خودروهای قاچاق کدام اند؟
مسلم بیات گفت: قبلا خودروهایی مانند بیام و و بنز به کشور واردات شده اند، پس مشکل واردات برخی از این خودروها مربوط به استاندارد تولید آن نیست و مربوط به نداشتن گواهی تایید نو بودن این خودروهاست.
معاون سازمان استاندارد گفت: خودروهای وارداتی نباید بیش از ۱۰۰ کیلومتر کار کرده باشند، زیرا اگر نتوانند گواهی تاییدیه نو بودن بیاورند، خودروهای استوک محسوب و معادل خودروی قاچاق با آنها برخورد میشود و به سازمان اموال تملیکی فرستاده میشوند.
معاون سازمان استاندارد با تاکید بر اینکه خودروهای استوک معادل خودروی قاچاق به سازمان اموال تکمیلی فرستاده میشوند، گفت: درحالحاضر برخی میپرسند چرا خودروهای داخلی استاندارد میگیرند و خودرویی مانند بنز و بیام در ایران استاندارد نمیگیرند به طور قطع از نظر تامین نیاز این خودروها بالاتر از کیفیت خودروهای ایرانی هستند؛ اما دلیل اینکه برخی از خودروهای این چنینی در گمرک ماندهاند وجود الزاماتی است که در قوانین و دستورالعملها برای آنها تاکید شده است، برای نمونه نقص مدارک منجر میشود این خودروها نتوانند استاندار را پاس کنند.
مسلم بیات با تاکید بر اینکه طبق مقررات باید خودروهای خارجی گواهی نو بودن داشته باشند، اظهار کرد: قبلا خودروهایی مانند بیام و و بنز به کشور واردات شده اند، پس مشکل واردات برخی از این خودروها مربوط به استاندارد تولید آن نیست و مربوط به نداشتن گواهی تایید نو بودن این خودروهاست.
او با بیان اینکه خودروهای خارجی برای واردات نباید بیش از ۱۰۰ کیلومتر کار کرده باشند، اظهار کرد: در شرایط کنونی برخی از خودروهای موجود در گمرک که نتوانستهاند ترخیص شوند این است که ۴ تا ۵ هزار کیلومتر کار کردهاند و نمیتوانند گواهی تاییدیه نو بودن را از شرکت مبدا بیاورند و در حقیقت خودروهای استوک هستند و در زمان واردات معادل خودروی قاچاق با آنها برخودر میشود و به سازمان اموال تملیکی تحویل داده میشوند.
مشکل خودروهای استوک
بیات با تاکید بر اینکه تاکنون چندین بار برای رفع مشکل خودروهای استوک با سازمان اموال تملیکی، وزارت صنعت و دفتر معاون اول ریاست جمهوری نامه نگاری کرده یم، گفت: در هر صورت این خودروها جزو سرمایههای کشور هستند و برای رفع مشکلات آنها تاکنون نامه نگاری کرده ایم؛ اما به طور کلی تصمیم گیری درباره این خودروها بر عهده سازمانهای دیگری است و ما طبق همان دستوالعملها اقدام میکنیم.
ارسال نظر