|

پیش بینی جذاب از قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰

سال سخت اقتصادی در شرایطی به پایان می‌رسد که چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۰ هم بسیار مبهم است. مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم‌گیری درباره FATF را به سال آینده موکول کرده است و درباره بازگشت امریکا به برجام اخبار ضد و نقیض فراوان است.

خودرو پیش بینی جذاب از قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰

مجموعه ابهامات درباره اقتصاد سال آینده،بسیاری از خریداران خودرو را مردد کرده است. کارشناسان بازار خودرو اما با وجود تحلیل‌های متفاوت از چشم‌انداز این بازار در سال ۱۴۰۰، نتایج کم و بیش مشابهی گرفته‌اند که در ادامه گزیده‌ای از این پیش‌بینی‌ها را می‌خوانید:
 

فربد زاوه: مهمترین دلیل جهش قیمت خودرو کاهش قابل ملاحظه تولید خودرو است. به گونه‌ای که میزان تولید خودرو در حال حاضر به حدود نصف دوران پیش از تحریم رسیده است. بنابراین اگر سال آینده شرایطی مهیا شود که تولید خودرو افزایش قابل توجه داشته باشد، قیمت‌ها کاهشی می‌شود.
 

محمدرضا نجفی‌منش: صنعت خودرو در ایران متاسفانه وضعیت آشفته‌ای دارد و خودروسازان زیان سنگینی به بزرگی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را تجربه می‌کنند. از آن سمت قیمت‌گذاری دستوری و سیاست‌های حاکم بر این صنعت موجب شده که هزینه این ناکارآمدی از جیب مصرف‌کننده تامین شود. بنابراین از آنجا که تصور می‌کنم حل این مشکلات ساده نیست و ظرف یک سال انجام نمی‌شود، کاهش شدید قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰ را دور از واقعیت می‌دانم.
 

محمدرضا نعمت‌بخش: اگر ایران سال آینده به FATF ملحق شود و مذاکرات برجام به نتیجه برسد، تاثیرات هیجانی ناشی از آن موجب می‌شود که ظرف مدت کوتاهی ریزش قیمت در بازار خودرو رخ دهد اما این ریزش هیجانی قیمت‌ها دوامی نخواهد داشت و نرخ‌ها دوباره برمی‌گردند.
 

سعید موتمنی قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰ به ثبات نسبی می‌رسد و شاهد نوسانات جزیی قیمت در این بازار هستیم. در واقع باید گفت که بازار خودرو آرام است و کسی مثل سابق به دنبال قیمت‌سازی و اعلام بالای قیمت‌ها نیست، همچنین مشتریان واقعی برای خرید مراجعه می‌کنند.

مسیح فرزانهبخش بزرگی از بازار خودرو کشور در اختیار محصولات خودروسازان داخلی و چینی است که درصد دقیقی از آن در دسترس نیست؛ ولی داده‌ها نشان می‌دهند مثلاً در سال ۱۳۹۶ درحالی‌که میزان تولید خودروسازان داخلی یک‌میلیون و ۵۳۴ هزار دستگاه بوده، در همین مدت مشابه حدود ۷۰ هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شده است و این یعنی سهم خودروهای وارداتی در حد کمتر از ۱% از کل بازار بوده است.

اگرچه در طی ۶ ماه اخیر بازار خودرو در هر دو بخش (داخلی و وارداتی) با رکود قابل‌توجهی مواجه بوده، اما با نزدیک شدن به هفته‌های پایانی سال در کنار تثبیت نسبی قیمت ارز و آرامش مقطعی در بازار خودرو، مصرف‌کنندگان زیادی به دنبال خرید خودرو موردنظر خود هستند. درهرصورت اگرچه قیمت خودرو تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد اما اندک امیدی به کاهش نرخ ارز در سال آینده به‌عنوان پاشنه آشیل بازار خودرو می‌تواند در ایجاد دورنمای کاهشی قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰ نقش مهمی داشته باشد.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 159167

ارسال نظر

 

آخرین اخبار