لحظه تصمیمات جدیدی گرفته شود به همین دلیل همگان سعی می‌کنند هرچه سریع‌تر خودروها را ترخیص و از گمرک خارج کنند. در صورتی که ترخیص خودرو مانند روال گذشته باشد ممکن است ترخیص‌ها تا تیر ماه سال آینده نیز ادامه پیدا کند.

افزایش قیمت خودروهای وارداتی

khodrovaredati11.jpg

وی در رابطه با تاثیر ترخیص خودروها از گمرک بر قیمت بازار اظهار کرد: ترخیص خودروها از گمرک باعث می‌شود قیمت خودروهای وارداتی تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند. دولت در این مصوبه به نحوی عمل کرده است که تمامی هزینه‌ها به شرکت‌های واردکننده و در نهایت مشتریان منتقل شود. مشتری قراردادی بسته و کالایی را خریداری کرده است و انتظار یک حاشیه سود دارد که در خصوص خودروهای داخلی نیز همین روال وجود دارد. با تغییراتی که توسط دولت اعمال شده است، نه تنها قیمت تمام شده برای مشتری از قیمت بازار کمتر نخواهد بود بلکه با وجود قیمت تمام شده ممکن است مشتریان از خرید خود انصراف دهند.

درگیری جدید و انصراف از خرید

دادفر از بروز مشکلات جدید بین مشتریان و شرکت‌های واردکننده چنین گفت: فردی که به عنوان مثال برای خرید خودرویی ۲۰۰ میلیون تومان پول داده ممکن است دیگر مبلغی اضافه برای دریافت خودرو با توجه به تغییرات نرخ ارز نداشته باشد. به همین دلیل یک درگیری جدید بین مشتریان و شرکت‌های واردکننده ایجاد می‌شود. قیمت تمام‌شده این خودروها اگر ۱۰ الی ۲۰ درصد افزایش پیدا نکند، دقیقا مطابق با قیمت روز بازار خودرو خواهد بود لذا این خودروها فاقد توجیه برای مشتری خواهد بود. تمامی خودروهای ذکر شده توسط مشتریان خریداری شده و هیچ یک برای عرضه به بازار نخواهند بود. با توجه به این که هنوز ترخیص خودروها انجام نشده، شاهد بروز مشکلات و درگیری‌های جدید نیستیم اما این درگیری در آینده اتفاق خواهد افتاد. تنها مزیت این مصوبه این است که درگیری مشتریان و شرکت واردکننده بر سر عدم تحویل خودرو مرتفع خواهد شد.

مشکل در ارائه خدمات

دبیر انجمن واردکنندگان آینده شرکت‌های واردکننده را اینگونه توصیف کرد: شرکت‌های واردکننده درحال‌حاضر با ظرفیت ۲۰ درصد در حال کار کردن هستند و این وضعیت به هیچ عنوان مناسب نیست و مشکلات جدیدی نیز به مشکلات شرکت‌های واردکننده اضافه شده است. در بحث تامین قطعات نیز مشکلات مختلفی درحال‌حاضر وجود دارد. در بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت بالغ بر ۱۲ هزار پرونده وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود که در اردیبهشت و خرداد سال آینده تعداد پرونده‌ها به ۴۰ الی ۵۰ هزار رقم برسد که علت آن نیز عدم ارائه خدمات خواهد بود. یکی از موارد در این زمینه نبود لنت ترمز است که بسیاری از شرکت‌ها در تامین آن با مشکل مواجه شده‌اند چرا که لنت اصلی وجود ندارد و در صورت استفاده از لنت‌های تقلبی و با بروز مشکل، شرکت واردکننده باید پاسخگو باشد.

الان خودرو بخرید!

دادفر در پایان به زمان مناسب برای خرید خودرو وارداتی اشاره کرد: خرید خودرو وارداتی در شرایط حال حاضر از بازار آزاد بسیار کار درست و به نفع مشتری است. بازار آزاد به ترخیص خودروها از گمرک ممکن است دو پاسخ بدهد که یکی از آنها افزایش قیمت و در همان حدود ۲۰ درصد است و دیگری ممکن است در برابر افزایش قیمت مقاومت می‌کند. افرادی که بین ۸ الی ۱۰ ماه برای دریافت خودرو منتظر مانده بودند قیمت بالاتری برای کسب سود از خودرویشان در نظر می‌گیرند. در سال آینده نیز قیمت خودروهای وارداتی متناسب با نرخ ارز تغییر خواهد کرد.

کدخبر: 44903

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین