هشدار نجار درباره وقوع زلزله در تهران
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: کارشناسان معتقدند که هنگام بروز زلزلهای به بزرگی هفت در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در تهران، ۲ میلیون نفر به طور مستقیم و هشت میلیون نفر به صورت غیرمستقیم تحت تاثیر این حادثه قرار میگیرند.
اسماعیل نجار روز سه شنبه در آیین افتتاح طرحهای دهه فجر شهرستان ری که در باقرشهر برگزار شد، اظهارکرد: نکته اساسی این است که نمیتوانیم جلوی بروز حادثه طبیعی را بگیریم و اگر اراده الهی بر این حوادث تعلق بگیرد، رخ میدهند. اما میتوانیم بار خسارت را تا ۱۰۰ درصد کاهش دهیم همانطور که برخی از کشورها توانستهاند جلوی این حوادث را بگیرند.
وی با بیان اینکه البته احداث سایتها کار خوبی است ولی چند نفر را میتوانیم در آنها جا دهیم، تاکید کرد: آثار روانی یک حادثه کوچک فراوان است حال اگر حادثه بزرگی اتفاق بیفتد تبعات و آثار روانی زیادی بر مردم تا مدتها خواهد داشت.
وی افزود: اگر میخواهیم ایمن بمانیم باید ساختمانهای ایمنی بسازیم و در چرخه ساختوساز همه افراد دست بهدست هم بدهند تا خانه ایمنی ساخته شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: آیا روی ساختوسازهای فعلی دقت میشود که ایمنی کامل داشته باشند و بخش نظارت ما دقیق هست؟ چند سالی که ما در این جایگاه هستیم دائما به سمت مطلوب پیش میرویم و حساسیتها بسیار زیاد شده است ولی آیا وقت آن نرسیده که مهندسان ناظر نظارت دقیق داشته باشند و مصالح باکیفیتی در ساختوساز به کار گرفته شود.
نجار افزود: ایران از نظر حوادث مقام دهم را در جهان دارد و از ۴۵ حادثهای که در دنیا اتفاق میافتد حدود ۳۶ مورد آن در کشور ما اتفاق افتاده است، در تهران یک مرکز تجمعی بزرگ وجود دارد که شهر ری هم به آن متصل است.
وی اعلام کرد: یک گسل ویژه در تهران و همچنین گسل ری را منهای ریز گسل هایی که وجود دارد، باید مدنظر داشت، گسل کهریزک در مواجهه با گسل ری جزو خرده گسلها خواهد بود و برهمین اساس باید در تهران و این منطقه درباره حوادث احتمالی توجه ویژه داشته باشیم.
وی یادآور شد: گزارش هایی که امروز مطرح شد، نشان از عزم جدی مسئولان شهری و روستایی شهرستان ری جهت رفع معضلات و مشکلات مردم دارد.
باقرشهر با حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت یکی از شهرهای حاشیهای کلان شهر تهران هست که در محور ارتباطی تهران قم و در حوزه استحفاظی شهرستان ری واقع شده است.
ارسال نظر