|

لطفا قیمت خودرو را افزایش دهید!

در فرمول جدید قیمت‌گذاری خودرو بر افزایش تولید تاکید شده و در غیر این صورت افزایش قیمتی در کار نیست.

خودرو لطفا قیمت خودرو را افزایش دهید!

شورای رقابت تصمیم گرفت قیمت‌ ها در سه ماه پایانی سال گران نشود. این تصمیم بر این اساس گرفته شده است که در سه ماه پایانی سال نرخ تورم بخشی افزایش نیافت و میزان افزایشی هم که داشت بسیار اندک بود.

حال خودروسازان و قطعه سازان از این تصمیم شاکی هستند، چرا که آنها ادعا دارند بسیار زیان ده هستند و افزایش نیافتن قیمت خودرو باعث افزایش ضرر و زیان آنها می شود. اما سوالی که اکنون به وجود می آید با وجود این شکایت‌ها باید دوباره نگران گرانی خودرو باشیم؟ چرا که اگر این شکایت‌ها ادامه دار باشد، ممکن خودروسازان دوباره عرضه را کم کنند و باز به دوران گرانی قبل برگردیم.

خودرو باید تک نرخی شود

احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان با اشاره به تاثیرات فرمول شورای رقابت بر بازار خودرو، گفت: هر تصمیم شورای رقابت باعث شود قیمت خودرو درب کارخانه با بازار تفاوت کند، باید لغو شود. در حال حاضر باید روشی را انتخاب کنیم تا خودرو تک نرخی شود.

او بیان کرد: بار‌ها به مجلس و اعضای شورای رقابت گفته شده است که باید قیمت خودرو درب کارخانه و بازار یکی شود در این شرایط رانت، فساد و قرعه کشی از بین خواهد رفت، یعنی باید بگذاریم خودرو در حاشیه بازار فروخته شود. بحث اقتصادی می‌گوید قیمت هر کالایی را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند کسی هم منکر این موضوع نیست.

دبیر انجمن خودروسازان تشریح کرد: ما خودروسازان برای اینکه خودرو گران نشود برای افزایش تولید تلاش کرده ایم و در ۸ ماه اول سال، ۲۸ درصد افزایش تولید سواری داشته ایم، یعنی عرضه را کم نکردیم و باعث افزایش قیمت نشده ایم. برای اینکه تقاضا کم شود باید اجازه دهیم خودرو در حاشیه بازار خرید و فروش شود.

نعمت بخش با اشاره به وجود رانت و فساد در قرعه کشی خودرو، ادامه داد: از هر هزار نفر ثبت نامی، ۳ نفر در قرعه کشی‌ها برنده می‌شوند، یعنی ۹۹۷ نفر نمی‌توانند در این قرعه کشی‌ها برنده شوند. در بازار بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پول سرگردان وجود دارد و این باعث می‌شود با شروع ثبت نام افراد از آن استقبال کنند.

او بیان کرد: شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران خدمات پس از فروش شرکت‌ها را رصد می‌کند و بر اساس آمارهای این شرکت ۸۰ درصد برندگان در قرعه کشی پس از تحویل خودرو، آن را فروخته اند زیرا فروش آن در حاشیه بازار سود خوبی دارد.

دبیر انجمن خودروسازان گفت: اگر پیشنهادی که شورای رقابت داده نزدیک به قیمت بازار باشد و این رانت از بین رود و باعث سر و سامان دادن به بازار می‌شود و اگر به نتیجه نرسد و قیمت طوری باشد که همچنان قیمت خودرو درب کارخانه با بازار اختلاف داشته باشد، به نتیجه‌ای نخواهد رسید.

دبیر انجمن خودروسازان با تاکید بر اینکه خودروسازان انتقادات جدی نسبت به تصمیم شورای رقابت در خصوص قیمت‌گذاری خودرو‌ها دارند، گفت: شرکت‌های ایران خودرو و سایپا به علت قیمت‌های تحمیلی و دستوری از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۱۶ هزار و ۵۰۰میلیارد تومان زیان کرده‌اند.

او با بیان اینکه در اسفند سال ۹۰ که قیمت‌گذاری در سازمان حمایت انجام می‌شد، طبق بررسی‌ها گفته شد قیمت خودرو باید ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، گفت: به علت تاثیر احتمالی افزایش قیمت خودرو در سایر کالا‌ها تنها ۶ درصد آن در سال۹۰ اعمال و مقرر شد ۱۴ درصد دیگر در سال بعد اجرا شود که پس از آن شورای رقابت در این مسئله ورود یافت.

دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: با ورود شورای رقابت، ۱۴ درصدی که در زمان سازمان حمایت اعمال نشده بود، در نظر گرفته نشد و قیمت مبنای شورای رقابت بدون در نظر گرفتن افزایش ۱۴ درصدی بود، از این رو شورای رقابت از ابتدا فرمول غلطی داشت.

او گفت: به محض اینکه قیمت کالا در کارخانه به حاشیه بازار برسد، تقاضای کاذب کاهش خواهد داشت و در نهایت قیمت متعادل خواهد شد. با آزاد سازی قیمت ظرف سه ماه قیمت‌ها کاهش خواهد داشت.

اگر خودروساز زیان ببیند، عرضه را کم می کند

میلاد بیگی کارشناس صنعت خودرو گفت: فرمول قبلی شورای رقابت که هر سه ماه یکبار بود، باعث افزایش هزینه تمام شده خودروسازان شد اما این فرمول نیز فلسفه هایی داشت. در آن فرمول هزینه تولید را در نظر می گرفتند و با توجه به افزایش این هزینه، قیمت خودرو نیز افزایش پیدا می کرد.

این کارشناس صنعت خودرو تشریح کرد: از سال ۹۷ تا ۹۹ شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو خارج شد، اما در سال ۹۹ گفتند شورای رقابت باید به قیمت گذاری برگردد و بر این اساس به دلیل اینکه جهش ارزی داریم، باید هر سه ماه یکبار افزایش قیمت داشته باشیم، اما در این سه ماه پایانی با توجه به نرخ تورم ۱۴.۵ درصدی هیچ افزایش قیمتی برای خودرو در نظر نگرفتند که همین عامل صدای خودروسازان را در آورد.

او بیان کرد: وقتی افزایش ۱۴.۵ درصدی تورم داریم، باید هزینه خودروسازان نیز افزایش یابد در غیر این صورت به مشکل بر خواهیم خورد. اکنون با یک حساب سر انگشتی می توان گفت که خودروسازان بابت تولید ۳ هزار میلیارد زیان می کنند، این موضوع ارتباطی با اینکه در آمد آنها چقدر است ندارد.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: درست است که در آذرماه قیمت ها کاهش پیدا کرده است، اما این موضوع نباید ارتباطی با خودروسازان داشته باشد. اگر خودروسازان افزایش قیمت نداشته باشند، باید مانده هزینه را از جیب دهد، اینکه ارز کاهش یافته و تورم کم شده نتیجه آن را باید در سه اول سال می دیدیم نه اینکه در این سه ماه افزایش قیمت نداشته باشیم.

بیگی گفت: خودروسازان باید بتوانند افزایش قیمت دهند، این موضوع جزو حقوق اساسی آنها است، این موضوع به رسیدن به تعادل کمک می کرد و باعث می شد بساط قرعه کشی جمع شود. اگر خودروسازان بر مبنای اقتصاد کار کنند، عرضه آنها مقداری کاهش پیدا خواهد کرد چرا که افزایش تولید با ثبات قیمت شدنی نیست.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: زمانیکه خودروساز نتواند هزینه قطعه ساز را پرداخت کند، قطعه ساز نمی تواند تولید قطعه را انجام دهد و ادامه این روند لطمه سنگینی به صنعت خودرو خواهد زد. برای جبران خسارت خودروسازان می تواند وام به خودروساز دهند تا مشکلات آنها رفع شود.

با کاهش عرضه، زنجیره معیوب خودرو همچنان ناقص می ماند

موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در خصوص وضعیت بازار خودرو گفت: بعد از صحبت های رئیس شورای رقابت مبنی بر آزادسازی قیمت خودرو ، بازار روند افزایشی به خود گرفت به طوری که از ۵ میلیون تومان تا ۳۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشتیم.

او ادامه داد: بعد از صحبت های رئیس سازمان بازرسی کل کشور و مخالفت با فرمول جدید شورای رقابت از پنجشنبه دوباره بازار خودرو روند کاهشی به خود گرفت و در حال بازگشت به حالت تعادل است. اکنون خودروسازان به خوبی خودرو را به بازار عرضه می کنند، اما مشخص نیست در آینده چه اتفاقی در این بازار رخ دهد.

به گفته کارشناسان این صنعت، اگر قیمت ها ثابت بماند به زیان خودروسازان خواهد بود و این زنجیره معیوب خودرو همچنان ناقص می ماند و نه تنها دیگر عرضه افزایش نمی یابد، بلکه عرضه کم خواهد شد و مشکلات بیشتر می شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 152098
  • جهان ارسالی در

    این خودروهای ضاقارت رابه دره بریزید.براد رمن توهلند بهترین بنزمدل بالا روازدم قسط ۱۰۰ملیون گرفته.اونوقت میگن ضررمیدیم.انحص اریعنی همین که هست.بیچاره مردم؟؟؟!!!

  • مردم ارسالی در

    این گران کردنها به هیچ وجه خاطر متضرر شد ن خودرو سازها یا حمایت از انها نمیباشد. .

  • انسان ارسالی در

    نهباببا کم گرون کردبن

  • هادی ارسالی در

    اشتهای سیری ناپذیر خودرو سازها برای افزا یش قیمت ..
    انقدر بخور بخور دارند ک ه با وجود قیمت چندبرابری بازم زیان می ده ند پولشم از مردم میخوان. اگر راست میگن واردات خودرو رو ازاد کنن ببینیم کی آشغال های تولیدی اینها رو با این قیمت میخره.
    مسئولین هم خیلی به این خودروسازها باج میدهند و باز هم مردم قربانی هستند

  • محمد کرمی ارسالی در

    مردم همت کنند خودرو نخرن...بخدا خودشان م یان التماس......اقا نخرید.....یکی دو ماه

  • علی ارسالی در

    دم شما گرم . چه رویی دارین بخدا! لگن ساز ها همیشه مینالن. اگر قیمت رو نزدیک بازار هم ببرن و پژو رو هم ۱میلیارد بدن بازم ض رر دهی دارن! جالبه. معلوم نیس کی اینا ضر ر نمیدن! شما بگین با چه مبلغی ضرر نمیدین همون قیمت رو بزارن اینقد جوش نزنین!

  • ناشناس ارسالی در

    این چه چرخه باطلیه؟
    اگر خودروساز ق یمت را افزایش دهد،خوب بازار هم افزایش می دهد و باز هم دو نرخی میشود
    علاوه ب ر آن در بازار انحصاری ایران شرکتهای خودر وساز با کاهش عرضه به بهانه های مختلف ،می توانند در قیمتهای بازار تاثیر بگذارند
    تنها راه نجات بازار خودرو و نجات مرد م از ویژه خواری گردن کلفتان تحت حمایت دو لت،فقط آزاد سازی واردات خودرو به صورت مش روط به قیمت میباشد ،مثلا خودروهای اقتصاد ی که در دنیا حوالی ده هزار دلار قیمت دار ند،با قیمت یک پرشیا در بازار ایران برابر ی میکند
    باید اجازه واردات با ارزها ی شخصی صادر شود
    البته این دولتمردا ن ویژه خوار حتی به قیمت فلاکت مردم هم اج ازه چنین کاری را نخواهد داد
    به واق ع معیشت مردم گروگان این جماعت اشرافی هست و بس....

  • کارمند بدبخت ایرانی بعد از 30 سال خدمت صادقانه ارسالی در

    شما چهار چرخ ساز هم نیستید چه برسه به خودرو ساز گندش در آوردین خیانت به مردم هم حد وحدود داره خودرو سازی رو از ژاپن کره ودیگران یاد بگیرید حرف مفت نزنین دیگه مردم ساده و(...) فرض نکنید تواین دوره زمونه همه مردم با اینترنت از همه دنیا خبر دارن شما از خدا بی خبرا کجایی دنیا حتی کشوره های فقیر آفریقایی میتونید مردمی در حسرت خودرو پیدا کنید کجا یک کارمند بعد از سی سال کار نمیتونه حتی آرزوی پراید آدم کش را نداشته باشه کشورهای دیگه راحت وبدون دردسر مردمانشان خودرو میخرند ما باید آرزو کنیم شب خوابشو ببینیم آخ پراید 120میلیون واقعا شما دین ایمان ندارید بتازید وظلم کنید و با افتخار بگید خودرو سازیم هرجای دیگه دنیا بود هگی شما را محاکمه میکردن

  • بی چا من بعد از باز نشستگی هم ..... ارسالی در

    مردم باید تصمیم بگیرند ودیگه خودرو ضاغارت اینها را نخرن وگرنه ایناخوب بلدن گاری بی کیفیت را چطور هی گرونتر کنن با هزار بهانه

  • عباس ارسالی در

    مسئولین و خودرو سازها مگه کِرم دارید با روان ملت بازی میکنید!!!

  • رضا ارسالی در

    گمرک وعوارض خودرووارداتی روصفرکنیدوهرچقد خواستیدلگناتون روگرون کنید....

  • Sajjad ارسالی در

    دزدی اختلاس رانت و کلی کثافت کاری تو دستگاه و سیستم کثیف خودروسازان . چه بلایی بر سر مردم بدبخت میارین که باید جیبای شمارو پر از پول کنن و با منت و با قیمت گزاف آشغالای شمارو بخرن برن تو جادهبذن اون دنیا . خجالت بکشید .

  • کاظم ارسالی در

    سلام
    این هم ازدولت تدبیروامید
    این جوانان ذره ذره پول و امیدبدست میارن برای خریدخودرو ولی متاسفانه باگرون لگنهایی مثل پرایدامیدشان یکدفعه نامیدمیشه.
    کجایی سردارتدبیروامیدنکنه کلیدتوگم کردی یاازکدخدات ناامیدشدی!!!!!خخخخخخخخخخخ

  • ناشناس ارسالی در

    فقط بزار این مسعولین بی کفایت حرف مفت بزنن ماشینای که ۴۰ ،۵۰ سال پیش توی اروپا استفاده میشده که چندین ساله از رده خارج شده رو باید با هزار بدبختی بخریم باید گردن این خیانتکارو زد

  • احمد ارسالی در

    برید فرقون بسازید.اینقدرباجان واعصاب مرد م بازی نکنید

ارسال نظر

 

آخرین اخبار