کدام گونههای جانوری در آتش خاییز سوختند؟
روز پنج شنبه ۸ خرداد ماه بود که اخبار آتش سوزی گسترده در دامنه زاگرس و منطقه حفاظت شده خاییز منتشر شد.
منطقه حفاظت شده خاییز در حوزه استحفاظی شهرستان کهگیلویه با مساحتی معادل ۳۳ هزار هکتار واقع است که با گونههای غالب کل و بز، زیستگاه امنی برای گونههای جانوری گرگ، گراز، کفتار، شغال، جوجه تیغی، کاراکال (سیاه گوش)، پلنگ، سنجاقک و انواع خزنده گان است و در سال ۷۷ در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
کوه خاییز نیز مهمترین زیستگاه گرمسیری کهگیلویه است که با تلاش و کوشش شبانه روزی محیط بانان دارای تنوع زیست محیطی قابل توجهی است.
رشد محسوس جمعیت گونههای نادر این منطقه از جمله کل و بز نیز بیانگر تلاش شبانه روزی و اثربخش ماموران حفاظت از محیطزیست این شهرستان از این سرمایه ی ژنتیک ملی است.
کبگ، تیهو، شاهین، بحری، عقاب، بلوط خور، سارگپه، انواع کلاغ و کبوتر از گونههای پرندگان این منطقه حفاظت شده نیز هستند.
منطقه خائیز منطقهای تپهماهوری، کوهستانی و صخرهای که وجود پوشش گیاهی انبوه در آن، علاوه بر تامین علوفه و غذای مورد نیاز وحوش و پرندگان، سبب به وجود آمدن مأمن و پناهگاهی مناسب برای حیاتوحش شده است اما گونههای جانوری که روزی خائیز زیستگاه امنشان بود از عصر پنجشنبه در میان فوارههای آتش، مظلومانه جان میدهند و هیچ راه فراری برای این گونههای کمیاب که حالا محل زندگی آنها به کورهای از آتش بَدَل شده است، وجود ندارد و در پی آتشسوزی گسترده به خطرناکترین مکان برای این گونهها تبدیل شده است.
هنوز هیچ اطلاع دقیقی در خصوص میزان خسارت این آتش سوزی در دست نیست و بنا به گفته مسئولان امر علت و وسعت این آتش سوزی پس از مهار آتش از سوی کارشناسان بررسی و به زودی اعلام میشود.
قصه پرغصه آتش سوزی جنگلهای زاگرس، تراژدی هر سالهای است که با مرگ تلخ هزاران بلوط پیوند خورده است.
ارسال نظر