|

ترور‌ سردار حجازی حقیقت دارد؟

سردار حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، به دلیل ایست قلبی جان باخت، این نخستین خبری بود که روابط عمومی سپاه منتشر کرد.

حوادث

 سردار حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، به دلیل ایست قلبی جان باخت، این نخستین خبری بود که روابط عمومی سپاه منتشر کرد. اما پس از گذشت مدتی سخنگوی سپاه پاسداران علت جان باختن سردار حجازی را شهادت ناشی از عوارض شیمیایی اعلام کرد. اما حرف و حدیث ترور شدن این سردار سپاه از آنجایی آغاز شد که پسر سردار شهید همت با انتشار یک توئیت شائبه تروررا پر رنگ کرد!

 ۲۹ فرودرین ماه امسال بود که خبر درگذشت سردار حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران روی خروجی خبرگزاری‌ها رفت. بلافاصله روابط عمومی سپاه پاسداران این خبر را تأیید کرد و بیانیه‌ای در این باره منتشر شد.

متن بیانیه از این قرار است:

متن اطلاعیه روابط عمومی کل سپاه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات عموم روزه داران در ماه ضیافت الهی، به استحضار ملت عظیم‌الشأن ایران می‌رساند:

سردار عالیقدر و جانباز سرافراز سرتیپ پاسدار سید محمد حسین زاده حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از سال‌ها مجاهدت و تلاش‌های خستگی ناپذیر و مخلصانه در عرصه‌های مختلف پاسداری از انقلاب و خدمت به نظام و میهن اسلامی در اثر عارضه قلبی به درجه رفیع شهادت نائل آمد و به خیل عظیم شهیدان پیوست.

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت سردار حجازی

آن سردار مومن، انقلابی و ولایت‌مدار در زمره فرماندهان و مجاهدان شاخص هشت سال دفاع مقدس بود که به ویژه نقش سترگ و ماندگاری در حوزه جذب، سازماندهی و اعزام رزمندگان اسلام به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل و مصاف با ارتش بعثی صدام و مزدوران استکبار جهانی در جنگ تحمیلی ایفا کرد.

شهید گرانقدر سردار حجازی پس از دفاع مقدس در سپاه و بسیج و نیز ستاد کل نیروهای مسلح مسئولیت‌های خطیر و مهمی عهده‌دار شد که از جمله آنها می‌توان به فرماندهی نیروی مقاومت بسیج به مدت ۱۰ سال، ریاست ستاد مشترک سپاه، جانشین فرمانده کل سپاه و معاونت آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستادکل نیروهای مسلح اشاره کرد.

سردار حجازی که در کارنامه خود مدتی مسئولیت سپاه در لبنان را داشت در سال‌های اخیر تجارب ارزنده خود را برای یاری بخشی به مدافعان حرم و کمک به جبهه مقاومت اسلامی در عرصه مقابله با داعش و تروریسم تکفیری به کار گرفت و پس از شهادت سردار دلها سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی به پیشنهاد سردار پاسدار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، با حکم سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه، به سمت جانشینی فرماندهی این نیرو منصوب و خدمات ارزنده‌ای از خود به یادگار گذارد.

روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تبریک و تسلیت شهادت آن فرمانده جانباز، وارسته و مخلص به محضر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی)، ملت ایران، خانواده مکرم و آحاد فرماندهان، مسئولان و همرزمان وی درسپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مستضعفین و نیز رزمندگان جبهه مقاومت ؛ به آگاهی مردم شریف قدرشناس می‌رساند ؛ آیین‌های تشییع و تدفین پیکر پاک وی در چارچوب تدابیر و دستورالعمل‌های ستاد مقابله با کرونا انجام خواهد پذیرفت..

یک روز پس از اعلام جان باختن سردار حجازی، سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه عوارض شیمایی را علت شهاد سردار حجازی خواند.

سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه گفت: شهید سردار حجازی در دفاع مقدس شیمیایی شد و از این عوارض رنج می‌برد؛ در چند ماه قبل هم مبتلا به کرونا شدند که بهبود یافتند.

وی اظهارکرد: این شهید بزرگوار در دفاع مقدس شیمیایی شد و از این عوارض رنج می‌برد. در چند ماه قبل هم مبتلا به کرونا شدند که بهبود یافتند.

سخنگوی سپاه با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیون پزشکی جهت تعیین علت فوت سردار حجازی در بیمارستان بقیه الله تهران، اظهار کرد: در جلسه کمیسیونی که دیشب در بیمارستان بقیه الله برگزار شد عوارض شیمیایی عمده‌ترین دلیل پیوستن ایشان به یاران شهیدش اعلام شد. این کمیسیون به اعتبار جانباز شیمیایی بودن سردار حجازی و محرز بودن تاثیرات جانبازی در به شهادت رسیدن، ایشان را رسماً به عنوان شهید معرفی کردند.

سردار شریف تصریح کرد: گردش کار برای ارتقای درجه سردار حجازی درحال انجام است.

وی با اشاره به جایگاه شهید حجازی در جبهه مقاومت تاکید کرد: شهید حجازی در ۸ سال آخر عمر مبارک‌شان بواسطه حضور در جبهه مقاومت برای صهیونیست‌ها چهره‌ای نام آشنا‌تر بودند و سال‌ها بود که صهیونیست‌ها به دنبال ترور ایشان بودند؛ از دیشب که خبر به شهادت رسیدن ایشان منتشر شد، این موضوع از رویکرد رسانه‌های آنها کاملا مشخص است. تعبیر یکی از این رسانه‌ها این است که «یکی از سر سخت‌ترین و مدبرترین نیرو‌هایی که مقابل رژیم صهیونسیتی بود به شهادت رسید» و آنها ارزش و اهمیت شخصیت سردار حجازی را برای جبهه مقاومت و امت اسلامی به خوبی درک کردند.

سخنگوی سپاه همچنین با اشاره به حضور شهید حجازی در کنار شهید سلیمانی در محور مقاومت خاطرنشان کرد: حضور شهید حجازی در کنار سردار سلیمانی تجربه بسیار گرامی سنگی برای ایشان بود و یکی از دلایل اصرار سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس برای حضور ایشان در سمت جانشینی نیروی قدس نیز دقیقاً همین موضوع بود.

دلیل حمله قلبی نبوده است

در دقایق ابتدایی انتشار این خبر فرزند شهید همت در واکنش به درگذشت سردار حجازی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: سردار حجازی هم پر کشید؛ نشد ذوق روز میلاد رهبرمان را آنگونه که می‌خواستیم ببریم فقط بگویم علت پرکشیدن عارضه قلبی نبوده و نیست.

او در ادامه نوشت: رهبرم؛ این سربازتان هم فدای شما شد، تسلیت عرض می‌کنم، من هم فدایتان...

سردار حجازی که بود؟

سید محمد حجازی (زاده ۱۳۳۵ - درگذشته ۲۹ فروردین ۱۴۰۰) با نام کامل سیدمحمد حسین‌زاده که به‌عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران فعالیت می‌کرد و از اعضای هیات علمی دانشگاه امام حسین بود.

سیدمحمد حجازی در سال ۱۳۳۵ در اصفهان زاده شد و تحصیلات خود تا دریافت مدرک دیپلم متوسطه را در این شهر سپری نمود. او از ابتدای وقوع انقلاب و با تأسیس سپاه پاسداران به عضویت این نهاد درآمد و تحصیلات دانشگاهی خود را نیز ادامه داد. او دانش‌آموختهٔ دوره دکترای دانشگاه عالی دفاع ملی در رشته مدیریت استراتژیک و عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین بود.

وی فعالیت در سپاه پاسداران را از سال ۱۳۵۸ آغاز کرد. حجازی در فاصله سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ فرمانده نیروی مقاومت بسیج بود. او از ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران و از ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ نیز جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود و در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ معاونت آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیرو‌های مسلح را برعهده داشت.

سید محمد حجازی در سال‌های اولیه انقلاب در مناطق آشوب‌زده کردستان و آذربایجان غربی حضور داشت و پس از مهار ناآرامی‌های کردستان توسط نیروی مسلح ایران، با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهه‌های جنوب منتقل گردید. حجازی در طول سال‌های جنگ ایران و عراق، به سازماندهی و اعزام نیرو‌های مردمی اشتغال داشت و دوره‌ای مسئول اعزام نیرو به جبهه‌های جنوب بود. وی مدتی نیز مسئولیت ستاد سپاه منطقه دوم کشور را برعهده داشت، سپس تا پایان جنگ در جایگاه‌های جانشین فرمانده سپاه منطقه چهارم، جانشین فرمانده قرارگاه سلمان در جبهه‌های میانی و غرب، جانشین فرمانده قرارگاه قدس سپاه حضور داشت. حجازی پس از پایان جنگ در سمتهایی، چون معاون هماهنگ‌کننده و معاون نیروی انسانی نیروی مقاومت بسیج فعالیت نمود.

او در فاصله سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ فرماندهی نیروی مقاومت بسیج را برعهده داشت. حجازی از ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران و از ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود.

وی در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ معاون آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیرو‌های مسلح بود.

حجازی از دی‌ماه ۱۳۹۸ با حکم حسین سلامی؛ فرمانده کل سپاه پاسداران، به‌عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس فعالیت می‌کند.

 

 

منبع: رکنا
کدخبر: 166850

ارسال نظر